LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Modern utbildning för den moderna maskinföraren

Liljaskolan i Vännäs utanför Umeå utmärker sig bland landets maskinförarutbildningar för en fräsch och modern maskinpark.
I februari levererade Hüllert Maskin en ny Merlo R50.26 S Plus till skolan och redan efter 35 minuter satt den första eleven i hytten.

Maskinförareleverna från Liljaskolan i Vännäs har ett gott rykte i branschen och många av dem har jobb redan innan de gått klart sin utbildning. En av förklaringarna är att skolan satsar på att låta eleverna lära den sig den senaste tekniken i maskinerna genom att varje år uppdatera maskinparken med flera nya enheter. Som exempel har flera av maskinerna maskinstyrning.

Liljaskolan är branschrekommenderad av byn och Patrik Nilsson, maskinansvarig och yrkeslärare på bygg- och anläggningsprogrammet, har varit en av drivande krafterna i inköpet av skolans nya Merlo R50.26S Plus.

– Vi tyckte det var viktigt för utbildningen och elevernas skull att få in en Merlo. Vi vet att många entreprenörer gillar just den runtomsvängande modellen och Merlo är ett märke i framkant. Det är viktigt för oss att möta branschens behov av kompetensutveckling, säger han.

– Under hela våra yrkesverksamma liv har vi kört Merlo, så för oss var det naturligt att vi ville ha gröna maskiner även i utbildningen. De är marknadsledande och väldigt populära i norr, säger Thomas Eklund, huvudansvarig för Liljaskolans vuxenutbildningar och lärare för yrkesförare-maskin.

Skolans maskinpark består i nuläget av 15 hjullastare, 13 grävmaskiner, 8 bandgrävare i olika storlekar, 2 hjulgrävare varav en med rälsutrustning, 3 grävlastare varav två med rälsutrustning, två dumprar och två teleskoplastare.

– Som maskinansvarig är jag väldigt stolt över vår maskinpark. Det är viktigt att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas i yrkeslivet och där ser vi att en uppdaterad maskinpark är en grundläggande del i utbildningen. Vi är väldigt nöjda med maskinen och servicen från Hüllert Maskin. Det är också en stor fördel att ha tillgång till en lokal serviceverkstad i Umeå, säger Patrik Nilsson.

Merlo R50.26 S Plus lanserades i Sverige under 2020. Modellen har unika egenskaper och uppdaterade attribut. Större motor, nytt hydraulsystem och ny drivlina i kombination med ny tiltbar hytt, kapacitiv joystick, nytt lasthanteringssystem med ny display och funktionslayout och ny chassifjädring är några exempel på förbättringar i den nya modellen.

Förhoppningen är att med den nya Merlo R50.26 S Plus kunna skapa ett ännu större intresse för Liljaskolans utbildningar. Bygg- och anläggningsprogrammet har två inriktningar, anläggningsmaskinförare och banteknik och det är ett intag på 36 elever per år. Yrkes-Vux tar in totalt 28 elever per år, 14 på hösten och 14 på våren. Vännäs kommun är huvudman för utbildningen, men eleverna kommer från hela Sverige.

– Alla har varit väldigt förväntansfulla på den nya maskinen. Eleverna uppskattar den stora och fina maskinparken vi har, säger Thomas Eklund.

Maskinerna går i princip från morgon till kväll och används flitigt av både gymnasieelever och vuxenstuderande. Liljaskolan sticker ut genom att ge eleverna mycket tid i maskinerna under sin utbildning både inom gymnasiet och Yrkes-Vux. Varje elev kör ungefär 150-220 timmar på Yrkes-Vux.

– För de elever som tar teleskoplastarkort är det en grundlig och viktig utbildning. Det är cirka 35 olika praktiska moment. En omfattande utbildning där man går igenom arbetsmiljö, risk- och analysbedömning, lastberäkning med mera, säger Thomas Eklund.

Mer information om Liljaskolan hittar du här.


Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308
Kontaktinformation
Postadress
Box 173
53423 Vara
Besöksadress
Torg­gatan 56, 534 23 Vara
53423 Vara
Region
Vara
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556469-7711
Grundat: 1945
Anställda: 17
Välkommen till Hüllert Maskin!

Det gedigna företaget från Vara som erbjuder teleskoplastare i toppklass. Med multiverktyg för otaliga användningsområden får du en maskin som lyfter vilken verksamhet som helst. Dessutom får du komfort och sikt som gör det till en fröjd att jobba med din Merlo. Men framförallt medföljer bästa tänkbara support och service i köpet. Så har det varit sedan starten 1945. Upptäck Hüllert du också.

Vi ser stor potential för teleskoplastare på den svenska marknaden. Många maskinägare väljer av tradition fortfarande den konventionella hjullastaren, redskapsbäraren, trucken, kranen eller traktorn för sin materialhantering. Vårt mål är att de kunder som investerar i en teleskoplastare från Merlo, ny eller begagnad, ska hitta fler användningsområden för sin maskin och på så sätt skapa fler affärsmöjligheter.

Kort sagt, med en Merlo så ökar användningsgraden och lönsamheten. Våra kunders bästa är också det bästa för oss. Utöver ovanstående så är vårt mål att leverera marknadens bästa kundresa. Med en service och eftermarknad i världsklass, är vi noga med att våra kunder ska få den bästa upplevelsen med oss!

Välkommen att kontakta oss!

Senaste annonser från AB Hüllert Maskin

Se alla företagets 1 annonser »

Agenturer

Merlo, Italien (Generalagent)
Merlo är en italiensk maskintillverkare som bland annat producerar teleskoplastare i fabriken i Cuneo. Läs mer om Merlo på www.merlo.com.

Kontakter

Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
070-193 73 08
Andreas Tagesson
VD
0512-30 00 33
Jakob Burge
Säljare Västra Götaland/Halland/Dalsland
070-193 73 20
Karl-Fredrik Bengtsson
Säljare Skaraborg/Södra Stockholm/Östergötland
0701937310
Robbie Wessel
Säljare norra Stockholm
0701937314
Klas Vangen
Säljare Värmland/Dalarna
0708399209
Peter Sjöström
Säljare Norrbotten/Västerbotten
0707279100
Thomas Larsson
Säljare Vara/Försäljningsansvarig
0512300032

Filmer

Tvättning av fasad med Roto

Tvättning av fasad med Roto
Merlo TF35.7
Merlo Roto med Romastor
Merlo P40.17 Plus med Karl-Fredrik

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser