Mobila robotar för tysta platser blir verklighet tack vare NSK:s direktdrivna hjulenhe - industritorget.se
TISDAG 26 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mobila robotar för tysta platser blir verklighet tack vare NSK:s direktdrivna hjulenhe

NSK har inriktat sig på tillverkare som vill erbjuda mobilitet i sina kollaborativa eller autonoma robotar och har därför utvecklat en innovativ direktdriven hjulenhet.
Den är speciellt utformad för användning i tysta miljöer, såsom sjukhus, hotell, kontor och bibliotek, och därför kan robotar, som är utrustade med den nya hjulenheten, effektivt bära och flytta laster upp till 100 kg utan att störa sin omgivning.

Med digitala trender som AI (artificiell intelligens) och ML (maskininlärning), som börjar visa sina fördelar i verkliga tillämpningar, satsar man på att utveckla mobila robotar och humanoidrobothårdvara som kan utföra användbara uppgifter i närheten av människor.

Det största hindret med system som konventionella AGV:er (autonomous guided vehicles), som används i fabriker och lager, är det buller de orsakar. NSK:s direktdrivna hjulenhet är mycket tystgående, vilket underlättar användning i offentliga utrymmen och miljöer utanför verkstadsgolv. Tjänstesektorn och offentlig verksamhet kräver tystgående robotar för att inte störa medarbetares samtal och hindra dem i deras arbete.

NSK:s ljuddämpade hjulenhet beror på dess växellösa struktur (direktdrivna motor), som använder tekniken bakom företagets Megatorque Motor för att eliminera driftsbuller som normalt genereras av växellådor. För att använda Megatorque Motor som ett direktdrivet hjul var NSK tvunget att uppfinna nya lösningar för att skapa en optimal specifikation till en rimlig kostnad.

Förutom låg ljudnivå är hjulenheten utformad för säker användning runt människor och är idealisk för användning i serviceroboter, PAPC (power-assist push carts) och andra kollaborativa robottillämpningar (cobot). En nyckelfunktion i designen är dess ”back-körbarhet”, som gör det enkelt att backa för att skjuta på/dra med manuell manövrering i händelse av problem.

En nyligen utvecklad dedicerad drivenhet kontrollerar två hjulenheter samtidigt via enkla signaler. Enheten är utrustad med sensorer som mäter hjulrotation, acceleration, lutning och andra användbara parametrar. Signaler från sensorerna kan matas ut för användning av en dator i autonoma robottillämpningar.

Utvecklingsprocessen har varit intensiv för att säkerställa leverans av en högkvalitativ, tekniskt kompetent och funktionellt robust lösning. Ett brett utbud av befintlig teknik utnyttjades, inklusive mekatronik, kontroller och mjukvara, och med NSK:s team av experter som hade till uppgift att konstruera ett system som kunde möta en ny robotmarknad.

En viktig del av detta arbete var att ta in åsikter från människor som arbetade på bland annat sjukhus och bibliotek för att ta reda på vilken typ av robot som skulle kunna ge den optimala lösningen för sådana miljöer. Samtidigt som NSK vill öppna nya möjligheter inom robotik har företaget också ambitionen att bidra till användbara robotar i det dagliga livet.

Kontaktperson för journalister
Claudia Hübner
Tel. : +49 2102 4812150
E-post : huebner-c@nsk.com
NSK Deutschland GmbH
Harkortstraße 15
40880 Ratingen
Tyskland

Marie-Dominique Pilath
Tel. : +49 2102 4811280
E-post : pilath-m@nsk.com
NSK Deutschland GmbH
Harkortstraße 15
40880 Ratingen
Germany

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-18
Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrör
Annonser