SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NSK-lager ger makrofördelar i mikroapplikationer

Skräddarsydda erbjudanden för kundspecifika krav
Mikromobilitetsmarknaden ser ut att skjuta i höjden under åren fram till 2030 och NSK har en ledningsposition att hjälpa OEM-tillverkare att dra fördel av ökande efterfrågan. Företagets lager har all den styrka, värmebehandling och kompakta dimensioner som krävs för att lyckas i allt som involverar produkter som e-cyklar, e-skotrar eller lastcyklar.

Enligt en rapport från marknadsundersökningsspecialisten The Brainy Insights, som släpptes i augusti 2022, kommer den globala marknaden för mikromobilitet att uppgå till 202,41 miljarder dollar (190,3 miljarder euro) år 2030, vilket ger en imponerande tillväxttakt (CAGR) på 17,45 % under prognosperioden 2022-2030. Framför allt är det återhämtningen av global turism i den post-pandemiska världen som driver på efterfrågan på mikromobilitet och ekonomiska resealternativ.

Transportsätt av detta slag är också centrala i planerna för framväxande "smarta" städer.

Marknadsutsikterna för den förväntade tillväxten gör att ett antal stora fordonsleverantörer för närvarande tittar på att diversifiera sig till mikromobilitetssektorn.

När efterfrågan på en lösning är hög måste OEM-tillverkarna naturligtvis identifiera robusta teknologipartners som kan presentera högkvalitativa, pålitliga produkter mot bakgrund av bevisad prestanda i leveranskedjan.

Lagerleverantörer är inget undantag.

Med e-mobilitetsapplikationer kommer speciella krav på lagren. Ta elcyklar som exempel.

De är kompakta men ändå relativt tungt belastade och måste tåla höga krafter som orsakas av cyklisten, drivlinan och vägen. I direkt korrelation måste lagren också vara kompakta men ändå visa avsevärd styrka. Ett ytterligare krav är behovet av att minimera friktionsmomentet så att elcykeln är lätt att hantera.

Kravet på kompakta dimensioner är aldrig så tydligt som när det gäller el-cyklars drivenheter, där det krävs att dessa är så smala som möjligt trots att de måste inrymma både elmotor och växellåda. För att underlätta detta designkrav kan OEM-tillverkare använda sig av NSK:s beprövade serie av tunnsektionslager, som klarar både höga belastningar och vridmoment. NSK kan erbjuda ett brett utbud av standardtunnsektionslager, likaväl som skräddarsydda erbjudanden för kundspecifika krav.

Tunna lager från NSK har robusta tätningar för att förhindra inträngning av fukt och föroreningar som slungas upp från svåra vägförhållanden, vilket maximerar livslängden. Dessutom bidrar deras mjuka gång och lågfriktionsegenskaper till att förbättra förarens komfort och minimera buller.

Den inneboende styrkan hos NSK:s tunnsektionslager härrör från ett antal konstruerade funktioner, såsom specialmaterial och värmebehandling, vilket hjälper till att förhindra deformation under belastning. Dessa lager är också fördelaktiga i applikationer som elektriska mountainbikes, där lagret effektivt underlättar vridmomentöverföring till frekvensomriktaren utan friktionsförlust även under de tuffa förhållanden som cykeln är konstruerad för.

Sammanfattningsvis bidrar NSK:s tunnsektionslager till att produkterna kan krympas och sänker vikten i alla applikationer för mikromobilitet. Dessutom med lägre friktionsmoment och mindre vridmomentsvariation förbättrar lagren vridmomentöverföringen och ger jämn rotation, samtidigt som de också stöder höga hastigheter.

Kontaktperson för journalister
Claudia Hübner
Tel. : +49 2102 4812150
E-post : huebner-c@nsk.com
NSK Deutschland GmbH
Harkortstraße 15
40880 Ratingen
Tyskland
Charlie Kortens
Tel. : +44 07407326874
E-post : kortens-c@nsk.com
NSK Europe Ltd
Northern Road, NEWARK, Notts NG24 2JF
United Kingdom

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin