TORSDAG 06 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskultur

Som ett led i arbetet med att uppnå FNs globala mål anställer den nordiska Smart Building-koncernen Nordomatic danskan Nana Dierks på en nyinrättad tjänst som Group Head of People & Culture.
Den strategiska rekryteringen ska stödja företagskulturen över hela koncernen – och dess ambition att stärka förmågan att attrahera, utveckla och behålla nyckelmedarbetare genom utbildningssatsningen Nordomatic Academy.

Konkurrensen om kompetens är hård i de nordiska länderna. Som en av Nordens ledande systemintegratörer inom Building Management vill Nordomatic-koncernen stärka sin position på marknaden genom strategiska satsningar på företagskultur och hållbarhet.

Fokus på medarbetarna har alltid varit en del av koncernens företagskultur. Den inkluderar till exempel särskilda kulturambassadörer bland medarbetarna, som ska hjälpa nya kollegor att finna sig till rätta i företaget, samt en strävan att dela kunskaper och erfarenheter mellan olika avdelningar och funktioner för att därigenom stärka sammanhållningen och konkurrenskraften.

Kundnytta tack vare kunskap och kultur
”Vi är ett visserligen ett teknikföretag, men det är tack vare medarbetarnas kunskaper och engagemang som vi skapar kundnytta. Därför är det extremt viktigt att vi lyckas behålla och utveckla en stark företagskultur där våra medarbetare trivs med sitt arbete, samt både utvecklar tekniska färdigheter och bygger upp goda sociala relationer, såväl internt som externt,” säger Toke Juul, vd för Nordomatic Danmark A/S och vice koncernchef med ansvar för uppköp och organisationsutveckling.

Nordomatic-koncernen har under en period arbetat med att utveckla program och initiativ som spänner över flera länder, affärsområden och verksamhetsställen. Genom rekryteringen av Nana Dierks till tjänsten som Group Head of People & Culture lägger den nordiska koncernledningen nu extra fokus på omsorgen om koncernens drygt 450 medarbetare, varav 250 finns i Sverige, 170 i Danmark och drygt 30 i Norge.

”Jag ser fram emot att lära känna chefer och medarbetare i de tre länderna så att vi tillsammans kan utveckla en av Nordens bästa företagskulturer. Koncernen har redan påbörjat initiativ inom kompetensutveckling och personalvård, bland annat Nordomatic Academy. Dessutom har koncernledningen och ägarna genom extra fokus på utvalda globala mål tydligt signalerat att man vill bygga upp ett starkt varumärke med fokus på hållbarhet, såväl för klimatet som socialt och samhälleligt. Jag känner mig starkt motiverad av den här chansen att få bidra till ett så meningsfullt uppdrag,” säger Nana Dierks.

Strategisk HR
Nana Dierks kommer närmast från Matas A/S där hon ansvarade för ett strategiskt utvecklingsprojekt i skärningspunkten mellan system, processer, strukturer och kultur. Tidigare har hon bland annat arbetat som HR-chef inom koncernen Brdr. Hartmann A/S, samt haft ledande HR-tjänster inom Gillette Group Nordic, Smith & Nephew och Schneider Electric.

”I sina tidigare roller har Nana skaffat sig en gedigen erfarenhet av strategiskt HR-arbete från både danska, nordiska och internationella företag. Hon har dessutom praktisk erfarenhet av projekt- och förändringsledning och är en duktig kommunikatör. Det här är egenskaper som vi gläder oss åt att få in i en koncern där utvecklingen går snabbt och förändringarna i en högteknologisk bransch är en del av vardagen,” säger Toke Juul.

Nana Dierks är 49 år, utbildad vid Aarhus Universitet och har under sin karriär löpande vidareutbildat sig inom projektledning, handledning, coachning och rådgivning inom systemprocesser.

För vidare frågor, vänligen kontakta:
Olov Schagerlund, koncernchef Nordomatic
Mobil: +46 0708 184 184
Mail: olov.schagerlund@nordomatic.se

Björn Dahlgren, PR för Nordomatic via Northern Link PR
Mobil: +46 076 160 37 60
Mail: bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-26
norelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordonDENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhusiktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detEOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printingSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på FreshworksTester för tyngre transporter på MalmbananSLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt - förvärvar mark från Helsingborgs StadNyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandeminFjärrvärmen breder ut sig i LandvetterFortsatt uppåtgående trend: Allt fler unga startar företag
2021-04-16
HCL utökar globalt samarbete med Intel för att påskynda digital transformationABB:s innovativa system för energilagring och traktionskonverterare ska driva tåg i TysklandAS-X778 – Flödesreglering för varje tillfälleCrouzet välkända relä-serie GN är tillbaka i ny tappningÄnnu en automatisk fordonsvåg från TamtronSM-guld i plåtslageri till Elias KarlssonChargePoint: Fordons­flottans framtid är elektrisk Automation i fokus hos ConradVårnyheter från CERTEX
Annonser