SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Närproducerat i norr

När VentCenter öppnar i Luleå
”Det är många kunder som väntar ivrigt och som frågar när vi kommer igång med vårt nya VentCenter” säger Stefan Nilsson om den nya anläggningen i Luleå. Tidigare fanns närmaste VentCenter i Älvsjö, 90 mil söderut. Öppningen i Luleå innebär att Bevego nu får sin allra första produktionsanläggning i Region Norr. Den stora satsningen på ventilation i regionen innebär ökad service och flera fördelar för Bevegos kunder.

Stor efterfrågan från kunder
”Det roligaste med vår nya produktionsanläggning här i Luleå är att vi fått ett väldigt positivt mottagande av våra kunder. Det är flera som varit inne och smygtittat i verkstaden och vi har fått samtal från kunder som ser fram emot att deras beställningar kommer tillverkas lokalt. Många är sådana som handlat ventilation av oss tidigare och som är väldigt nöjda med kvaliteten. De vet om att vi på Bevego tillverkar bra grejer och ser fram emot att kanaler och passbitar blir närproducerade.” säger Stefan Nilsson som är platschef på Bevegos filial i Luleå.

”Vi har byggt ut fastigheten som Luleåfilialen ligger i. Vi har gjutit en ny platta och byggt den nya anläggningen vägg i vägg med butiken. Det finns en öppning emellan så att du även kan gå in i verkstaden genom butiken. Vi ser många fördelar med att ha tillverkningen under samma tak som filialen, det är bekvämt för kunderna. De kan lägga en expressbeställning i verkstaden och samtidigt passa på att handla i butiken.” säger Johan Sahlqvist som är produktionschef inom ventilation på Bevego.

Både standardkanaler och specialanpassat
Det nya VentCenter i Luleå innehåller två viktiga delar, dels expressleveranser av specialanpassade ventilationskanaler och dels tillverkning av standardkanaler. Expressleveransen innebär att Bevego kan rädda många situationer där monteringen kanske stannat av och det är bråttom att få fram måttanpassade delar. Leveranstiden för expressbeställningar ligger på 0-3 dagar, och sedan tillkommer eventuellt någon dag för frakt. Konceptet är detsamma som hos bland annat VentCenter Express i Älvsjö som öppnade hösten 2023 och som BevegoNytt skrivit om tidigare.

Lokalerna för Luleås VentCenter är på hela 1000 kvadratmeter med gott om plats för att växa. Uppsättningen med maskiner är densamma som hos Bevegos andra VentCenter Express, förutom att det även finns en så kallad kanalmaskin här. ”Kanalmaskinen gör att vi på ett effektivt sätt kan tillverka standardkanaler i vissa storlekar här i Luleå. Man gör kanalerna utifrån bredden på coilen, alltså själva rullen med plåt och vi har tre olika standardmått på coilen. Kanalerna blir då 1500 mm, 1250 mm och 1000 mm långa.” berättar Johan.

Plasmaskäraren är en maskin som används till specialbeställda passbitar och för att snabbt tillverka olika detaljer. ”Det kanske dyker upp något oförutsett när man ska montera en kanal som gör att man snabbt behöver en specialanpassad detalj för att lösa problemet. Då kan man ringa till vårt VentCenter och lägga en expressorder. Ofta fungerar det väldigt bra att bara ringa in sin order, för våra medarbetare pratar samma språk som montörerna.” säger Johan.

Första ordern har levererats
Medarbetarna på filialen i Luleå har fått två nya kollegor i och med uppstarten av VentCentret. Johan Wikman och Peter Lindberg är nyanställda för att arbeta i produktionen och hantera alla inkommande ordrar. De har varit med och byggt färdigt anläggningen, fått ordning på alla installationer och lagt de sista pusselbitarna på plats. För att komma in i rutinerna har de sakta men säkert börjat ta emot ordrar, och Johan och Peter har redan fått iväg de första leveranserna.

”Nu har vi jobbat här en månad ungefär. Vi har fått alla maskiner på plats, dragit el, kopplat in det och börjat att få snurr på prylarna. Nu när man fått känna och klämma lite på det börjar man få en bra feeling för grejerna. Det som jag ser mest fram emot nu är att öppna upp för allmänheten och börja göra många kunder nöjda, det är ju jättekul! Vi längtar efter att få ut produkter och dra igång på riktigt.” säger Johan Wikman som är teamledare för VentCenter Luleå.

