SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Modern markbaserad avloppsrening – sju fördelar!

Genom vattentoaletternas intåg i svenska hem transporteras avskrädet bort, vilket ger befolkningen en mycket bättre livskvalitet.
Första reningsverket byggs på 30-talet men på landsbygden anläggs främst stenkistor, endast för kvittblivning. Först 1969 kommer högre krav på rening av enskilda avlopp med infiltrationer och markbäddar som installeras för ett optimalt hälsoskydd med hjälp av naturens egna biologiska funktioner.

1. Naturens egen reningsmetod
Genom att leda avloppsvatten via slamavskiljare till efterföljande infiltration så utnyttjas naturens förmåga att rena vattnet på ett naturligt sätt. Utan energikrävande system så sköter naturen själv att skadliga bakterier bryts ner och renat vatten återgår till kretsloppet.

2. Beprövat
Hundra-tusentals hushåll har skyddat sitt eget dricksvatten och andra närliggande vattenbrunnar genom att infiltrera sitt avloppsvatten. De senaste två decennierna har teknikutvecklingen inom området varit betydande vilket ger bädden längre livslängd, mindre yta, bättre funktion och rening. Moderna markbaserade anläggningar överträffar de flesta reningsverk vad gäller miljö- och hälsoskydd samt ekonomi.

3. Överlägset hälsoskydd
Det finns olika alternativ för att bli kvitt skadliga bakterier. Traditionella stenkistor ger i princip ingen reningseffekt. UV-ljus och andra tekniska lösningar kräver underhåll och tillsyn. De minireningsverk som säljs behöver nästan undantagslöst någon form av hygieniseringsmetod för ett säkert hälsoskydd. När det är fysiskt möjligt är markbaserad rening enklast, säkrast och mest ekonomiskt!

4. Trygghet
Den långvariga traditionen och erfarenheten av markbaserade system hos anläggare, miljökontor och leverantörer ger husägare en stor trygghet. Det huvudsakliga valet som måste göras är det mellan infiltration och anlagd markbädd med sand. Välutbildade entreprenörer i samråd med miljökontoren säkerställer att valet blir rätt gjort!

5. Robust och enkelt
Att pumpa till bädden förbättrar funktionen och ger förutsättningar att välja den lämpligaste platsen. Den långsiktiga robustheten har förbättrats markant på senare år tack vare smarta komplement som moderna infiltrationer har. Största skillnaden mellan då och nu är den överlägsna syresättningen, vilket ”lyfter” biohuden från att täppa till markytan och växer istället uppåt i biomoduler och spridarplattor. Det innebär att livslängden på infiltrationen dubbleras eller mer – men enbart då detaljkonstruktionen är genomtänkt så att syresättningen är optimerad och säkerställd.

6. Flexibilitet
I Sverige ställs krav på hög respektive normal skyddsnivå. Markbaserad rening är lika användbar i båda fallen, men det krävs en fungerande förfällning för att fosforreduktionen ska verka. Markbaserad rening ger full flexibilitet vad gäller placering så att markförhållande och annat kan optimeras. Genom att pumpa vatten från slamavskiljaren kan höjdskillnader kompenseras. Då ventilationen genom slamavskiljare därmed bryts blir det ännu viktigare att bädden ventileras lokalt – se bild.

7. Hållbarhet
Att låta naturen göra jobbet och att bibehålla vattnets kretslopp lokalt är i grunden hållbart. Modern teknik som ger en gnutta hjälp på traven minskar drastiskt storleken och djupet på bädden – och därmed mängden grävmassor som behöver schaktas. Moderna bäddar har en livslängd på 30–50 år – utan underhåll! Låg energiförbrukning, minimal driftskostnad och lång livslängd ger en mycket hållbar anläggning!

För ytterligare information: kontakta katarina.ketzenius@baga.se
Kontaktinformation
Postadress
Torskors­vägen 3
37148 Karlskrona
Besöksadress
Torskors­vägen 3
37148 Karlskrona
Region
Karlskrona
Blekinge län
Sverige
Orgnr:
556445-5557
Grundat: 1992
Anställda: 53
Välkommen till Baga Water Technology AB!

Rent vatten blir en allt viktigare fråga för många människor i dagens hårt belastade miljö. Kraven ökar från myndigheternas sida och gränsvärden skärps. Vi på BAGA har som målsättning att rena vatten på ett effektivt och driftsäkert sätt.

BAGA Water Technology AB är ett företag verksamt inom vattenhantering. Vi arbetar med forskning och utveckling och innehar ett flertal internationella patent. Detta återspeglar sig på BAGAs produkter som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen. Vi erbjuder helhetslösningar, från projektering till färdig produkt med serviceåtagande.

BAGA erbjuder kompletta systemlösningar från projektering till leverans av färdiga anläggningar. Vi driver en omfattande produktutveckling och kan genom djup kunskap och lång erfarenhet presentera lösningar som präglas av nytänkande och enkelhet. BAGA har patenterade och driftsäkra anläggningar med den senaste tekniken inom vattenrening. Vi erbjuder också serviceåtaganden i form av olika servicekontrakt, och andra typer av uppföljningar för att ge våra kunder full trygghet. Miljötänkandet är en naturlig del av vår verksamhet. Genom detta engagemang och våra produkter kan vi alla hjälpas åt att värna om vår gemensamma miljö.

BAGA grundades 1992 och är beläget i Karlskrona, med lokalkontor i Göteborg, Norrköping Stockholm och Helsingborg.Försäljning i Norden sker genom egen personal samt samarbetspartners i Norge och Finland. Övrig försäljning sker via agenter.


Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Katarina Ketzénius
073-417 17 50
073-417 17 50
Reimer Rexmyr
031 – 760 76 55
Magnus Carlsson
0455-61 61 50

Filmer

Baga Technology

Baga Technology
Baga Vortech

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser