SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnader

Den nya materialhanteraren Cat® MH3026 är konstruerad för tillförlitlig och effektiv drift i avfalls- och metallåtervinningstillämpningar och har överlägsen prestanda, låga rörelsekostnader samt förbättrad förareffektivitet.
Det avancerade elektrohydrauliska systemet optimerar balansen mellan kraft och effektivitet samt förbättrar cykeltider för möjlighet att hantera mer material på samma tid, vilket förbättrar lönsamheten.

De nya materialhanterarna drivs av Cat C7.1-motorer som kan köras på 100% HVO eller biodieselbränsle upp till B20. Motorn uppfyller emissionsnormerna enligt EU steg V och det underhållsfria efterbehandlingssystemet sänker rörelsekostnaderna samt maximerar drifttiden. Valet mellan driftlägena Power och Economy finjusterar effektbehovet baserat på uppgift och ger upp till 10 % lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller utan att kompromissa med maskinens prestanda.

De nya frontlänkagen ger upp till 13 meters räckvidd, så att förarna kan flytta mer material utan att behöva flytta maskinen. MH3026 har även upp till 20 % högre svängmoment för att flytta mer material på kortare tid. Tunglyftsläget ökar lyftkapaciteten för effektiv hantering av tunga laster. Med SmartBoom™ (standard) kan bommen röra sig fritt uppåt och nedåt utan att pumpflödet används, så att föraren kan fokusera på gripreglagen, vilket i sin tur ger en mjukare och bränsleeffektivare cykel. En rad tillbehör och nya räckviddsalternativ finns för olika tillämpningar för att öka flexibiliteten.

Teknik
Standardtekniken som finns i den nya materialhanteraren Cat MH3026 ökar driftsäkerheten. Funktionen E-fence hindrar maskinen från att röra sig utanför de förarinställda parametrarna medan "Cab Avoidance" hjälper föraren att undvika kontakt mellan arbetsredskapet och hytten. Sedan hjälper funktionen förar-ID att förhindra obehörig användning av maskinen genom att kräva en PIN-kod för att starta motorn.

Konstruerad för säker drift
Stora rutor i härdat glas förbättrar sikten och driftsäkerheten i den nya hytten. Höger- och bakåtriktade kameror som standard visar video på den stora pekskärmen i förarhytten för att ytterligare förbättra sikten på arbetsplatsen. Kamerorna kan även uppgraderas till 360 graders sikt. Tjockare, slagtåliga och stötsäkra vindrutor och takfönster som uppfyller kraven i standarderna EN356, P8B och P5A.

En strömställare på marknivå stoppar all bränsletillförsel till motorn och stänger av maskinen. Standardbackventiler för bom- och sticksänkning håller frontlänkaget säkert på plats och förhindrar omvänt oljeflöde vid oväntad förlust av hydraultrycket. Alla punkter för dagligt underhåll nås snabbt från marknivå, medan en ny serviceplattform med steg ger enkel, säker och snabb åtkomst till det övre serviceområdet.

En ny nivå av komfort
Välj mellan Deluxe- och Premium-alternativet för den nya hytten. Det finns även ett alternativ för joystickstyrning, vilket eliminerar rattstången för att avsevärt förbättra sikten framåt, benutrymmet och underlätta instigningen. Den vänstra panelen kan fällas upp för att ytterligare underlätta in- och utstigning ur hytten. Alla reglage är bekvämt placerade framför och inom räckhåll för föraren för att undvika onödiga rörelser.

Du kan smidigt navigera den större högupplösta skärmen på 254 mm med styrhjul. Olika maskinförare kan spara sina specifika inställningar för joystick och driftläge. Maskinen ändrar sedan automatiskt inställningarna baserat på förar-ID:t. MH3026 har en maximal hytthöjd på 5 750 mm för förbättrad sikt vid lastning och materialhantering.

Överlägsen servicevänlighet
Product Link™ som standard registrerar viktiga driftdata som plats, drifttid, bränsleförbrukning, produktivitet, tomgångstid, underhållslarm och felkoder. Du får sedan fjärrtillgång till dessa data för en effektivare maskinparkshantering.

Det nya hydrauloljefiltret förbättrar filtreringen och förlänger bytesintervallerna till 3 000 drifttimmar. Det innebär en 50 % längre livslängd jämfört med tidigare modeller. Nya tömningsfria ventiler håller hydrauloljan ren vid filterbyten. Alla motorfilter har ett synkroniserat underhållsintervall på 1 000 drifttimmar och det nya luftintagsfiltret med förrenare håller i upp till 1 000 timmar samt minskar underhållskraven.

Förarna kan hålla koll på filterlivslängd och underhållsintervall via den högupplösta monitorn i hytten. Den högeffektiva kylfläkten eliminerar behovet av interaktion från förarens sida och har en automatisk omvänd funktion som standard för att hålla motorerna rena och maximera maskinens drifttid. En vibrerande kylskärm (tillval) aktiveras under omvänd fläktdrift för att ytterligare förbättra avlägsnandet av damm och skräp.

SPECIFIKATIONER FÖR MATERIALHANTERAREN MH3026
Modell: ..... MH3026
Motor: .....Cat® C7.1
Nettoeffekt, kW (hk): .....128 (171)
Min. arbetsvikt, kg (lb): .....26 400 (58 202)
Max. arbetsvikt, kg (lb): .....29 200 (64 375)
Maximal räckvidd, mm (fot/tum):..... 13 000 (42 fot 8 tum)
Maximal lasthöjd, mm (fot/tum): .....14 270 (46 fot 10 tum)

Angiven nettoeffekt är den tillgängliga effekten på svänghjulet när motorn är försedd med fläkt på lägsta varvtal, luftintagssystem, avgassystem och generator.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fredrik Forsman
Produktchef
hjulgrävare, stora grävmaskiner
fredrik.forsman@zeppelin.com
070-655 88 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-15
Investeringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
2021-10-14
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsprodukt