SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Fronius Ignis

Lika mångsidig som dina arbetsuppgifter
Den som behöver skapa perfekta svetsar under krävande förhållanden inomhus eller utomhus, kanske i trånga utrymmen, behöver en behändig och robust högklassig svetsmaskin. Fronius Ignis-serien tillgodoser dessa krav i form av strömkällorna Ignis 150/180 som är tillgängliga nu. Damm, fukt och andra yttre faktorer stoppas av det robusta höljet, och den nyskapande invändiga tekniken med en mängd komfortfunktioner underlättar svetsprocessen.

Montering, underhåll och reparation är olika svetsuppgifter som ställer alldeles egna krav. Svetsen måste vara exakt och klara både belastningar och miljöpåverkan. Detta gäller även om det inte finns något stabilt elnät att tillgå. Med kompakta Ignis i effektklasserna 150 A och 180 A går det som en dans. Båda modellerna finns även som TIG-varianter för dig som vill börja med mobil TIG-svetsning. Ignis 180 finns dessutom i landspecifika versioner och går därför även att använda i regioner med olika nätspänning.

Stabil ljusbåge i alla elnät
Kvalitet innebär först och främst en tillförlitlig ljusbåge. Med Ignis 150/180 får du det även om spänningen varierar, vid generatordrift eller med upp till 100 meter långa nätkablar. Den integrerade PFC-tekniken med effektfaktorkorrigering utnyttjar nätspänningen optimalt och resultatet är en bättre effektfaktor. Det gör Ignis inte bara extremt energieffektiv, utan ökar även aktionsradien för svetsarna som då kan skapa perfekta svetsar även på längre avstånd. Det gör Ignis till den perfekta följeslagaren på byggplatser, vid reparations- och underhållsarbeten inom industri och jordbruk eller i hemmet.

Kraftpaket med många funktioner
Ignis 150 väger endast 6,5 kg och Ignis 180 endast 8,8 kg, men trots detta och det behändiga formatet ryms en mängd avancerad teknik och avancerade funktioner som underlättar vid vardaglig svetsning. Det börjar med den enkla hanteringen: I den intuitiva menyn väljer du önskade parametrar med en kombinerad vrid- och tryckknapp, och på displayen med 7 segment är inställningarna alltid väl synliga.

Apropå urval: SoftStart, HotStart och TrackingArc är funktioner som underlättar vid svetsstarten. SoftStart är speciellt framtagen för basiska elektroder som behöver låga svetsströmmar. Med HotStart höjs strömmen under en bråkdel av en sekund så att elektroden tänder lättare, vilket är mycket användbart med rutil- och CEL-elektroder. TrackingArc fungerar som en ficklampa och hjälper dig hitta den exakta startpositionen, exempelvis vid återtändning efter stopp eller elektrodbyte. Funktionen är särskilt användbar om svetshjälmen saknar automatisk mörkläggning. Det förhindrar sprickor och andra svetsfel vilket minskar behovet av tidskrävande efterarbete.

Perfektion och snabbhet med pulsfunktion
MMA-pulsfunktionen ger synnerligen prydliga och högklassiga svetsar. Den ökar svetskvaliteten och förkortar svetstiden, vilket gör den till ett enastående val vid svetsning i krävande arbetsställningar. I TIG-varianten av Ignis 180 finns givetvis även TIG-pulsfunktionen. Pulsbågen underlättar i första hand svetsning i mycket tunna material, eftersom grundmaterialet inte värms till lika hög temperatur. Med pulsning får svetsaren också en mycket god kontroll över smältbadet och kan därför skapa det karakteristiska utseendet mycket exakt.

Läs mer om nya universella Fronius Ignis här.

Axson Teknik AB, Jerry Magnusson
S. Långebergsgatan 18, SE-436 32 Askim
Tel: 031-748 52 75 E-post: jerry.magnusson@axson.se
Kontaktinformation
Postadress
Södra Långebergs­gatan 18
43632 Askim
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556227-1279
Grundat: 1984
Anställda: 25
Axson Teknik är ett företag i en familjeägd bolagsgrupp som startades 1946. Gruppen marknadsför utrustning, tillsatsmaterial och tillbehör för lödning, svetsning, skärning, materialprovning och mätning.
Axson Svenska fakturerade 2022 för ca 270 miljoner kronor och består av ca 50 anställda.

Axson Teknik startade 1984 och tog då över den svenska agenturen för Harris USA som tillverkar välkända utrustningar för gasskärning med propan/syrgas.

1996 blev Axson Teknik svensk generalagent för FRONIUS GmbH, Österrike – en av världens största och ledande tillverkare av svetsutrustningar med över 7000 anställda och en omsättning på 1,2 miljarder Euro 2022.

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Sara Stensson
Digital media, digital marknadsföring
031-7485282
Peter Elmen
0317485278

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN