Ny och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100 - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100

Ger ökade möjligheter till elektrifiering på land och till havs
PowerCell har tagit fram en ny och förbättrad version av sitt bränslecellssystem MS-100 som kommer att premiärvisas på den stora bränslecellsmässan Fuel Cell Seminar & Energy Exposition i Long Beach, Kalifornien, den 5 november. Den nya versionen har längre livslängd och högre tålighet samt är 30 procent mer kompakt. Systemet är speciellt utvecklat för krävande applikationer både på land och till havs.

Den nya versionen av bränslecellsssystemet MS-100 har utvecklats för marina applikationer samt off-road-segmentet, som t ex anläggningsmaskiner och truckar, vilka samtliga kräver stor tillförlitlighet, hög effekt och stor flexibilitet. MS-100 är utvecklat för att tåla skakningar och vibrationer, vilket garanterar långt livslängd, men också för att kunna klara snabba och enkla starter oavsett klimat och väderförhållanden.

Bränslecellssystemet MS-100 har en effekt på 100 kW och kan enkelt seriekopplas för att nå effekter på megawatt-nivå. Till följd av sin robusta design och bipolära plattor i stål har den nya versionen av MS-100 en beräknad driftstid på upp till hela 20,000 timmar. Bränslecellssystemet MS-100 är baserat på bränslecellsstacken PowerCell S3 som har marknadens högsta energitäthet. S3:an bygger på kompakta bipolära plattor i stål och det senaste inom MEA-teknologin (membrane electrode assembly). Systemet har en total volym på endast 276 liter och kan erhållas både i stående och liggande versioner, vilket underlättar installation i de begränsade utrymmen som det ofta är frågan om i denna typ av applikationer.

PowerCell har en mycket lång och gedigen erfarenhet inom bränslecellssystem och lanserade ett komplett system som kunde köras på reformerad diesel redan under slutet av 90-talet.

Fuel Cell Seminar & Energy Exposition är en av världens största mässor för bränslecellsteknologin och har arrangerats sedan 1976. Mässan lockar forskare, tillverkare, kunder och beslutsfattare från hela världen som får en chans att ta del av de senaste nyheterna på produktområdet och inom forskning och teknologi.

På mässan kommer PowerCell bland annat att representeras av bolagets vd Per Wassén, samt säljare och teknikansvariga. Per Wassén kommer att hålla ett av mässans huvudtal.

”Nordamerika är redan idag en av våra viktigaste marknader men också en marknad med stor framtida potential för PowerCell, inte minst i delstater med stora miljösatsningar såsom Kalifornien”, säger Per Wassén. ”Att vara där och både synas och höras är därför centralt för våra fortsatta satsningar på den nordamerikanska marknaden.”

Fakta MS-100 bränslecellssystem:
Bränslecellssystem framtaget för användning inom kraftfulla icke-stationära applikationer på land och till havs.
Kraftfull uteffekt på 100 kW och möjlighet att koppla samman flera system vid behov av högre effekt.
Kompakt design, samt stående och liggande modell skapar stor flexibilitet och smidig integration.
Robust konstruktion i alla komponenter och bipolära plattor i stål säkerställer långvarig och tillförlitlig drift.

För mer information, vänligen kontakta:
Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: per.wassen@powercell.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovation
Annonser