SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Fronius Artis

TIG-svetsa smidigt och effektivt
TIG-svetsning är en sann konst och ses som den högsta disciplinen inom sammanfogning. Här gör den nya Fronius Artis skäl för sitt namn, som kommer från latinets ”arte” för konst. När en svets behöver uppfylla högsta krav både när det gäller utseende och kvalitet är den här lätta, behändiga och kompakta enheten smidig och ger en stabil ljusbåge utan kompromisser. I DC-effektklasserna 170 A till 210 A imponerar Artis med funktioner som man annars bara skulle förvänta sig av större TIG-enheter för proffs.

En robust och mångsidig enhet på bara tio kilo: Artis är ett pålitligt verktyg oavsett om det gäller perfekta synliga svetsar på ledstänger eller simbassänger i rostfritt stål för kvalitetsrörförband eller precisionstillämpningar inom tankkonstruktion och uppförande av industrianläggningar. Hos Fronius nya TIG-enheter ligger fokus på användarvänlighet, tillförlitlighet och energieffektivitet – och Artis innehåller självklart alla populära funktioner hos föregångaren Fronius TransTig.

Fullständigt TIG-paket som imponerar
Den behändiga vrid-/tryckknappen och den överskådliga, bakgrundsbelysta funktionsdisplayen underlättar hanteringen något enormt. Elva av de viktigaste svetsparametrarna kan snabbt väljas direkt på displayen och sedan är det bara att sätta igång! Den justerbara pulsbågen ger svetsen ett enastående utseende och är en stor fördel i trånga utrymmen och på mycket tunna material. Vid återkommande svetsförband är punktsvetsningsläget bra att ta till: Svetspunkter kan ställas in med regelbundna avstånd. Du kan även ställa in en paustid om så önskas och utföra arbetet som intervallsvetsning. TAC-funktionen är i sin tur idealisk för precisionshäftning av komponenter. Det innebär en tidsbesparing på upp till 50 % och gör att nästan inga anlöpningsfärger uppstår, vilket är ett klart plus för svetskvaliteten vid svetsning över häftpunkterna.

Eftersom Artis är helt digitaliserad går det dessutom alltid att uppdatera den. Det gör den framtidssäker och ännu flexiblare att använda. Via det skyddade USB-gränssnittet inuti höljet kan man även enkelt läsa av systeminformation.

Effektiv energianvändning
Tekniken inuti Artis gör att svetsaren kan koncentrera sig helt och fullt på svetsen – oberoende av eventuella variationer i nätspänningen. Den välutvecklade växelriktartekniken utjämnar tillförlitligt nätspänningsvariationer på upp till 30 % och tillhandahåller maximal utgångseffekt för svetsprocessen. Fyra minuters svetsning på arbetsstycket är inga problem för det här intelligent styrda kraftpaketet.

En integrerad PFC (Power Factor Correction) ger en sinusformad strömförbrukning och utnyttjar den befintliga effekten på ett effektivt sätt. Endast så mycket ström som behövs tas från elnätet. Det spar energi och garanterar dessutom en stor aktionsradie. Även om längre nätkablar används sker inga effektförluster. Den förbättrar även generatorkompatibiliteten och ger ett överspänningsskydd upp till 400 V.

Elektrodsvetsfunktioner
Elektrodpulsläget i Artis är effektivt för att överbrygga större luftspalter, arbeta i trånga utrymmen utan problem och att svetsa vertikalsvetsar uppåt på ett tillförlitligt sätt. Något som också bör framhävas är den perfekta tändningen som gör att elektroden inte längre fastnar och inga bågavbrott sker. För optimal svetsning av CEL-elektroder har precisionssvetsmaskinen en egen synergilinje med hög tomgångsspänning och tändeffekt.

Lång livslängd tack vare stränga hållbarhetsprov
Alla svetslösningar framtagna av Fronius är extra robusta och tillförlitliga. I den dagliga användningen behöver de fungera tillförlitligt under hårda användningsförhållanden och ogynnsamma väder- och miljöförhållanden. De måste klara åtta krävande hållbarhetsprov innan de över huvud taget får lämna fabriken. Fronius interna standarder är alltid betydligt högre än de gränsvärden som krävs enligt lag. Även Artis ställdes inför utmaningarna med stöt- och falltest, fukt-, köld- och saltspridartest och skakades om ordentligt, utsattes för mycket fint metalldamm och ett intermittenstest – allt i syfte att det hårda skalet ska skydda den sofistikerade tekniken inuti i många år.

Här hittar du ännu mer information om den nya Fronius Artis

Axson Teknik AB, Jerry Magnusson
S. Långebergsgatan 18, SE-436 32 Askim
Tel: 031-748 52 75 E-post: jerry.magnusson@axson.se
Kontaktinformation
Postadress
Södra Långebergs­gatan 18
43632 Askim
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556227-1279
Grundat: 1984
Anställda: 25
Axson Teknik är ett företag i en familjeägd bolagsgrupp som startades 1946. Gruppen marknadsför utrustning, tillsatsmaterial och tillbehör för lödning, svetsning, skärning, materialprovning och mätning.
Axson Svenska fakturerade 2022 för ca 270 miljoner kronor och består av ca 50 anställda.

Axson Teknik startade 1984 och tog då över den svenska agenturen för Harris USA som tillverkar välkända utrustningar för gasskärning med propan/syrgas.

1996 blev Axson Teknik svensk generalagent för FRONIUS GmbH, Österrike – en av världens största och ledande tillverkare av svetsutrustningar med över 7000 anställda och en omsättning på 1,2 miljarder Euro 2022.

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Sara Stensson
Digital media, digital marknadsföring
031-7485282
Peter Elmen
0317485278

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN