SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Presonas teknikexpertis hjälper Smurfit Kappa

Spara pengar på ett "dubbelt" lufttransportsystem
När Smurfit Kappa köpte en supermodern laminator till sin fabrik i Nybro uppstod ett problem: Skulle man kunna köra den nya maskinen parallellt med den gamla laminatorn utan att bygga ett nytt och helt separat lufttransportsystem?

Smurfit Kappas anläggning i Nybro tillverkar snygg wellpapp, sådan som används för förpackningar som ska vara på display – till exempel lådor för bag-in-box-viner. När wellpappen skärs till så skapas spill. Dessa wellpappsbitar transporteras via rör i innertaket och på byggnadens tak till två komprimatorer som står utanför byggnaden. Därifrån transporteras det komprimerade spillet bort från anläggningen.

När Smurfit Kappa bestämde sig för att köpa en ny laminator kontaktade man Presona, som levererat det existerande lufttransportsystemet (också kallat trimspillutsug), för att hjälpa till.

Läs mer om Presonas lufttransportsystem.

– Den stora utmaningen var att vi ville köra både den gamla och den nya laminatorn samtidigt medan vi genomförde tester och utbildade personalen på den nya maskinen, säger Smurfit Kappas produktionschef Eric Johansson.

Den enkla lösningen hade varit att bygga ett helt nytt och separat lufttransportsystem för den nya maskinen – men Smurfit Kappa ville behålla så mycket som möjligt av det gamla lufttransportsystemet som har fungerat mycket bra i många år. Genom att göra så skulle man både spara pengar och kunna behålla ett system som man vet fungerar. Lösningen blev ett utbyggt lufttransportsystem där flera viktiga komponenter, såsom huvudfläkt, filter och komprimatorer, används för båda laminatorerna.

Lufttryck kan vara knepigt
Även om lösningen kan låta enkel så är det mer komplicerat i verkligheten. Att arbeta med lufttryck och transportera material med hjälp av fläktar kan vara utmanande – särskilt om man vill bygga en robust och pålitlig lösning som ska funka i många år.

Presona har lång erfarenhet av att hitta lösningar på utmanande problem och man lyckades även denna gång. Smurfit Kappa är mycket nöjda med leveransen.

– Presona levererade en bättre lösning än den vi beställde. Presona-teamet är lösningsorienterat och vi fick många bra förslag under våra diskussioner med dem, säger Smurfit Kappas underhållschef Kalevi Nordström.

När den nya lamineringsmaskinen är driftsatt kommer den gamla maskinen att tas ur drift och flera av komponenterna från dess lufttransportsystem kommer att användas som reservdelar för de nya delarna av systemet.

Läs mer om lösningen (inkl. video) på Presonas webbplats.
Kontaktinformation
Postadress
Ny­gatan 39
27336 Tomelilla
Besöksadress
Ny­gatan 39
27336 Tomelilla
Region
Tomelilla
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556550-4866
Grundat: 1987
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Presona AB!

Vi säljer Balpressar, komprimatorer, industrikvarnar och lufttransportsystem.

Presona AB är en av världens ledande konstruktörer och tillverkare av balpressar med förpressteknik för effektiv balning av de mest skiftande material, från papper och plast till hushålls- och verksamhetsavfall. Produktsortimentet omfattar också lufttransportanläggningar för grafisk industri och pappers- och förpackningstillverkare.

Vi finns i Tomelilla i södra Sverige med närhet till kontinenten. Huvudkontor och fabrik huserar i moderna och luftiga lokaler där arbetsmiljön har prioriterats. Vi har ett effektivt produktionsflöde och samarbetar med etablerade underleverantörer för att säkerställa kvaliteten i alla led.

Presonas säkerhets- och miljötänkande genomsyrar verksamheten – våra medarbetares arbetsmiljö ska vara säker. Vi har som ett absolut krav att den utrustning vi levererar alltid ska erbjuda kunden största möjliga trygghet.

Presonas utrustning finns (nästan) överallt. Vi har levererat balpressanläggningar, spånsugsystem och sorteringsanläggningar till mer än 65 länder över hela världen.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Vill du arbeta hos Presona AB?

Företaget har för tillfället 1 platsannonser: Konstruktör

Kontakter

Stefan Lewandowski
säljare
0417-19936
Jesper Hultqvist
0417 19916
Ingrid Duvander
0705-470757

Filmer

Presona MP 270 MH "MEGA" - a new kind of baler

Presona MP 270 MH "MEGA" - a new kind of baler
Presona MP 270 MH "MEGA" balpress i drift
Presonas effektiva balpressar (LP)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när