Nu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärm - industritorget.se
LÖRDAG 04 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärm

Galaxy Z Flip är en elegant, kompakt och smidig innovation, där den banbrytande displayen i vikbart glas öppnar upp för helt nya möjligheter och upplevelser.
Igår kväll visade Samsung för första gången upp Galaxy Z Flip, en designrevolution och Samsungs första telefon på marknaden med en vikbar display i glas. Den 6.7 tum stora displayen i glas kan enkelt vikas ihop till en mindre enhet som får plats i handen, fickan eller väskan samtidigt som den inre skärmen hålls skyddad. Galaxy Z Flip är utrustad med en innovativ gångjärnsteknik kallad Hideaway Hinge och ett specialanpassat användargränssnitt. Det ger Galaxy Z Flip nya smarta sätt att ta bilder, spela in filmer och ta videosamtal, utan att behöva hålla i telefonen.

– Vår ambition är att ständigt driva på den tekniska utvecklingen för att skapa nya upplevelser och möjligheter för våra användare. Galaxy Z Flip, med sin vikbara glasdisplay och nya formfaktor, tänjer verkligen på gränserna för vad en mobiltelefon kan göra. Vi tror den kommer att tilltala designmedvetna, kreativa och sociala användare, säger Andreas Bergqvist, produktchef mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Galaxy Fold var det stora startskottet för en ny era av vikbara telefoner och med Galaxy Z Flip vill Samsung fortsätta att forma framtiden. Galaxy Z Flip är den första produkten i Z-serien, en helt ny serie vikbara telefoner från Samsung och visar på Samsungs engagemang för kategorin. Den kompakta och stilfulla designen för Galaxy Z Flip är utvecklad för de uttrycksfulla och sociala som ser teknik som en självklar del av livet.
• Samsungs första vikbara display i glas – Galaxy Z Flip har den nya skärmen Infinity Flex Display med Samsungs revolutionerande vikbara Ultra Thin Glass (UTG), som gör telefonen smalare och ger en lyxig finish och känsla. Det centrerade kamerahålet gör även att större delen av telefonens yta täcks av skärmen. Displayen, med Samsungs första 21.9:9 format, gör att användare kan ta del av sitt favoritinnehåll på bästa sätt.

• Stil som passar i fickan – För maximal smidighet kan Galaxy Z Flip vikas ihop till storleken av en mindre plånbok som användaren enkelt kan förvara i sin ficka eller väska. Väl hopvikt är Galaxy Z Flip en stilfull och kompakt mobil och öppnad så visar sig den 6.7 tum stora glasskärmen. Med väl valda färgpaletter, rundade hörn och framåtvikning av skärmen, som stänger sig med ett karaktäristiskt klick, kommer Galaxy Z Flip dra till sig många nyfikna blickar.

• Nya gångjärnstekniken Hideaway Hinge – Galaxy Z Flip presenterar den nya innovationen Hideaway Hinge, som är en teknisk revolution i sig. Genom dubbla mekanismer så är gångjärnsfunktionen utvecklad för att säkra att varje öppning och hopvikning sker smidigt och stabilt. Galaxy Z Flip kan hålla sig öppen i flera vinklar, likt en laptop, mellan 70° och 110° för att användare ska kunna hitta precis rätt för vad de behöver. Stående på bordet är Galaxy Z Flip i perfekt läge för att ta en selfie, ett videosamtal eller för att spela in en video på sig själv.

Galaxy Z Flip är utvecklad för en modern och aktiv livsstil. Genom att använda möjligheterna att öppna Galaxy Z Flip i olika vinklar kan användaren göra mer utan att behöva hålla i telefonen, möjligheter som inte funnits tidigare på mobilmarknaden.

• Flex-läget – Samsung har arbetat nära Google för att utveckla användargränssnittet One UI med Flex-läge, ett särskilt läge anpassat för den unika framåtvikande formfaktorn som Galaxy Z Flip möjliggör. När enheten står av sig själv delas displayen upp i två 4 tum stora skärmar så användare enkelt kan se exempelvis bilder eller videos på den övre halvan och styra eller kommentera innehåll på den undre skärmen.

• Nyskapande kamera – Galaxy Z Flip står bokstavligt talat på egna ben så användare kan ta bilder eller filma mer, allt från att ta gruppfoton till att vlogga. Det innebära att det är lättare än någonsin att skapa innehåll till sociala medier från perfekta vinklar utan behov av extra utrustning för att placera och hantera kameran – ställ helt enkelt bara Galaxy Z Flip på bordet. Med nattläget behövs inga blixtar för att ta riktigt bra bilder och videos även i mörkare miljöer. I stängt läge kan användaren enkelt ta selfies med huvudkameran med en hand utan att behöva vika upp telefonen. Spela in videos i 16:9 ratio – perfekt format för att ladda upp på sociala medieplattformar.

• Notifieringar på användarens villkor – Vare sig Galaxy Z Flip är öppen eller hopvikt så är det lätt att ta del av alla notifieringar. När den är stängd går det smidigt att se datum, tid och batteri på den yttre skärmen. Få notifieringar i realtid så du enkelt kan svara på ett samtal utan att öppna Galaxy Z Flip, eller svara på ett sms genom att endast trycka på notifieringen och vika ut telefonen för att direkt svara i fullstort läge.

• Multi-Active Window – Multitaska smidigt genom Multi-Active Window. Det är bara att öppna Multi-Window och dra dit de appar du vill använda samtidigt. Användare kan exempelvis titta på ett YouTube-klipp på övre halvan samtidigt som de kommenterar klippet på den undre.

Som en del av Galaxy-familjen så kommer även Galaxy Z Flip med den högkvalitativa nivå användare har vant sig vid. Det innefattar kamera, skärm, batteri, säkerhet och även tjänster som Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox med mera. Den mångsidiga kameran möjliggör professionell kvalitet genom inspelning av video i 4K tillsammans med funktionerna Live Focus och Super Steady. Galaxy Z Flip har ett optimerat batterisystem som delat upp batteriet i två för högre batterikapacitet utan att ta upp mer plats. Med trådlös batteridelning kan användare även ladda Galaxy Buds, Galaxy Watch eller en väns enhet direkt på sin Galaxy Z Flip.

Samsung Galaxy Z Flip har säljstart den 21 februari och kommer i färgerna Mirror Purple och Mirror Black. Rekommenderat pris är 16 300 SEK

För mer information om Samsung Galaxy Z Flip, vänligen besök: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy

Karin Tångstedt
PR Manager
Mobile
karin.t@samsung.com
+46 76 118 65 90

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser