SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mattermost AI-accelererar arbetsflöden

Med bibehållen datakontroll för högsäkerhetsverksamheter
Med Mattermost Copilot öppnas möjligheter att använda AI-tjänster som integrerar med flera olika privata eller publika molntjänster - utan att någon data lämnar det egna nätverket.

Lösningen är framtagen för statliga och privata verksamheter som omfattas av hårda säkerhets- och efterlevnadskrav. Med Mattermost Copilot kan dessa typer av verksamheter nu nyttja AI-funktionalitet som LLM (Stora språkmodeller) via öppna API:er direkt i samarbetstjänster från Mattermost. Datadrivna insikter från chattar, samtal, och tredjepartstjänster kan integreras och användas för att förbättra arbetsflöden och ge anställda stöd i verksamheten.

Studier, från bland annat Cisco, visar att många företag drar sig för att börja använda sig av generativ AI-teknik eftersom det kan medföra risker för att känslig information delas med konkurrenter eller allmänheten. Hela 68 procent av företagen i studien uttrycker denna oro.

”Inom försvarsindustri och verksamheter som hanterar kritisk infrastruktur medför begränsningar av vilka kommunikationslösningar som kan användas produktivitetsförluster i storleksklassen tiotals miljarder per år”, säger Ian Tien, grundare av och vd för Mattermost. ”Vi är glada över att nu kunna erbjuda kraftfulla nya funktioner som bidrar till välbehövlig transformation och utveckling av AI i denna typ av kritiska miljöer utan att våra kunder tappar kontroll över sin data och sina system,” fortsätter Ian Tien.

För att kommersiella AI-tjänster som erbjuder generativ AI och stora språkmodeller (LLM) ska kunna leverera förbättrad produktivitet och affärsnytta krävs oftast att de får tillgång till proprietär data. Detta medför risker för både säkerhet och regelefterlevnad. Med Mattermost Copilot kan nu även verksamheter med höga krav på säkerhet, reglering och suveränitet dra nytta av AI-tjänster utan konflikt med regelverk och dataskyddsförordningar som GDPR (Schrems II).

Mattermost Copilot är kompatibel med alla stora språkmodeller som ChatGPT och Anthropic och erbjuder fördelarna med externa tjänster med samma säkerhet som AI på egna servrar.

Bland fördelarna med Mattermost Copilot finns:
• Fullständig data-suveränitet: Mattermost erbjuder verifierad datakontroll för att säkerställa att proprietär data inte lämnar verksamheten.
• Accelererade arbetsflöden med användbara insikter: Anställda får tillgång till kontextuell och användbar information som stöttar arbetet.
• Skräddarsydda arbetsflöden: Med Mattermosts ”bring-your-own-LLM”-modell går det att anpassa AI-tjänsten efter unika behov och använda data från flera LLM-botar samtidigt.
AI Copilot ingår som en del av den senaste plattformsuppdateringen från Mattermost som bland annat innehåller:
• Flexibelt val av AI-backend. Möjlighet att välja integration med externa LMM, som ChatGPT, eller att utnyttja LLM på egna servrar för maximalt dataskydd.
• Stöd för samtidig användning av flera LLM utan att lämna Mattermosts gränssnitt.
• AI-genererade sammanfattningar och summeringar av möten där beslutspunkter och åtgärder automatiskt identifieras med hjälp av artificiell intelligens.

Mer information om Mattermost och en demo av hur Copilot fungerar finns på
mattermost.com/copilot

Vid frågor, kontakta gärna: Michael Falk, Agera PR, tel. 0733974655, michael.falk@agerapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige