TORSDAG 23 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO®

WENKOs logistikcenter i Baal, Tyskland, nära Düsseldorf, moderniserades grundligt 2017 av systemintegratören REMA TEC GmbH. Nästan hela Interrolls lösningsportfölj användes vid utbyggnaden.
För utbildningsändamål och för att illustrera den övergripande lösningen skapades en imponerande modell helt och hållet med LEGO®-klossar för Interroll Academy i Baal.

De färgglada LEGO®-bitarna uppskattas för sin kreativa användbarhet runt om i världen, men modellen i Baal är ett riktigt blickfång och perfekt bevis på prestanda även för erfaren logistikpersonal. Totalt användes 135 000 LEGO®-bitar; bara de detaljerade racknivåerna med Interroll Carton Flow krävde 40 000 klossar. Det är inte konstigt att modellen väger över 120 kg.

Klaus Blumenschein var projektledare för Interroll vid leveransen av materialflödeslösningarna för det "riktiga" WENKO-distributionscentret och drev även projektet för modellbygget. "Vi använde den optimala skalan 1:40 här, så vi kunde presentera Interroll-lösningarna optimalt med LEGO®.

Miniatyrsystem för pallflödeslagring och kartongflöde, bandtransportörer, sorterare med destinationer och transportbandskurvor har återskapats”, förklarar han. “På detta sätt kan vi använda modellen för att illustrera alla materialflödesprocesser.”

LEGO®-modellen upptar ett utrymme på 200 x 150 x 55 centimeter och har belysning i alla plocktunnlar och ovanför sorteringslinjerna. Projektet tog mer än ett halvt år att slutföra och själva byggandet tog sju veckor. Pascal Lenhard från Berlin-baserade Brickmonster engagerades i projektet och har redan lyckats med objekt som Berlin Airport, Giant Ferris Wheel i Wiens Prater och liknande ambitiösa LEGO®-modeller.

Kunden, samt Interroll Academy och alla andra som är involverade i det "riktiga projektet", är mycket nöjda med resultatet. Modellen har anpassats exakt till det verkliga WENKO-projektet, men har behållit den typiska LEGO®-karaktären. Om man tittar närmare på kopian kan man upptäcka många detaljer, en del överraskande och underhållande, som en LEGO®-pirat eller drottningen.

En video av projektet är tillgänglig på youtube via denna länk: www.youtube.com/watch?v=gRhvdtxVUHA

Kontakt
Martin Regnet
Global PR Manager
Via Gorelle 3
6592 Sant'Antonino
Switzerland

media@interroll.com

Kontakter (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-15
Nya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris
Annonser