MÅNDAG 09 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnad

I mer än 50 år har CWS tillhandahållit ren och snygg innemiljö, minskat städkostnader och förlängt livslängden på golv med innovativa entrémattor och utomordentlig service.
Förra året inleddes ett nytt projekt med målet att sänka utsläppen och samtidigt öka andelen återvunnet material i mattorna. Detta har lett till ett nytt servicekoncept, Miljömattan® by CWS, som innebär att utsläppen i hanteringen reducerats med upp till 50 procent – och ett mattgarn som består av återvunnen fiber från fisknät som plockats upp ur haven.

CWS har alltid arbetat med största möjliga hänsyn till miljön. År 2018 inleddes ett projekt med målet att sänka utsläppen från transporter och tvätt med minst 25 procent, men med bibehållen service och funktion. Utöver själva förbättringsmålet var kravet dessutom att förbättringarna skulle gå att genomföra redan idag – och inte över flera års tid. Samtidigt togs också ett beslut att försöka öka andelen återvunnet material i entré- och kontorsmattorna.

Tillsammans med sina huvudleverantörer finkammade CWS möjligheterna, och fann till sist en typ av matta vars garn är 100 procent Econyl®. Detta innovativa material består framför allt av återvunnen fiber från fisknät som plockats upp ur haven, där de annars skulle ha kunnat orsaka stor skada på djurlivet.

Materialets prestanda när det gäller exempelvis smuts och väta bidrar dessutom till att CWS kan reducera sina utsläpp vid hanteringen av mattorna med upp till 50 procent jämfört med tidigare. Det högpresterande materialet Econyl® kan nämligen samla upp och hålla upp till dubbelt så mycket smuts och väta som en vanlig entrématta. Materialet torkar dessutom betydligt snabbare än exempelvis bomull eller vanlig nylon, vilket betyder att en matta som vid stängningsdags är full av väta kommer att vara torr igen redan nästa morgon.

- Varje dag tar vi alla del av nyheter om hur polarisar smälter och världens hav förorenas. Och varje dag läser vi också om hur även svenska vatten och kuster fylls av skräp och plaster.

På CWS arbetar vi aktivt för att bidra till golv som håller längre och minskade städkostnader – samtidigt som vi värnar om miljön, säger Pontus Jason, Sverigechef på CWS.

En avgörande positiv effekt är de färgkombinationer CWS valt för sin miljömatta. Idag byts många mattor ut för tidigt för att de ser smutsiga ut, trots att de fortfarande är fullt kapabla att hålla väta och smuts. CWS har därför laborerat med färgkombinationer som gör att miljömattan ser fräsch ut ända till dess det verkligen är dags att byta ut den. Den stora vinsten blir därför att mattans effekt utnyttjas till fullo och tvättas betydligt mer sällan jämfört med en traditionell matta.

Detta reducerar i sin tur både vatten- och energiförbrukningen i tvätterierna – plus att det blir färre körda kilometrar vid hämtning och leverans.

- Miljömattan® by CWS är en service som har fått sitt namn för sin förmåga att göra nytta för miljön, men den är faktiskt överlägsen traditionella mattor även på andra sätt. Tack vare det nya materialet och den unika färgen kan CWS genom minskad energiförbrukning och färre transporter minska CO2-utsläppen med upp till 50 procent. Inte imorgon, utan redan idag, säger Pontus Jason.

Kontakt
Pontus Jason
+46 72 973 31 26
pontus.jason@cws.com
kundservice@cws.com
+46-20-297 297
Kontaktinformation
Postadress
Fyr­gatan 2
19561 Arlandastad
Besöksadress
Fyr­gatan 2
19561 Arlandastad
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556294-8777
Grundat: 1987
Anställda: *
Välkommen till CWS Sverige


Riktig service börjar med engagemang

När våra bilar rullar iväg, fullastade med rena textilier, är det fortsättningen på en resa som startade redan 1921. Ända sedan dess har vår service utvecklats av människor som vill göra skillnad för sin omvärld. Idag gör vi det med moderna tvätterier, genomtänkt logistik och smart hyrservice. Allt för att göra din vardag enklare så att du kan fokusera på kärnverksamheten.

Vi tänker ett steg längre

Med en genomtänkt tvätt- och textilservice tar vi ansvar för att ni alltid har arbetskläder, textilier, entrémattor och städprodukter på plats. Men vårt uppdrag börjar egentligen långt innan de första plaggen ligger i tvättmaskinen. Med kunskap och engagemang hjälper vi dig först att analysera behoven. Alltid med fokus på problemlösning, miljöhänsyn och kostnadskontroll. Vi ger oss inte förrän vi har hittat den optimala lösningen – och den kan alltid bli bättre.