Snabbare leveranser och mindre utsläpp
När filialerna i Luleå, Skellefteå och Umeå tidigare har lagt beställningar på rektangulära ventilationskanaler har dessa tillverkats i Älvsjö eller i Bäckebol och skickats upp med tåg. Genom att dessa standardmått nu går att tillverka i Luleå kommer utsläppen från transporterna minska väsentligt och utgöra en betydligt mindre påverkan på miljön, och leveranstiderna kommer att kortas ner.

”Det är en stor konkurrensfördel för oss att finnas i Luleå och kunna tillverka kanaler lokalt. Det är så långa avstånd i norr så det är väldigt förmånligt att vara på plats. Nu kan kunderna svänga förbi och hämta sin order, eller så kan vi köra ut med budbil. Det går snabbare och vi sparar både på miljön och på fraktkostnader. Vi får mycket förfrågningar från Region Norr så vi kommer att hamna väldigt rätt i tiden med denna satsning.” säger Johan Sahlqvist.

Efterlängtat med lokal tillverkning
”Det är många kunder som tittat in i verkstaden och är positiva till att vi ska öppna. De är glada över att någon aktör drar igång tillverkning i stan igen. Jag har själv arbetat i branschen mer eller mindre hela livet, både med tillverkning, som montör och som servicetekniker. Detta är vad jag själv hade uppskattat när jag var montör. Det blir enkelt, snabbt, smidigt och lokalt. Man kan komma in och beställa en passbit utan att behöva lägga order på en stor laddning och sedan vänta på den.” säger Johan Wikman.

”Vi får en helt annan närhet till våra kunder nu när vi har ett VentCenter i Luleå. Vi har en del projekt inplanerade under året och vi sitter just nu och arbetar med offerter till projekt som ska påbörjas under sommaren och hösten. Våren har precis börjat komma här i norr så projekten har inte riktigt dragit igång än. Det är en väldigt expansiv region med många stora byggen på gång, och vi hoppas att vi får vara med och leverera ventilation från vår fina anläggning.” säger Stefan.

Möjligheter att växa i regionen
”Detta VentCenter är ett projekt som vi planerat i cirka 1,5 år. Det är oftast byggtiden som tar längst tid. Här uppe i norr byggs det extremt mycket så det var svårt att hitta rätt entreprenörer, men när plattan väl var gjuten gick det snabbt. Vi gjöt i slutet av september 2023 och fick tillträde till de nya lokalerna i december så det gick ruskigt snabbt. Nu är vi ganska säkra på att vi kommer växa i Luleå men vi vill göra det med förstånd.” avslutar Johan Sahlqvist.

Nu är planeringen av invigningen i full gång, och den 29/5 kl 10.00-13.00 är alla ventilationskunder välkomna på lunch, mingel och andra aktiviteter. Detta vill du inte missa om du är nyfiken på att höra mer om den nya anläggningen och få en rundvandring i lokalerna!

Läs mer om invigningen här.
Kontaktinformation

BEVEGO Byggplåt & Ventilation AB

Postadress
Box 168
44124 Alingsås
Besöksadress
Malm­gatan 8
44124 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556396-5713
Grundat: 1990
Anställda: 430
Välkommen till Bevego!

Om du inte redan känner till oss är vi ett av landets ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation.

Bland våra kunder anses vi vara en tillförlitlig leverantör med gott rykte, något vi är mycket stolta över och jobbar hårt för. Vi kavlar gärna upp ärmarna och ser till att vårt sortiment ständigt uppdateras, att vår kvalité är den högsta och våra medarbetare de mest kompetenta.

Verksam på den professionella marknaden
Vi vänder oss till dig som är verksam på den professionella marknaden och arbetar alltid långsiktigt med ledande och stabila leverantörer och tillverkare. Våra främsta kundgrupper är plåtslagare, ventilationsmontörer, isoleringsentreprenörer och småskalig industri.

Kvalitet och erfarenhet
Vårt förhållande till omvärlden bygger på specialisering, tillgänglighet, kompetens och produkter. Vi eftersträvar att varje uppdrag leder till förnyat förtroende och fortsatta affärer.

Den naturliga länken!

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Annika Lincoln
0730-63 57 65

Filmer

Bevego - Våra Värderingar

Bevego - Våra Värderingar
Bevego hållbarhets Event, Karlstad. El-Louise

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige