Mastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader - industritorget.se
TORSDAG 22 OKTOBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader

Nyligen släpptes den svenska versionen av nya Mastercam 2021, vilken innehåller en rad nya funktioner och förbättringar som sparar tid och strömlinjeformar hela processen - från jobbplanering till färdigt jobb.
Mastercam, som är världens ledande CAD/CAM-programvara, har utvecklats och optimerats i decennier. Ett arbete som aldrig avstannar. Företaget har ständigt örat mot marken för att ligga steget före gällande teknisk utveckling, branschtrender och inte minst – leverera lösningar på feedback från kunder.
Nya Mastercam 2021 fokuserar på att öka maskinbearbetningens produktivitet och minska de totala produktionskostnaderna bl.a. genom förbättringar för snabbare och mer flexibel fleraxlig fräsning, förbättringar i svarvning och svarvrelaterade applikationer, ökning i hastighet, säkerhet och mycket mer. Alla förbättringar i versionen har utvecklats som ett direkt svar på den globala tillverkningsindustrins behov.

Mastercam 2021 strömlinjeformar tillverkningsprocessens alla steg
”- Mastercam utvecklas genom att vi lyssnar på våra användare och genom att skapa lösningar på deras problem”, berättar Meghan West, VD på CNC Software, företaget bakom Mastercam. ”- Vi anpassar oss efter marknadens förändrade behov och säkerställer att kundupplevelsen hela tiden är så bra den bara kan, samtidigt som vi löpande utvecklar för att förbättra automatisering, effektivitet och precision. Man kan helt enkelt lita på att vår teknologi stärker produktiviteten – hela vägen från jobbplanering till färdigt jobb”.

Snabbare och mer flexibel fleraxlig programmering
Eftersom allt fler verksamheter är beroende av strömlinjeformad fleraxlig bearbetning i en uppspänning, har Mastercam 2021 lagt till nya tekniker och strategier för detta. Utökade ”Multiaxis Pocketing” kombinerar effektiv bearbetning av fickor med fokus på ”Accelerated Finish”-verktyg, vilket automatiskt bibehåller rätt verktygskontakt inom dina definierade parametrar.

Mastercam ger dig nu möjligheten att analysera och ändra UV-riktningen på ytmodeller, vilket utökar kraften och flexibiliteten för verktygsbanor vid fleraxlig ”flowline” fräsning .
Nya ”3+2 Automatic Roughing” skapar automatiskt verktygsbanor för 3-axlig grovbearbetning i flera plan genom att utvärdera modellen, skapa en verktygsbana, beräkna vad som återstår och repetera processen tills grovbearbetningen är klar.

Framsteg inom svarvning och svarvrelaterade applikationer
I Mastercam Svarv 2021 finns en ny verktygsbana Egendefinierad gängprofil.

Mastercam Millturn 2021 utökar och förenklar stödet för chuckar och chuckbackar. Mill-Turn stödjer nu hylschuckar som en egen maskinkomponent, vilket kraftigt ökar stödet för olika maskinkonfigurationer. Mill-Turn Simulation har adderats till Mastercam Simulator-gränssnittet så att du kan köra Mill-Turn-simulering med samma gränssnittsverktyg som Mastercam Simulator.

Dessutom, Mastercams Längdsvarvsslösningar kombinerar nu Mastercam Fräs och Mastercam Svarv med specialiserade postprocessorer. Detta adderar maskinspecifika inställningar i Mastercam-gränssnittet och levererar exakt G-kod för ett stort antal Längdsvarvar.

NC-programmering: hastighet, säkerhet och precision.
Advanced Drill - en ny verktygsbana i Mastercam 2021 - är en anpassningsbar multisegmenterad borrcykel som är användbar för punktborrning, djupborrning och

När du använder verktyg med en spetsvinkel, borrar den nya Chamfer Drill-verktygsbanan hål efter beräkning av rätt djup baserat på önskad bredd eller djup. Den låter dig dessutom välja hål med olika diametrar eller storlekar, eller som ligger i olika plan och bearbetar dem i en enda operation med ett enda verktyg. När du skapar en begränsningsram i Mastercam 2021 tillåter det nya Wrap-alternativet att du skapar minsta möjliga begränsningsram. Med nya Check Tool Reach-funktionen kan du kontrollera ditt verktyg och hållaren mot den valda Geometrin för att se vart verktyget kan nå och inte.

Nyfiken på mer?
Olika verktyg är givetvis olika viktiga för enskilda användare och verksamheter. Besök därför gärna whatsnew.mastercam.com där du hittar filmer, övningar och en ingående presentation av den nya versionens alla förbättringar.

Följ också gärna Mastercam Sverige/AME AB i sociala medier där du kontinuerligt kan ta del av Mastercams egna tips och tricks, smarta genvägar och utbildningsfilmer.

Kontaktinformation

AME AB

031-41 17 00
Ingen e-post
Postadress
Järnringen 58
43330 Partille
Besöksadress
Järnringen 58
43330 Partille
Region
Kungsbacka
Hallands län
Sverige
Orgnr:
556293-7192
Grundat: 1986
Anställda: 10
Välkommen till AME Advanced Mechanical Engineering AB!


AME AB grundades 1986 av Anders Persson och Hans Olofsson. Vi har sedan starten varit distrubitörer för Mastercam och KeyCreator i Sverige.

Vi har lång erfarenhet av våra programvaror och av att hjälpa dig som kund.
Vi vill med våra program göra det lättare för dig att utföra det du är bra på. Då är det viktigt med verktyg som är lätta att lära och komma ihåg. Det är här Mastercam och KeyCreator kommer in.

För att du skall kunna utnyttja programmen fullt ut erbjuder vi kurser, hos oss eller hos er.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

KeyCreator, Sverige (Generalagent)
KeyCreator är ett avancerat hybridmodelleringsprogram, d.v.s du kan arbeta med trådmodeller, ytmodellering och solider i samma ritning. Detta innebär att du kan blanda de olika metoderna efter behov, och allt sparas i samma fil! Du använder de verktyg som passar bäst. Tillsammans skapar dom din detalj. Större delen av det ritningsmaterial som produceras idag byggs fortfarande i 2D. Samtidigt får fler och fler förfrågningar på 3D detaljer. Då gäller det att ha ett system som kan utvecklas med tiden och som kan motsvara de allt högre kraven som ställs på dig som konstruktör. KeyCreator är utvecklat som ett äkta 3D CAD program redan från första versionen. En sann 3D databas, enkla verktyg för att rita i 3D kännetecknar KeyCreator. Med KeyCreator ligger du steget före! KeyCreator utvecklas av Kubotek USA. (tidigare CADKEY Inc.)
MASTERCAM, Sverige (Generalagent)
Mastercam® är ett PC-baserat, CAM/CAD system (Computer Aided Manufacturing / Computer Aided Design). Mastercam är det ledande CAM/CAD systemet i världen. Enl CIM data Mastercam erbjuder full 2D och 3D hantering för framställning av mekaniska ritningar och kod till CNC (Computer Numerical Control) maskiner för fräsning, svarvning, trådgnistning EDM, laser och andra bearbetningsmaskiner. Vi rekommenderar att du går en utbildning för att snabbast komma igång med Mastercam. Mastercam köper du av oss eller via någon av våra återförsäljare. MasterCAM utvecklas av CNC Software, Inc.

Filer

AME Broschyr

Certifieringar

AAA

Kontakter

Torbjörn Kvick
Delägare
031-41 17 00
Jan Bohman
Delägare
031-41 17 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-10-08
BluJay hyllas för lösning för komplex logistikUtmärkelsen Busch Innovation in Vacuum Award tilldelas DiloSwerock vinner Nordbyggs Guldmedalj för satsningen på ECO-BetongMed nytänkande om hantering ger edgelösningar stora fördelarEnklare nätverk i molnet med EquinixArval Beyond - den nya strategiplanen för 2020-2025
2020-10-07
Bättre arbetsmiljö i sjukvården tack vare samarbetsrobot från ABB Därför ska du återvinna ditt guldStora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport i Planica 2023 och Trondheim 2025Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelemLyftanordningar och lyftredskap - CE-märkning och riskerSCA erhåller tillstånd för ett bioraffinaderi på ÖstrandNya helt eldrivna passagerarfartyg med teknik från ABB tas i trafik vid NiagarafallenEverest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace ServicesHCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
2020-10-06
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstKärnkraftverk berömmer Askalons serviceteknikerMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation NorgeMassiv breddning av Oracles affärssystem i molnet
2020-10-05
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
2020-10-02
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnarNy katalog för Machincal Face SealsNytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspilletBlack Friday kommer till Helge NybergSvenskar saknar personliga möten på sin arbetsplatseeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelseFixa ett nätverk snabbt – utan utrustning
2020-10-01
Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland ännu merBinar Quick-Lift Systems AB byter namn ABB sätter nytt riktmärke för automation av renrumsapplikationerJaxal AB tillverkar formpressade släpvagnskåpor med hjälp av tryckluft och vakuum från Atlas CopcoBanbrytande verktyg för beräkning av kostnader för 3D-printing utvecklat av EtteplanÖkad driftsäkerhet med ny investering på UddeholmLångsiktigt arbete ligger bakom de mest hållbara fabrikerna
2020-09-30
PICE AB Investerar i en Fiberlaser med rör laser del från MOVS AB Industrisamarbetet SUM förstärker med ny partner​Veldi – ny leverantör av tjänsten Stöd och matchning (STOM)BlueJeans by Verizon effektiviserar back-to-office-planering med molnbaserad videosamverkan för Microsoft Teams​Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokusAhlsell ny huvudsponsor till Vasaloppet
2020-09-29
Unik metod renar förorenad mark i TeckomatorpABB lanserar virtuellt event om smarta byggnaderSCA beslutade idag om att tryckpapperstillverkningen avvecklas Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB MekaniskaDen nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och platsHär är lösningarna på de digitala utmaningarna för tillverkande företagIvanti förvärvar Mobileiron och Pulse Secure
Annonser