Rätt klädd för varje uppgift

Att välja rätt arbetskläder för olika arbetsuppgifter kräver kunskap. Den har vi. Vi vet vad som krävs för den som jobbar inom industri, vård och omsorg, service eller hotell- och restaurangbranschen. Med fokus på funktion, säkerhet, bekvämlighet och slitstyrka väljer vi förstklassiga skyddskläder från de främsta leverantörerna till vårt sortiment.

Relaterade sökord

arbetskläder

Kontakter

Claes Olofsson
040 23 97 21
Ann Möllerberg
Marknadschef
070-3290002

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-29
Fokus framåt för industrin. Med avstamp på Elmia Subcontractor.Hållbara affärsidéer vann 100 000 kronorPremiär för nya renault zoe på elbilsmässan eCarExpo 2019Ny Flat Brushless DC Motor från Nanotec Envigas med klimatsmart kol växer och anställer flerNu lanseras intelligent spis­vakt som förebygger bränderFramtidens byggprojekt: stora intryck med små avtryckGarageportexperten startar Youtube-kanal för att underlätta för sina kunder.Vattenfall bygger sin första flytande solparkLotta Medelius-Bredhe blir ny generaldirektör för Svenska kraftnät
2019-11-28
Ny process för pulverlackering fördubblar produktionen i EnglandSenaste Shark-tappen ger hög säkerhetABB lanserar den interaktiva smarta stadenVi har filat på handtaget längeTYROLITS nya slipskiva CERABOND X utmanar Vindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörVindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörKodifiering av svenska järnvägsnätet möjliggör ökad kvalitet för special­transporterProton Lighting har anställt ny säljare i norra Sverige. Välkommen Tommy Säfström!Expansion Obbola möter en ökad efterfrågan på linerSkulle du hoppa fallskärm utan fallskärmsutrustning?Hyundai visar framtidens mobilitets­lösningar på eCar Expo i GöteborgVem blir Årets Byggchef 2019?Kläder och AI ska förebygga belastningsskador. Boliden först ut att testa!Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019Forskningsprojekt ska stärka svensk stålindustriEuropeisk skogsindustri överens om bioekonomisk forskningsagenda
2019-11-27
ABB:s första koldioxid­neutrala framtidsfabrik håller vad den lovarÖkad effektivitet med vagnar istället för ställageABB i-bus® KNX-kombiaktorer – flexibilitet i kompakt designABB-teknik i Vattenfalls 40 snabbladdnings­stationer i SverigeSchneider Electric ett av de 50 främsta företagen inom mångfaldsarbete enligt Financial TimesMiljoninvestering i elektronmikroskopiNy design på skär­verktyg kan ge lägre flygpriser om tio årTL Byggs affärschef Jonas Bölegård kan bli Årets ByggchefEways laddar BringSolör Bioenergi förser Geijerskolan i Ransäter med fossilfri värmeHydroscand lanserar SlangExpress i EskilstunaHalmstadföretaget Swedlock är en del av SOS Alarms nya tjänst ”Smart Passage”Stort intresse för Sacos studentmässorOsäker arbetsmiljö i IT-industrin riskerar människors hälsa Framtidens visitkort är nu digitala med ecoCardSolcellsanläggning nu i drift på förskolan SagaEaton släpper nya RMQ Flat Enclosure Nytt projekt ska utveckla bättre valsar till stålindustrinSå här används robotar optimalt i praktiken
2019-11-26
SBS Steam Boiler Service i Varberg investerar i 4 Kw Fiberlaser från Movs ABWoup tar tillvara på spillet från KL-träfabrikerJackon väljer molnbaserad tullhantering från DescartesJättesatsning på solceller i UppsalaG A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovationEltel Finland tecknar ett treårigt ramavtal inom telekom värt cirka 25 miljoner euroSkanska vinner inter­nationellt innovationspris för European Spallation SourceFyra miljoner kronor till nytt projekt inom Metalliska materialÅrets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatserVolkswagen fokuserar på eldriven motorsportNy flödesmätare från LUTZNordens smartaste laddstation - eRange IQPositivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsenBiobaserade kajaker för en hållbar världKEWAB Elkraft årets leverantör - för fjärde gången
2019-11-25
25:e servicebesöket till Höganäs
Annonser