Mimecast: 7 tips för ett säkrare hemmakontor - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mimecast: 7 tips för ett säkrare hemmakontor

Cyberbrottslingar är väl medvetna om att tusentals svenskar för tillfället arbetar hemifrån, där IT-säkerheten sällan är lika hög som på företagskontoret.
IT-säkerhetsföretaget Mimecast delar här med sig av 7 enkla tips för ökad säkerhet på hemmakontoret.

Hemmakontor har idag etablerats överallt i Sverige med anledning av den rådande krisen. Gemensamt för de flesta hemmakontor är att säkerheten inte är lika bra som på företagskontoret. Du kan t ex ha ett generiskt lösenord för din hemmarouter, samt en mängd olika IoT-enheter utan de nödvändiga säkerhetsuppdateringarna installerade.

Det finns även mycket annat som gör ditt hemmakontor sårbart. Många människor tillbringar hela dagarna inomhus, utan frisk luft och fysisk aktivitet, samt kanske med lekande barn i sin närhet. Alla dessa faktorer påverkar vår koncentrationsförmåga och ökar risken för att vi faller offer för cyberbedragare genom att t ex råka öppna mail med skadliga bilagor eller låter oss luras av phishing-mail. Analyser visar att mänskliga misstag spelar en viktig roll i 90 procent av alla framgångsrika cyberattacker. För att motverka detta har IT-säkerhetsföretaget Mimecast sammanställt 7 tips om hur du bäst säkrar ditt hemmakontor och minimerar risken att drabbas av cyberbrott.

1. Arbeta från 8 till 16
På ett kontor finns det ofta ganska tydliga rutiner och ramverk, vilket saknas på hemmakontoret. Där kan det ibland vara svårt att hålla sig till tydligt avgränsade pauser under dagen, samt att vissa väljer att arbeta under de sena kvällstimmarna. Genom att pausa och strukturera upp arbetstiden blir det lättare att skärpa koncentrationen och undvika trötta ögon, vilket i slutändan minskar risken för att frestas att öppna en farlig bilaga i ett e-mail eller att, i ett svagt ögonblick, dela med sig av känsliga personuppgifter.

2. Skapa en fysisk arbetsplats
De som drabbas av cyberbrott gör det ofta det när de på grund av okoncentration eller distraktion klickar på fel plats i ett mail eller på en webbplats. Därför är det viktigt att skapa ett fysiskt utrymme i hemmet där du kan jobba ostört. Det kan t ex handla om att tillfälligt placera ett skrivbord och en stol i ett avskilt rum, som blir ditt ”kontor” för dagen.

3. Gör en övergripande säkerhetskontroll av hemmet
Våra hem är fyllda med uppkopplade enheter och många förbiser att dessa kan vara ett potentiellt hot mot nätverkssäkerhet. Allt från TV till babylarm kan anslutas till din router, så det är absolut nödvändigt att du kontrollerar den noggrant. Ändra lösenordet för själva nätverket, men även för routerns administrationssida – den sida du öppnar när du vill ändra koden till nätverket. Kom ihåg att välja en unik kod med minst 15 tecken.

Se även till att, om möjligt, aktivera den inbyggda krypteringen och brandväggen, vilket är ett av få sätt du kan skydda dina uppkopplade enheter, såsom t ex brödrost, TV-box och många andra av de enheter som inte har något installerat säkerhetsprogram. Detta försvårar för cyberbrottslingarna, som annars kan hacka sig in på dessa enheter för att få åtkomst till hela nätverket.

4. Håll dig till ditt eget nätverk
I de flesta hushåll är det trådlösa nätverket hårt belastat dessa dagar - särskilt i hem med flera personer, där alla eller flera av dem är uppkopplade samtidigt. En del kanske då väljer att "låna" grannens nätverk, för att få bättre uppkoppling. Rådet är att helt undvika detta. Håll dig till ditt eget nätverk, så att du kan kontrollera säkerheten.

5. Använd kryptering så långt det är möjligt
Webmail och privata e-mail är mycket sällan krypterade, vilket ökar risken för att du drabbas av så kallade ”Man in the middle”-angrepp, där cyberbrottslingar kan redigera innehållet i din e-post innan den når mottagaren, utan din vetskap. Detta kan vara särskilt allvarligt om du skickar viktiga affärsdokument. Beakta t ex att Gmail och Outlook.com inte erbjuder S/MIME-kryptering för privata användare, medan Office-utgåvan av Outlook erbjuder en sådan funktion. Om du behöver skicka filer kan du istället för din webmail använda dig av ett kostnadsfritt tilläggsprogram för kryptering i din webbläsare.

6. Använd en VPN
Som en extra säkerhetsnivå för kryptering bör du alltid använda ett VPN, vilket många företag har förinstallerat på medarbetarnas datorer. Detta möjliggör bland annat åtkomst till företagets servrar på en säker anslutning, så att du enkelt och säkert kan dela filer med kollegor.

7. Använd tvåfaktorsautentisering
Alla tjänster bör om möjligt använda tvåfaktorautentisering. Metoden är betydligt säkrare än att bara ange en kod och minskar risken för att dina konton ska hackas.

Om Mimecast
Mimecast levererar cybersäkerhet som hjälper tusentals organisationer världen över att göra e-post säkrare, återställa förtroende och stärka motståndskraften mot cyber-attacker. Mimecasts utökade molnsvit gör det möjligt för organisationer att implementera en omfattande strategi för cybermotståndskraft. Från e-post- och webbsäkerhet, arkiv- och dataskydd, till utbildning av medvetenhet, upptids-säkring och mer, Mimecast hjälper organisationer att stå starka inför cyberattacker, mänskliga misstag och tekniska fel. www.mimecast.com

Mimecasts sociale medier
LinkedIn: Mimecast
Facebook: Mimecast
Twitter: @Mimecast
Blog: Cyber Resilience Insights

Presskontakt
Laura Barnes, Senior PR and Communications Manager, Mimecast
lbarnes@mimecast.com
+44 7394 567247

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser