FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.

• Nya simulerings- och valideringsfunktioner förbättrar kvaliteten och minskar framtagandet av kostsamma prototyper.
• Ny modellbaserad definitionskapacitet ökar hastigheten i tillverkningen.
Siemens Digital Industries Software lanserar den senaste versionen av programvaran Solid Edge®. Den innehåller många förbättringar som gör det möjligt för små och medelstora industriföretag att skynda på produktutvecklingen och tillverkningsprocesserna. Genom nya funktioner som augmented reality, expanderade valideringsverktyg, modellbaserad definition och 2D Nesting, kan Solid Edge 2020 erbjuda nästa generations teknologi för att förbättra samarbete och fullt ut digitalisera design av tillverkningsprocessen.

– Möjligheten att dela design med hjälp av AR och VR i Solid Edge 2020 kan förändra hur vi gör nästan allt. Det kommer att förändra traditionella arbetssätt och hjälper oss att designa bättre, samtidigt som vi kommunicerar mer effektivt med våra kunder och ingenjörer, säger Stefan Islinger, Information Management, IM-CAD-support, Krones AG.

Solid Edge 2020 har kapacitet att använda augmented reality som gör det möjligt för användarna att visualisera designidéer på nya sätt, något som möjliggör ett förbättrat samarbete internt, men även med leverantörer och kunder under designprocessen. Nya och kraftfulla valideringsverktyg har integrerats för att utföra rörelse- och vibrationssimulering, vilket kan hjälpa kunderna att minska framtagandet av dyra prototyper. Den nya funktionen med modellbaserad definition gör att kunderna helt och hållet kan definiera delar, montering och tillverkningsinstruktioner digitalt från sin 3D-modell. 2D Nesting-funktioner har också lagts till för att optimera skärmönster, minska avfall och kostnader och accelerera tillverkningsprocesserna. Solid Edge 2020 levererar också hundratals CAD-förbättringar, till exempel ny plåtkapacitet, 3-10x snabbare stor montering, nya dataöverföringsverktyg och andra förbättringar i olika delar av produktportföljen. Dessa förbättringar hjälper till att underlätta ett program som är lätt att använda, distribuera och underhålla samtidigt som det hjälper till att utveckla alla aspekter av produktutvecklingsprocessen.

– Det nya erbjudandet om modellbaserad definition för Solid Edge 2020 är precis vad vi behöver", säger Daniel Froehlich, PLM Business Manager, standardiseringsavdelningen på Eagle Burgmann. Det kommer inte bara att hjälpa oss att minska pappaersanvändandet, det är ett stort steg mot att flytta till en helt digital miljö. Genom att använda vår digitala modell för att skapa PDF-filer i 3D, kan vi dela vår design utan att behöva skapa extra ritningar.

– De senaste förbättringarna i Solid Edge kan hjälpa små och medelstora tillverkare att digitalisera hela sin produktutvecklingsprocess, från början till slut, säger John Miller, Sr. Vice President, Mainstream Engineering vid Siemens Digital Industries Software. Vi fortsätter att arbeta med att erbjuda en avancerad portfölj med prisvärda och lättanvända verktyg för att hjälpa våra kunder med sin digitala omvandling, så att de kan minska kostnaderna och skynda på leveransen av produkter.

Siemens Digital Industries Software är en ledande global leverantör av mjukvarulösningar som kan driva den digitala omvandlingen av industrin, vilket skapar nya möjligheter för tillverkare att vara innovativa. Siemens Digital Industries Software har huvudkontor i Plano, Texas och över 140 000 kunder över hela världen. De arbetar med företag av alla storlekar för att förändra hur idéer kommer till liv, hur produkterna realiseras och hur produkter och tillgångar används och förstås. För mer information om Siemens Digital Industries Softwares produkter och tjänster, besök www.siemens.com/plm.

Detta pressmeddelande och ytterligare material finns på: www.siemens.com/plm/Solidedge2020

För mer information v v kontakta
Johan Nybom
Inmema PR
Telefon: +46 73 660 81 75
E-mail: Johan.Nybom@Inmema .com
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/siemensplm

Siemens Digital Industries (DI) är en innovativ ledare inom automation och digitalisering. I nära samarbete med partners och kunder driver DI den digitala omvandlingen i industrin. Med sin Digital Enterprise-portfölj erbjuder DI företag av alla storlekar en heltäckande uppsättning produkter, lösningar och tjänster för att integrera och digitalisera hela värdekedjan. DIs unika portfölj optimeras för varje branschs specifika behov och stöder kunderna för att uppnå högre produktivitet och flexibilitet. DI fokuserar ständigt på innovation när det gäller sin portfölj för att integrera avancerad framtida teknik. Siemens Digital Industries har sitt globala huvudkontor i Nürnberg, Tyskland och har cirka 75 000 anställda världen över.

Siemens AG (Berlin och München) är ett av de ledande teknologiföretagen globalt som har stått för teknisk excellens, innovation, kvalitet, tillförlitlighet och fokus på globala lösningar i mer än 170 år. Företaget är aktivt runt om i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automatisering och digitalisering. Siemens är en av de största tillverkarna av energieffektiva resursbesparande teknologier, en ledande leverantör av effektiva kraftproduktions- och kraftöverföringslösningar och en pionjär inom infrastrukturlösningar samt automation, driv- och mjukvarulösningar för industrin. Med sitt börsnoterade dotterbolag Siemens Healthineers AG är företaget också en ledande leverantör av medicinsk bildhanteringsutrustning, såsom datortomografi och magnetisk resonans- bildbehandling, och ledande inom laboratoriediagnostik samt klinisk IT. Under det finansiella året 2018, som slutade den 30 september 2018, genererade Siemens en omsättning på 83,0 miljarder euro och en nettoinkomst på 6,1 miljarder euro. I slutet av september 2018 hade företaget cirka 379 000 anställda över hela världen.

Ytterligare information finns på www.siemens.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i Umeå
Annonser