SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Minska elräkningen med 30%

Med en balpress från Presona
El är en stor del av driftskostnaden för en balpress och med dagens höga elpriser lönar det sig verkligen att köpa en energisnål balpress. Presonas balpressar är cirka 30% mer energieffektiva än de flesta andra balpressar tack vare förpresstekniken.

Enkelt uttryckt kan man säga att det finns fem kostnader förknippade med att driva en balpress: inköpspriset, personal, service, förbrukningsmaterial och el. Av dessa fem kostnadsposter är elkostnaderna en av de enklare att påverka. Du får lägre energiförbrukning genom att välja en balpress som använder en energieffektiv balningsteknik och, om du vill, skaffa en frekvensomvandlare.

Den energieffektiva förpresstekniken
Alla Presonas balpressar använder förpressteknik medan de flesta andra tillverkare bygger balpressar som använder en kniv för att skära materialet som inte får plats i presskammaren. Att skära av material med kniv kräver presskraft.

Förpress-balpressar applicerar istället presskraft uppifrån med hjälp av en förpress. Förpressen stänger presskammaren vilket innebär att man inte behöver en energikrävande kniv. På så sätt kan en balpress med förpress utrustas med en mindre motor (som drar mindre energi) samtidigt som den har samma kapacitet som en knivpress med en större motor.

En balpress med förpress drar cirka 30 procent mindre el än en knivpress samtidigt som den komprimerar samma mängd material.

Frekvensomvandlare
Förutom den inbyggda energieffektiviteten i förpresstekniken kan alla Presonas balpressar utrustas med frekvensomvandlare. En frekvensomvandlare hjälper till att optimera energianvändningen när balpressen väntar på att få mer material att komprimera.

– På de flesta återvinningsanläggningar jobbar balpressen aktivt med komprimering ungefär 70 procent av tiden. De återstående 30 procenten av tiden går motorn på tomgång vilket kräver energi. När balpressen väntar vill man ha antingen en mycket effektiv tomgång eller att balpressen stängs ner helt och hållet. En frekvensomvandlare hjälper till med det, säger Presonas vd Stefan Ekström.

Läs mer om Presonas balpressar
Kontaktinformation
Postadress
Ny­gatan 39
27336 Tomelilla
Besöksadress
Ny­gatan 39
27336 Tomelilla
Region
Tomelilla
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556550-4866
Grundat: 1987
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Presona AB!

Vi säljer Balpressar, komprimatorer, industrikvarnar och lufttransportsystem.

Presona AB är en av världens ledande konstruktörer och tillverkare av balpressar med förpressteknik för effektiv balning av de mest skiftande material, från papper och plast till hushålls- och verksamhetsavfall. Produktsortimentet omfattar också lufttransportanläggningar för grafisk industri och pappers- och förpackningstillverkare.

Vi finns i Tomelilla i södra Sverige med närhet till kontinenten. Huvudkontor och fabrik huserar i moderna och luftiga lokaler där arbetsmiljön har prioriterats. Vi har ett effektivt produktionsflöde och samarbetar med etablerade underleverantörer för att säkerställa kvaliteten i alla led.

Presonas säkerhets- och miljötänkande genomsyrar verksamheten – våra medarbetares arbetsmiljö ska vara säker. Vi har som ett absolut krav att den utrustning vi levererar alltid ska erbjuda kunden största möjliga trygghet.

Presonas utrustning finns (nästan) överallt. Vi har levererat balpressanläggningar, spånsugsystem och sorteringsanläggningar till mer än 65 länder över hela världen.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Vill du arbeta hos Presona AB?

Företaget har för tillfället 1 platsannonser: Konstruktör

Kontakter

Stefan Lewandowski
säljare
0417-19936
Jesper Hultqvist
0417 19916
Ingrid Duvander
0705-470757

Filmer

Presona MP 270 MH "MEGA" - a new kind of baler

Presona MP 270 MH "MEGA" - a new kind of baler
Presona MP 270 MH "MEGA" balpress i drift
Presonas effektiva balpressar (LP)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?