SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Norrlands coolaste butik öppnar inom kort

Öviks Cykel & Fritid öppnar i centrala Örnsköldsvik
Den 730 kvm stora butiken har förutom cyklar även jakt, fiske och fritidsprodukter. Norrlandsfonden är en av finansiärerna till satsningen.

Ägaren Peter Glud har lång erfarenhet av cyklar. Först genom sin far som var cykelmekaniker och sin farbror som var cykelförsäljare. Sedan genom att själv vara aktiv som tävlingscyklist och sedan 2014 genom egen cykelverkstad och butik. Under åren växte verksamheten och idag är Öviks Cykel & Fritid störst vad gäller cyklar i Örnsköldsvik.

-Den nya butiken blir Norrlands coolaste butik om jag får säga det själv. Mycket fritidsprodukter inom jakt, fiske och annat, men motorn är cykelförsäljningen, säger Peter Glud.

Pandemin innebar en jobbig tid för cykelbranschen. Mycket stor efterfrågan men det var mycket svårt att få leveranser. Nu är läget bättre, men det är fortfarande kärvt att få leveranser generellt för branschen som helhet. Öviks Cykel & Fritid har dock god kapacitet jämfört med många andra cykelhandlare.

-Vi har etablerat samarbete med fler leverantörer. Bland annat SNG Sport som har god kapacitet. Vi säljer också det framgångsrika cykelmärket Ghost.

Peter Glud upplever att det finns ett uppdämt behov sedan pandemin och det är dessutom inne att cykla på många olika sätt.

-Förutom cykel har vi möjlighet att växa inom jakt och fiske. Vi utvecklar dessutom en webhandel som komplement till vår butik. Vi satsar inte på att bli stora inom näthandel, men det är ett bra sätt att synas på även på den plattformen, säger Peter Glud.

Norrlandsfonden är en av finansiärerna som bidragit till att förverkliga butiken och kundansvarige Daniel Moberg tror att satsningen ligger rätt i tiden.

-Intresset för cykelsport, jakt och fritid ökar stadigt och blir både bredare och djupare med specialinriktningar och fler prissegment på utrustning. Även om butikshandeln minskar i riket till förmån för e-handel, så är efterfrågan i traditionell butik när det gäller kapitalintensiva varor som jaktvapen och cyklar fortsatt god. Detta eftersom köparen gärna vill känna på varan innan köp. Sedan är kompetensen och servicenivån hos Peter och hans medarbetare oerhört värdefull för kunden, säger Daniel Moberg, Norrlandsfonden.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen