SÖNDAG 01 AUGUSTI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nature Impact levererar blomstrande tak till hus mitt i skogen

I ett skogsområde i Sjöbo kommun ligger ett nybyggt hus, med träfasader och ett tak som blommar för fullt.
Huset har både ritats och byggts av ägarna, som under processen valde att rusta huset med ett sedumtak från Nature Impact. Tack vare det gröna taket smälter huset in i de gröna omgivningarna – samtidigt som det sticker ut från de typiska villorna.

Idag letar vi ofta efter sätt att komma närmare naturen och i Sverige har gröna tak blivit ett allt vanligare inslag i stadsbilden. Men det är inte bara byggnader i stadsmiljö som kan dra fördel av gröna tak. Att investera i ett sedumtak kan nämligen vara en vacker möjlighet att sätta en grönare prägel på villor och bostäder, som samtidigt kan hjälpa till att hantera dagvattnet och skydda taket.

Ett exempel hittar man i Sjöbo kommun, där ägarna själva ritat och byggt sitt drömhus – med blommor och grönska på toppen i form av ett sedumtak från Nature Impact.

Smälter in och sticker ut
Beslutet att välja en sedumlösning för taket togs tidigt i planeringsprocessen, då ägarna ville hitta ett sätt att bygga ett hem som både matchade den natursköna tomten – men samtidigt stack ut från de typiska villorna man ser idag. Man valde dessutom att bygga husets fasader av sibirisk lärk och kanadensiskt rött cederträspån, vilket tillsammans med det gröna taket väcker uppmärksamhet. Ägaren till huset berättar:

- Vi ville bygga ett hem som respekterade naturen och kunde smälta in bra i omgivningen. Och självklart ville vi ha ett hus som var vackert. Därför passade naturliga trämaterial till fasaden bra in i vår vision, och särskilt tillsammans med det gröna taket.

Han fortsätter:

- Folk pratar ofta om gröna tak i stadsmiljö, men jag tycker att det är viktigt att komma ihåg fördelarna som finns att hämta genom att välja det även till vanliga hus och villor. Takpappet håller mycket längre tack vare mindre UV-exponering, det hanterar dagvattnet på ett mycket bättre sätt än det system som är på plats idag och det är bra för insekter och bin. Men framför allt är det riktigt snyggt. Alla som går förbi är helt förstummade, för taket blommar så fint och sticker ut även om det passar in i skogen.

Grönska som levereras i smidiga backar
Nature Impacts gröna taksystem levereras i plastbackar bestående av skörd av egna moderväxter och är en helt unik lösning på marknaden. Torgny Henriksson, försäljningsansvarig hos Nature Impact Sverige, berättar:

- Fler och fler upptäcker fördelarna med våra lösningar för gröna tak. Med ett sedumtak får man bland annat ett svalare klimat i byggnaden och du kan hantera dagvattnet på ett väldigt effektivt sätt. Så generellt är sedumtak fördelaktiga för miljön, insekter och människors välbefinnande, men just våra backar gör även det till en smidig lösning för monteringspersonalen.

Att backarna underlättar monteringen var en av fördelarna som gjorde att ägarna valde sedumbackar istället för de mer traditionella sedummattorna. Ägaren avslutar:

- När vi väl hade bestämt oss för att satsa på ett sedumtak tittade vi runt på de olika lösningarna som finns på marknaden. Då såg jag hur många fördelar som sedumbackar har jämfört med sedummattorna, så som smidigare montering och snyggare resultat tack vare mer växtlighet. Då tog jag kontakt med Torgny på Nature Impact och fick ett väldigt bra bemötande. Han var kanon och behjälplig, och erbjöd fantastisk service. Så det, tillsammans med produktens fördelar, gjorde att Nature Impact blev ett självklart val för oss – och vi är jättenöjda.

För mer information, kontakta:
Torgny Henriksson | Försäljningsansvarig, Sverige, Nature Impact | T +46 709 85 99 37 |
E-mail: th@natureimpact.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling