SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Midroc byter namn till Granitor

Det innebär att Midroc Electro byter namn till Granitor Electro
Företagsgruppen Midroc Europe kommer att byta ut det gemensamma varumärket Midroc och från januari 2022 istället använda varumärket Granitor. Det innebär att elteknik-företaget Midroc Electro byter namn till Granitor Electro.

Varumärket Midroc används av ett stort antal skilda verksamheter med olika ägarkonstellationer i Sverige, Mellanöstern och Afrika. Midroc Europe, där Electro ingår, ägs av Mohammed Al Amoudi tillsammans med den svenska familjen Wikström.

Varumärkesbytet bidrar till en tydligare nordisk identitet och ligger till grund för en starkare profilering av verksamheterna som ingår i Midroc Europe. Bytet är en del av en förnyad och formaliserad långsiktig ägaröverenskommelse mellan de två familjerna bakom företagsgruppen.

Midroc Electro, med 2500 anställda på ungefär 70 orter i Sverige och Norge, har haft en väldigt stark tillväxt. De senaste fem åren har omsättningen ökat från 2,1 till 3,3 miljarder kronor och bolaget är positionerat som ett av nordens ledande elteknikföretag.

För Electros vd Mikael Vestlund är Wikströms engagemang något som sticker ut och är unikt. Enligt honom ger det också företaget en trygg bas att utvecklas på lång sikt.

– Ägarfamiljen har alltid funnit nära till hands och därmed haft en avgörande roll i den utveckling vi har haft de senaste åren. Deras personliga engagemang genomsyrar mycket av det vi gör och vårt sätt att arbeta och de står bakom den samarbetskultur som finns på Midroc. Vi har många medarbetare som också har ett starkt personligt engagemang och vi arbetar aktivt med att ytterligare stärka det, säger Mikael Vestlund, vd Midroc Electro.

Övergången till det nya varumärket blir en naturlig del i den processen som medarbetarna nu får vara delaktiga i. För Midroc Electro innebär även bytet att man stärker kopplingen mellan Sverige och Norge, där företaget i dag är verksamt. Det ser Mikael Vestlund positivt på.

– Vår ambition är att vara en aktiv part på de lokala marknaderna i hela Sverige och delar av Norge, och utifrån de lokala förutsättningarna identifiera behov och utveckla innovativa lösningar och gott samarbete inom våra verksamhetsområden, säger Mikael Vestlund, vd Midroc Electro.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maria Edlund
Presskontakt Midroc Europe
maria.edlund@midroc.se
010-4707670
Kontaktinformation

Midroc Electro AB

Postadress

81125 Sandviken
Region
Sandviken
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556436-3595
Grundat: 1991
Anställda: 1821
Välkommen till Midroc Electro !

Midroc Electro är ett av Sveriges största elteknikföretag, med stort fokus på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation och mekaniskt underhåll.

Vår styrka ligger i vår långa erfarenhet och lokal förankring över hela Sverige. Vi är dessutom leverantörsoberoende. Sammantaget innebär det att vi vid behov kan skräddarsy lösningar utifrån specifika behov – lösningar som håller över tid och tål att utvecklas.

Vi är ungefär 2000 medarbetare och vi har en bred erfarenhet av att genomföra totalprojekt. Vi tror på samarbete och arbetar gärna nära våra kunder och vurmar för långsiktiga relationer byggda på resultat och förtroende. För att lyckas med det erbjuder vi idag tjänster inom elinstallation, instrument, security, hiss, fastighetsautomation och mekaniskt underhåll.

Våra största uppdragsgivare idag finns inom branscherna energi, bygg- och fastighet, gruvor och den offentliga sektorn.

Välkomna att kontakta oss !

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015 – SSF 1015

Kontakter

Johan Wihrén
010-4715822

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
2021-10-07
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangFortsatt medvind för laddnätverket ChargePointSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
2021-10-06
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i Europa