SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu lanseras intelligent spis­vakt som förebygger bränder

Norwescos nya StoveGuard WL-serien, med trådlös sensor, förebygger uppkomsten av spisbränder.
Spisvakten detekterar höga temperaturer och stänger av spisen vid farliga situationer. StoveGuard WL är användarvänlig och anpassar sig efter användarens matlagningssätt.

En majoritet av de bränder som startar i hemmet beror på matlagningsrelaterade olyckor. Spisvakter från Norwesco förebygger uppkomsten av spisbrand och finns i utföranden som passar alla typer av kök. Den senaste spisvakten från Norwesco, StoveGuard WL-serien, har en trådlös sensor som bland annat kan fästas i spisens fläktkåpa och detekterar farliga situationer.

StoveGuard WL-serien är utformad för att passa i varje hem. Till exempel stödjer spisvakten självständigt boende för äldre och personer med sjukdomar eller inlärningssvårigheter, som kan ha problem med minnet och lätt kan glömma bort att spisen är på. Med stöd från spisvakten förebyggs riskfylld spisanvändning. Den diskreta formgivningen på spisvakten gör att den passar precis lika bra i det designorienterade köket. StoveGuard WL är knappt synbar och installeras enkelt.WL-serien har automatisk start och går igång när en spisplatta sätts på, och avaktiveras när alla spisvred är från.

Norwescos spisvakter uppfyller, tack vare den nya värmevakten, den gällande spisvaktsstandarden SS-EN 50615 kategori B.Att alla spisvakter från Norwesco är utanpåliggande gör dem enkla att montera och kräver inga extra inställningar eller programmering, vilket gör dem uppskattade av elektriker. Spisvakterna StoveGuard finns i tre utföranden: SE-serien med manuell start, SV-serien med automatisk start och WL-serien som är automatisk och har en trådlös sensor.

Den manuella spisvakten kräver att man aktivt trycker på knappen på spisvaktens timerdisplay för att spisen ska få ström, vilket gör att den passar bra för förskolor och barnfamiljer, då en spisplatta inte kan slås på av misstag.

Timern är justerbar och kan ställas in med olika tider.
Den automatiska spisvakten aktiveras när en spisplatta slås på. På timerenheten ser man tydligt hur mycket tid som är kvar innan spisen stängs av. Fördelen med SV är att den släpper igenom en låg ström till klockor och lampor som används i spisens standby-läge.

Den trådlösa spisvakten har en intelligent och självlärande värmesensor och anpassar sig efter användarens matlagningsbeteende. StoveGuard WL fästes normalt i spisens fläktkåpa men möjlighet finns även för tak- och väggmontage.

Med hjälp av våra produkter kan människor leva och arbeta i en tryggare miljö. Vi arbetar främst med elsäkerhetsprodukter och vårt produktprogram omfattar allt ifrån säkerhetsbrytare, spisvakter och jordfelsbrytare till timers, bilvärmarcentraler och strömställare.

I över 75 år har Norwesco utvecklat, producerat och marknadsfört elsäkerhetsprodukter av hög kvalitet med smarta lösningar för installatör och slutanvändare. Då vi arbetar nära våra kunder, utvecklar de flesta produkterna själva och har en egen produktionsanläggning innebär det att vi snabbt kan ta fram de lösningar som marknaden efterfrågar. Vid utvecklingen av våra produkter har vi alltid lagt stor vikt vid att kombinera det funktionella med en modern design, som gör att produkterna passar in i olika miljöer.

Produktion sker vid vår anläggning i Öregrund. Här arbetar ett rutinerat team med att för hand montera, syna och testa produkterna. Detta har gett oss ett rykte som kvalitetsleverantör och att vi och våra produkter går att lita på. Våra produkter testas och certifieras dessutom av oberoende testinstitut. Vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015. När det gäller miljö månar vi självklart om att uppfylla de lagar och regler som finns inom EU så som Reach, RoHs m.fl.

Egen utveckling och personal med hög teknisk kompetens gör att det alltid är enkelt att få support och svar på frågor kring produkterna. Då vi har kontroll över hela produktionskedjan kan vi också garantera snabba leveranser. Varje år producerar vi cirka 400 000 st enheter. Av detta säljs cirka 60 % i Sverige, via etablerade elgrossister, medan resten exporteras.

Norwesco är ett svenskt företag och ägs av Lagercrantz Group.

Per Hemstadius
VD/CEO
per.hemstadius@norwesco.se
08-7922710

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser