ONSDAG 19 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu kan du styra värmepumpen med din röst

Enligt Svenska Kyl & Värmepumpföreningen såldes cirka 52 000 värmepumpar i Sverige, bara under 2018 och föreningen rapporterar om ett stigande intresse från svenska återförsäljare.
Panasonic är en av de största leverantörerna av värmepumpar i Sverige, och nu blir deras produkter kompatibla med röststyrning.

- Rösttjänster spelar en viktig roll i automatiseringen av hemmet och även på arbetsplatsen. I Sverige använder många redan röststyrning för att justera ljus, ljud och underhållning. Genom att göra våra uppvärmnings- och kyllösningar kompatibla med Google Assistant och Amazon Alexa får våra kunder ännu mer frihet att kontrollera komforten, på ett enkelt och sömlöst sätt, säger Frida Rosenlind, nordisk produktchef på Panasonic Heating & Cooling.

25 000 värmepumpar med röststyrning I de nordiska hemmen finns det redan nu 25 000 värmepumpar från Panasonic som kan styras med enkla röstkommandon. Funktionen är tillgänglig på alla värmepumpar i det nuvarande sortimentet, samt äldre generationer som är kompatibla med Panasonics app, Comfort Cloud, och stöds av Amazon Alexa och Google Assistant.

Med hjälp av röststyrningen kan användare slå på och stänga av värmepumpen, välja olika luftprogram, ställa in temperaturen och kontrollera pumpens driftstatus. Det är också möjligt att skapa fasta luft- och temperaturrutiner och inställningar med Google Home och Amazon Routines.

För företag med Panasonics industriella luftkonditioneringssystem (PACi) kan röststyrning användas för att reglera temperaturen och skapa bästa möjliga arbetsklimat.

Panasonic Voice Control finns tillgängligt på svenska i slutet av augusti för Google Home. För Amazon Alexa är funktionen endast tillgänglig på engelska.

Läs mer på: www.aircon.panasonic.eu/SE_sv/

För ytterligare information vänligen kontakta: Frida Rosenlind, Produktchef Aircon, Panasonic Nordic Tlf. +46 8 680 26 62 E-mail: frida.rosenlind@eu.panasonic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-13
ECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publik
Annonser