Nya lövblåsen från STIHL – 50 procent starkare än sin föregångare - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya lövblåsen från STIHL – 50 procent starkare än sin föregångare

Nu lanserar STIHL BGA 86, den nya batteridrivna lövblåsen för proffsanvändare med högt ställda krav.
Jämfört med sin föregångare har BGA 86 lägre vikt, utvecklad ergonomi och är nu den mest kraftfulla lövblåsen med batterifack från STIHL.

BGA 86 är en stark lövblås framförallt riktad till yrkesverksamma inom exempelvis kyrkogårdsförvaltning, kommun och fastighetsskötsel. Den är också ett bra val för kräsna fritidsanvändare som vill ha en kraftfull maskin.

Den nya modellen väger nära ett halvt kilo mindre än sin föregångare, BGA 85, men har ändå 50 procent mer blåskraft tack vare ett ultrakompakt blåsaggregat och en högeffektiv EC-motor. Via hastighetsreglaget justerar användaren enkelt blåskraften efter behov.

– BGA 86 är en effektiv och lättskött batterilövblås som underlättar arbetet med att få bort löv, gräs, skräp och liknande från exempelvis lekplatser, parkeringar och hållplatser, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

Med sin låga ljudnivå tillåter lövblåsen även användning i mer ljudkänsliga miljöer.

BGA 86 är enkel och bekväm att hantera. Den är välbalanserad och lätthanterlig med tyngdpunkten nära handtaget – slimmad och ergonomiskt utformad för bästa användarupplevelse.

– Det här är en flexibel och idealisk maskin för snabba resultat. Den kan användas med såväl batteri i bärsystem som i maskinens batterifack, säger Mats Gustafsson.

BGA 86 tillhör, liksom föregångaren BGA 85, AP-systemet och de båda lövblåsarna är därmed kompatibla med samma batteri. Batteriet AP 300 rekommenderas för optimal balans.

Lövblåsen finns att köpa hos certifierade återförsäljare i butik och hos återförsäljare med onlineshop för upphämtning i butik eller hemleverans. Förutom genomgång i butik kan konsumenter också få instruktioner och råd genom information på webben.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden, 0302-248 00, mats.gustafsson@stihl.se
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser