ONSDAG 20 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Minskade ledtider och ökade besparingar efter att A3 valde Nutanix

Tack vare Nutanix har IT-företaget A3 kunnat göra firmwareuppdateringar och säkerhetsuppdateringar snabbt och enkelt under dagtid. Idag behövs därför i stort sett bara en heltidstjänst för att hantera driftmiljön för tusen servrar.
Som en managed service provider (MSP) hostar A3 virtuella servrar, tar hand om kunders nätverk samt tar hand om support. På IT-sidan hanterar A3 ett tusental virtuella servrar. Man säljer sina tjänster till en rad olika kunder och behöver därför ha en plattform som är både skalbar och flexibel. Det måste vara lätt att lägga till en ny nod eller en ny storage-lösning när behovet uppstår.

– Vi på A3 säljer våra tjänster till kunder på kran kan man säga. Därför var vi på jakt efter en plattform som var både flexibel och skalbar – oavsett om vi behövde skala upp eller skala ner, berättar Jonas Högman, Senior Operations & Solutions Consultant på A3.

Besparingar
Tack vare Nutanix teknologi har A3 lyckats skala ner kostnader för personal och licenser. Det har möjliggjort att anställda istället kan koncentrera sig att hjälpa kunder. A3’s så kallade “total cost of ownership” har minskat samtidigt som företagets kunder har både ett bättre pris och ett större värde i form av tjänster. Hade A3 valt en mer traditionell lösning i sina datacenter hade det krävts fler personer för att ta hand om maskinparken.

Med Nutanix "one-click infrastrukturhantering" har A3 kunnat göra firmwareuppdateringar och säkerhetsuppdateringar snabbt och enkelt under samma dag och under pågående drift. Idag har man i stort sett en heltidstjänst som hanterar driftmiljön för tusen serverar. Med Nutanix såg man även en möjlighet att ytterligare pressa ner sina egna priser eftersom Nutanix Hypervisor är baserad på KVM som i sin tur bygger på öppen källkod.

– En traditionell datacenterlösningar är en Android, Nutanix är mer Apple om man får göra en sådan jämförelse. Det funkar bara, och allt är inkluderat, säger Jonas Högman.

Plug-and-play
A3 har utökat sin driftkapacitet rejält. Under den senaste tiden har man växt med nästan 150 procent på två år, från åtta Nutanixnoder i två block till dagens tjugo Nutanixnoder i fem block. Skalbarheten uppåt är smidig och fungerar som en plug and play-lösning. Saker som tidigare kunnat ta en dag kan nu vara klara på ett par timmar.

– Nutanix support är extremt snabb på att svara och ge oss hjälp när det behövs. Vi hade en incident med en driftstörning för en tid sedan som visade sig bero på en annan tredjepartsleverantör. Nutanix supportteam hjälpte ändå till med felsökning tillsammans med tredje part. De gick above and beyond vilket vi ser som ett plus i kanten. Man betalar så klart pengar för supporten men det är guld värt. Man får hjälp direkt om man lyfter luren även om det sker klockan tre på natten, förklarar Jonas Högman.

Nytt datacenter
A3 säljer även Nutanixprodukter till sina kunder och har varit med och implementerat flera kluster. Tidigare när A3 lämnade offerter innefattade det många konsulttimmar, dyra licenser och dyr hårdvara. Skillnaden är stor mot idag. När man offererar en Nutanixlösning tar det en tredjedel av tiden för A3 att implementera det jämfört med tidigare. Eftersom man inte har någon kostnad för Hypervisor och en kortare implementationstid innebär det att man har kunnat spara pengar. En enorm konkurrensfördel när man säljer till datacenterkunder.

A3 har precis etablerat sitt tredje datacenter i Sverige och man fortsätter växa med fler noder. Företagets datacenter i Stockholm kommer att bli dess primära datacenter och där går man all-in när det kommer till Nutanixlösningar.

- Vi ser många fördelar med att samarbeta med A3. Här erbjuder vi både en lösning och stark kundservice för ett snabbt växande företag som A3. Vi vill inte bara göra skillnad för våra kunder utan vill även se till att förenkla arbetsprocesserna för de som använder våra lösningar, det vill säga för våra kunders kunder, förklarar Mats Ericsson, Sverigechef på Nutanix.

I framtiden planerar man att sälja ännu mer Nutanix-lösningar till sina slutkunder och man tittar även på Nutanix tilläggsprodukter, inte minst Xi Frame som innebär att kunder hos A3 ges möjlighet att komma åt sina virtuella applikationer enkelt via en webbläsare.

----

Om Nutanix
Nutanix är ett världsledande företag inom molnmjukvara och hyperkonvergerade infrastrukturlösningar som gör infrastrukturen så pass osynlig att IT-avdelningen kan fokusera på applikationerna och tjänsterna som driver företaget. Företag världen över använder Nutanix Enterprise Cloud för att skapa applikationshantering och mobilitet med ett enda klick I publika, privata och distribuerade edge-moln så att de kan köra alla typer av applikationer i alla typer av skalor med dramatiskt sänkt ägandekostnad. Resultatet är organisationer som snabbt kan leverera högpresterande IT-miljöer på begäran, vilket ger applikationsägare en riktig molnupplevelse. Läs mer på www.nutanix.com.

Om A3
A3 är en svensk börsnoterad teleoperatör, IT-leverantör och internetleverantör med privat- och företagskunder över hela landet. I Sverige har man ungefär 300 anställda. En del av företaget är A3 IT, en managed service provider (MSP) som bland annat hostar virtuella servrar, tar hand om kunders nätverk samt sköter support. Man erbjuder även hårdvaruförsäljning och konsulttjänster.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-01-07
Manovi Varberg utbildar personal under permitteringAllt inom positionering: Bygg en bättre framtid med fixering och positioneringCyberspionage träder fram ur skuggorna och in i rampljusetSkurup får högteknologisk biltvätt med medlemskap
2020-12-23
God Jul och Ett Gott Nytt År!CERTEXs Julhälsning!
2020-12-21
Kipp Scandiinavia AB önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År!
2020-12-18
VD-skifte vid årsskiftet | Helge Nyberg ABNCC:s och Volvos digitala tjänst för schaktmassor har under första året sparat 1 600 transporter i GöteborgHögpresterande produkter från elesaKör du små cylindrar med snabb frekvens? - JASVABB leder elektrifiering och automationsinnovation för framtidens gruvdrift i Sustainable Underground MiningHelge Nyberg tar historiskt rekord i orderingång Företag i länet får nya perspektiv med ProduktionslyftetABB stödjer World Childhood Foundation med donationToyota gör ytterligare satsning på bränslecellsdrivna bussarVeeam anställer ny regionchef för Sverige och FinlandMolnlösningar för finansiella kärntjänster: Den oundvikliga framtiden
2020-12-17
OilQuick får ny logotyp och grafisk profilÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanIndustrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterNytt nummer av tidningen Din Skog
2020-12-16
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
2020-12-15
Carlstad Machinetools säljer en correa bäddfräs!Fjädrar till epicentret för jordbävnings­stabiliserande byggprodukterÖkad effektivitet och ergonomi med utdragsenheterST-Koneistus Oy 50 years | Part 3Damaskus Maskinskydd förstärker sin säljorganisationDe tecknar exklusivt försäljningsavtal med NussbaumNästan ingen vill röja snö längre HCL Technologies etablerar sig i Vietnam
2020-12-14
ArcelorMittal Construction förvärvar panellinje av LlentabElektriskt slidbord med kulskruv ger hög precision - LESYH-X171 Definox piggingsystem - en ekologisk och ekonomisk lösningTensar förbinder sig till 100% förnybar energiStora Enso investerar 80 MEUR i Imatra-brukets virkeshanteringBränslecellsdrivna lastbilar testas i Los Angeles
2020-12-11
Kia investerar 70 miljoner euro i Europafabriken för att möta efterfrågan på elektrifierade bilarRepay LudvikaABB och Talga undersöker utvecklings- och konstruktionsalternativ för ett större europeiskt batterianodprojektTMR bygger Europas modernaste återvinningsanläggning – med unikt stöd från Naturvårdsverket och NestléKris inom yrkesutbildning | Detta ska görasIBECO löste sättningsutmaningen med specialanpassad kompensatorNytt branschgemensamt energiklassningssystem för byggbodarZmorph presenterar ny profil och marknadens mest avancerade och lättanvända 3D-skrivareVerizon Business utökar sin mjukvarudefinierade WAN-portfölj med Silver PeakDynatrace träder in på säkerhetsmarknaden för molnapplikationer Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform
2020-12-10
ST-Koneistus Oy 50 years | Part 2ABB Robotics Experience Day tar svensk industris konkurrenskraft till nya höjder
Annonser