SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

När rostfritt stål inte räcker

Upptäck norelems nya sortiment av kulrullar med plasthölje
Om du letar efter en kvalitetskulrulle för applikationer som inte kan tillämpa enheter i rostfritt stål har norelems senaste produktinnovation lösningen genom sitt nya hölje i plast.

Den tyska standardkomponenttillverkaren har utökat sitt utbud av kulrullar till att även omfatta enheter med plasthölje. Enheterna är designade för att användas som komponenter i transportörsystem, matare, på bearbetningsmaskiner och i förpackningsutrustning, så att enhetslaster enkelt kan flyttas, roteras och styras.

De nya enheternas ytterhölje är tillverkad av en certifierad blå plast som är godkänd att användas inom livsmedelsindustri.

I motsats till konventionella transportband eller andra typer av mekaniska eller elektroniska produktionslinjer förlitar sig kulrullar enbart på det levererade föremålets momentum eller externa krafter som överförs på dessa föremål samtidigt som de flyttas från en plats till en annan. Därför kan kulrullar bidra till lägre energikostnader samt minskade underhålls- och reparationskostnader inom de flesta applikationer.

Bagageband på flygplatser är ett av de mest typiska exemplen på kulmatningsenheter. Men det finns också många industri-, tillverknings- och lagerapplikationer för kulmatningsenheter.

"norelems nya sortiment av kulrullar är det senaste tillskott till vårt ständigt växande produktsortiment", säger Marcus Schneck, vd för norelem. "Genom implementeringen av kulrullar i plast kan vi möjliggöra enklare överföring av laster i en mängd applikationer och sparar energi i sektorer där alternativ i rostfritt stål inte är möjliga att implementera."

Kulrullarna är försedda med ett tätt och stängt lock, vilket förhindrar att smuts tar sig in. Smutshål på undersidan av höljet gör att enheterna ändå kan rengöras på ett enkelt sätt.

Både lastkulorna och stödkulorna är gjorda av rostfritt stål. Lastkulorna finns även i en plastversion. Stålkuleenheterna är lämpliga för användning i temperaturer från -30°C till +50°C, plastkulorna har däremot en övre gräns på +30°C. Det betyder att de är lämpliga att använda i rad olika miljöer. Samtidigt är enheterna lämpliga att överföra laster på upp till 500n (ungefär 50 kg) vid så höga hastigheter som 1,5 meter per sekund. Det innebär att de är perfekta för att transportera tunga laster snabbt och effektivt.

För att ta reda på mer om vårt omfattande sortiment, besök: www.norelem.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen