Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Maskinredskap satsar på reservdelar och service

Av grävmaskinsutrustning i norra Sverige
Maskinredskap med verkstaden i Umeå arbetar med service och reparationer av redskap, utrustning och tillbehör för grävmaskiner. Behovet är stort i hela Norrland tack vare alla bygg- och infrastrukturprojekt som är i gång. Nu gör företaget en särskild satsning på reservdelsförsäljning.

– Vi är ett heltäckande serviceföretag som klarar bredden av grävmaskinsutrustning men med specialkompetens inom tiltrotatorer, berättar Mikael Holmström som äger företaget tillsammans med kollegan Patrik Andersson.

Maskinredskap grundades för sex år sedan och har haft en stadig tillväxt sedan dess. Tillsammans har de mer än 30 års samlad erfarenhet av branschen och vet vad de talar om. Båda är i grunden grävmaskinsförare och Patrik driver även ett entreprenadföretag.

– Stillestånd är dyra och att tappa produktion är det ingen entreprenör som vill eller har råd med idag. Dessutom blir tekniken alltmer avancerad. Därför är efterfrågan mycket stor för specialister som oss, som blixtsnabbt kan reparera och serva utrustning i verkstad eller i fält samt förse kunderna med reservdelar, säger Mikael.

– Just nu är vi i en fas då vi utökat och hanterar de flesta tiltrotatormärken på marknaden. Vi har även investerat i en lokal där vi håller ett brett grundsortiment för omgående leverans av de mest frekventa delarna som vi vet att kunderna har behov av. Vi har även säkrat leveranskanaler så att specialdelar kommer till oss inom 24 timmar säger han.

Dagens moderna grävmaskiner är mycket driftsäkra men de verkar i tuffa miljöer så både maskinerna och utrustningen slits. Mängden grävmaskiner är hög särskilt i en utvecklingsregion som Norrland där det byggs så mycket. Eftersom varje grävmaskin är utrustad med både en tiltrotator och ett flertal redskap är underlaget stort.

– Vi är direktuppkopplade mot våra leverantörers reservdelsdatabaser vilket är mycket viktigt eftersom vi utifrån produkternas serienummer direkt ser vilka komponenter och reservdelar som behövs, förklarar Mikael.

Förutom reparationer och service, utför Maskinredskap förebyggande arbeten och erbjuder serviceavtal.

– En klok entreprenör tar årligen in sin utrustning på kontroll innan något händer, särskilt nu när vintersäsongen är i gång så allt är fixat i god tid innan vårsäsongen, betonar Mikael.

Maskinredskap har sin anläggning strax utanför Västerslätts industriområde i Umeå men basen är hela Norrland. Arbeten sker också ute på plats i fält och hos kund.

– Vi har en bra beläggning. Ambitionen är att växa ytterligare och rekrytera fler medarbetare när vi hittar rätt kompetens, berättar Mikael.

För mer information, kontakta:
Mikael Holmström, Maskinredskap, tel: 070-671 21 78
Patrik Andersson, Maskinredskap, tel: 070-626 45 88
www.maskinredskap.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-24
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
2023-01-23
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
2023-01-20
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning