TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nordomatic stärker positionen i Skandinavien – förvärvar IBA System

Nordomatic, Skandinaviens största systemintegratör inom Smart Buildings, växlar nu upp ytterligare i Danmark, i och med förvärvet av Ålborg-baserade IBA System.
Så sent som i december tillkännagav Nordomatic en förvärvsaffär i Mälardalen, i form av QTSs, N&Ns och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet.

Nordomatic, Skandinaviens största systemintegratör inom Smart Buildings, stärker nu sin ledande position i Skandinavien, i och med uppköpet av danska IBA System, ett Ålborg-baserat företag som levererar system inom smart byggnadsautomation för styrning av värme, ventilation och belysning. Tillkännagivandet följer på att Nordomatic så sent som i december presenterade en förvärvsaffär i Sverige, som innefattade QTSs N&Ns och Suprasys fastighetsautomationsverksamhet.
Som ett resultat av IBA System-förvärvet blir både dess ägare och medarbetare nu en del av Nordomatic, som därmed nästan fördubblar sin organisation i Ålborg, Nordjyllands huvudstad.

IBA System startades 2005 i Danmark av Steffen Froulund och Henrik Aarestrup, som sedan dess har byggt upp många långvariga samarbeten, inte minst med offentliga fastighetsägare. Företagets grundläggande värderingar och vision stämmer bra överens med Nordomatics och genom denna affär så vill IBA System framtidssäkra såväl sina arbetstillfällen som kundrelationer:

“När allt kommer kring är de uppgifter vi löser för kunder idag inte bara en fråga om teknik. Det handlar även om kunskap och värdeskapande. Smart Buildings-branschen är inne i en mycket spännande fas, och genom att bli en del av en organisation med mer än 400 kompetenta kollegor öppnas nya möjligheter för både kompetensutveckling och karriärvägar för våra medarbetare”, säger Henrik Aarestrup och Steffen Froulund.

Nordomatics vice koncernchef och Danmarkschef Toke Juul välkomnar IBA System:

“Henrik och Steffen har gjort helt rätt och byggt upp en väldigt kompetent organisation och värdesatt långsiktiga kundrelationer. Med vår sammanslagna styrka så ska detta utvecklas vidare. Spännande nog har de också erfarenhet av Nordomatics energieffektiviseringslösning EcoPilot, som vi nu ska accelerera på danska marknaden.”

Nordomatics koncernchef Olov Schagerlund, gläds över förvärvet:

“Nordomatic är inne i en kraftig expansionsfas där varje tillväxtaffär ger oss nya kompetenser, kundrelationer och erfarenheter som stärker hela vår verksamhet och vår konkurrenskraft. Med IBA Systems lägger vi i nästa växel i Danmark”.

Kontakt:
Nordomatic: Olov Schagerlund, koncernchef, Mobil: +46 70 818 41 84
Northern Link PR, för Nordomatic: Björn Dahlgren: +46 76 160 37 60, bjorn@nlpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser