Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny innovation banar väg för fabriksautomatisering

Med en ny typ av Ethernet-kommunikationsmodul
PCH Network Portal från Parker Hannifin förser marknaden för fabriksautomatisering med en ny typ av Ethernet-kommunikationsmodul

Ny innovation banar väg för minskade maskinkostnader, starttider och driftavbrott

Parker Hannifin, som är världsledande inom rörelse- och styrteknik, släpper sin PCH Network Portal på den europeiska marknaden. Produkten är en ny typ av Ethernet-kommunikationsmodul som omformulerar och omvandlar maskinernas I/O-arkitektur. Industri 4.0- och IIoT-baserade industriella nätverk utnyttjar Ethernet-protokoll och IO-Link-kommunikation i allt högre grad, och PCH Network Portal kan hjälpa till att minimera maskinkostnader, starttider och driftavbrott på marknaden för fabriksautomatisering.

Ethernet-kommunikationsmodulen uppfyller användarnas krav under alla perioder av maskinens livslängd, från utformning och integrering till produktion och underhåll. De flesta befintliga lösningar är modulära till utformningen med varierande dimensioner, men PCH Network Portal integrerar mångsidigheten i konfigurationen i ett enda kompakt utrymme, vilket gör att produkten sticker ut ordentligt på marknaden.

En annan viktig funktion gör att användare kan utnyttja kraften hos IO-Link, vilket utökar anslutningsmöjligheterna till fjärranslutna IO:er och begränsar antalet kabelanslutningar. Flexibiliteten hos IO-Link gör det även möjligt för användare att konfigurera en anslutningsport som digital ingång (DI), digital utgång (DO) eller IO-Link-masterport, vilket ger ett mervärde till applikationer som materialhanteringssystem och karossmontering, industriella monteringslinjer, end-of-arm-verktyg (EOAT) för robotar och annan automatiserad industriell utrustning.

De decentraliserade I/O- och IO-Link-masterportarna i PCH Network Portal är en del av Parker Hannifins erbjudande av fältbuss/industrinätverk och banar väg för optimerad maskinarkitektur och högre nivåer av konfigurerbarhet – samtidigt som de kan anslutas till fem olika storlekar i företagets H-serie av ISO-ventiler.

PCH Network Portal kan kommunicera med många industriella styrenheter eftersom den stöder protokollen EtherNet/IP, PROFINET, Modbus TCP och EtherCAT. Denna egenskap gör den perfekt för ett antal flexibla tillverkningsapplikationer, inklusive: där det är vanligt med maskinbyten; där PLC:er inte alltid är tillgängliga; eller där hinder på fabriksgolvet gör att det tar tid att installera, konfigurera och felsöka.

Konfigurerbar I/O med äkta PNP/NPN-kretsomkoppling och IO-Link på varje port gör det enkelt att göra ändringar i maskinkonstruktionen. En ytterligare fördel är att inbyggda programmeringsfunktioner (som avstudsningstimer och tidsangivna Error 40-fel, varningar och händelseloggar) gör att processen för felsökning och integrering blir enkel, även för oerfarna programmerare. Användare kan konfigurera och felsöka via en bärbar dator, surfplatta eller telefon med en säker och låsbar Bluetooth®-anslutning.

”Oavsett om du är en systemintegratör som vill minimera maskinkostnaderna, en styrtekniker som vill ha kortare starttider eller en underhållsexpert som vill minska driftavbrotten, kommer den flexibla konstruktionen, de intuitiva gränssnitten och den strömlinjeformade diagnostikutrustningen som erbjuds av PCH Network Portal att ge mervärde till ditt projekt”, säger Patrick Berdal, europeisk produktchef, Parker Electric Motion & Pneumatic Division. ”Företag som är verksamma på Europas marknad för fabriksautomation är för närvarande upptagna med att hjälpa tillverkningsanläggningar att övergå till framtidens produktionsanläggningar. PCH Network Portal kan göra denna process enklare, snabbare och mer kostnadseffektiv.”

PCH Network Portal kan användas i temperaturer mellan -15 och +49 °C och har konfigurerbara IO-Link-masterportar inuti ett IP65-klassat, stänkbeständigt hölje för att framtidssäkra maskiner mot förändringar i nätverksarkitekturen.

Läs mer om PCH Network Portal på: https://ph.parker.com/se/sv/pch-network-portal

Se produktvideon om PCH Network Portal här

Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande