SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NSK-lager ger betydande besparingar

I malmberedningsanläggningen
När NSK löste ett överhettningsproblem beträffande lagren på en dammutsugningsfläkt vid en malmberedningsanläggning gav det årliga kostnadsbesparingar på 88 955 €. Dessa pågående besparingar kommer sig av eliminering av tryckluft – som tidigare krävts för kylning – tack vare NSK:s korrekt specificerade lager och smörjningslösning.

Dammutsugningsfläktar är nödvändiga vid malmberedningsanläggningar för att eliminera den höga nivån av luftburna partiklar som uppstår vid processer som krossning, sortering, malning, siktning, dekantering, filtrering och torkning.

Vid denna speciella anläggning visade sig drifttemperaturen i lagren på utsugsfläktarna vara oacceptabelt hög. För att motverka situationen och förlänga lagerlivslängden använde anläggningen tryckluft för kylning - till betydande kostnad. Anläggningens ledningsgrupp var besvärade över kostnaderna för detta och tog därför in NSK:s erfarna ingenjörer för att genomföra en grundlig översyn av anläggningen.
Översynen innehöll värdeförslag som en lagertillståndsrapport och en temperaturundersökning som påvisade allvarliga problem med tätningarna på de sittande lagren. Hög rotationslagerhastighet orsakade avbränning av tätningsläppen och översmörjning, vilket bidrog till förhöjda driftstemperaturer.

För att komma till rätta med denna oönskade situation rekommenderade NSK sina högpresterande NSKHPS sfäriska rullager med SNN-lagerhus och labyrinttätningar, tillsammans med förslag på en korrekt installationsprocedur, smörjintervall och smörjmängder. SNN-plommarblock har två smörjhål och ett dräneringshål för att underlätta underhållet. En uppföljning visade avsevärd temperatursänkning, och ett eliminerat behov av att köra kompressorn för kylningsändamål. NSK:s modulära SNN-sortiment erbjuder olika tekniska alternativ för att matcha behoven i krävande applikationer, som dammutsugsfläkten. Komponenterna är enkla att montera, ta bort och underhålla. SNN lagerhus utrustade med NSKHPS-seriens högpresterande lager stöttar företaget att uppnå sina kostnadsreduktionsplaner.

När försöket vid malmberedningsanläggningen visade sig vara mycket framgångsrikt fortsatte NSK:s ingenjörsteam att övervaka installationen och implementeringen av deras rekommendationer. Anläggningen kunde i slutänden också dra nytta av ökad produktivitet och minskade underhållskostnader, såsom avlägsnande av tryckluft. Bara det sistnämnda ledde till årliga besparingar på €88 955.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Färsk e-handelsstatistik visar positivt trendbrott
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när