FREDAG 28 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electric

300 hk och fyrhjulsdrift: Nya Grandland X Hybrid4-versionen leder Opels SUV-familj.
⦁Fyra körlägen: Fullt elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport.
⦁Bekvämt: Litiumjon-batteriet blir fulladdat på en timme och 50 minuter.
⦁Opel goes electric: Hela produktportföljen blir elektrifierad till 2024.

Opel goes electric! Som en del av Opels strategiska PACE-plan presenteras nu Opel Grandland X som fyrhjulsdriven plug in-hybrid. Med en 1.6-liters bensinmotor och två elektriska motorer kommer Opel Grandland X Hybrid4 att generera 300 hk med en bränsleförbrukning på 2.2 l/100 km och ett CO2-utsläpp på 49 g/km. Försäljningen av Opel Grandland X Hybrid4 kommer att starta inom kort och de första leveranserna beräknas nå kunderna i början av 2020.

Opels första plug in-hybrid är också startskottet för arbetet med att elektrifiera det tyska märkets produktportfölj till 2024 och en viktig del i strategin för att nå kommande CO2-mål. Lanseringen av nästa generation Opel Corsa som elbil är ytterligare ett steg i detta arbete.

För att understryka och förstärka Opels position som ett spännande och tillgängligt tyskt bilmärke presenteras Opel Grandland X Hybrid4 med toppmodern plug in-hybridteknik, som består av:

⦁En WLTP-certifierad, och Euro 6d-Temp-kompatibel, fyrcylindrig 1.6 liters bensinmotor som genererar 200 hk/147 kW.

⦁Ett elektriskt hybrid-system som består av två elektriska motorer som genererar 80 kW/109hk och som arbetar tillsammans med ett 13.2 kWh litiumjon-batteri. Den främre elektriska motorn sitter på framaxeln och är kopplad till en 8-stegad automatisk växellåda, som är anpassad för hybriddrift. Den bakre elmotorn är monterad tillsammans med en omvandlare på bakaxeln, vilket ger Opel Grandland X Hybrid4 fyrhjulsdrift.

50 km räckvidd – fyra körlägen
Opel Grandland X Hybrid4 har en elektrisk räckvidd på 50 km enligt den nya striktare WLTP-körcykeln (60 km enligt NEDC), vilket enligt studier i Tyskland täcker cirka 80 procent av alla dagliga körsträckor.

Opel Grandland X Hybrid4 lanseras med fyra körlägen – elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport – för att anpassa bilens egenskaper efter förarens önskemål och aktuellt underlag. Väljer föraren hybrid-läget så anpassar bilen val av framdrivning efter situation, genom att exempelvis välja eldrift vid stadskörning. Väljer föraren fyrhjulsdrift aktiveras elmotorn på bakaxeln och ökar på så vis grepp och kraft på alla typer av underlag.

Snabbladdning – ökad effektivitet
Opel har arbetat för att erbjuda en smidig och effektiv laddning av plug in-hybriden. Laddtiderna kommer att variera beroende på vilken laddare kunden väljer men exempelvis kommer batteriet att vara fulladdat på en timme och 50 minuter om kunden använder en wallbox på 7.4 kW.
För att ytterligare förstärka effektiviteten har Opel Grandland X Hybrid4 ett bromssystem som utvinner den energi som uppstår av friktion i samband med inbromsningar. Genom att omvandla och använda denna energi utökas räckvidden i Grandland X Hybrid4 med upp till 10 procent i snitt.

Nya Opel Grandland X Hybrid4 tar täten i Opels arbete med nästa generation elektrifierade fordon. Inom de kommande 20 månaderna kommer Opel sedan lansera nästa generation Corsa, nya Zafira Life och nya Vivaro samt ersättaren till Mokka X – samtliga som elektrifierade versioner.

För mer information och ett längre pressmeddelande, besök:
int-media.opel.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-24
Nästa steg i Axel Johnsons satsning på solenergiNytt samarbete skapar jobb som rensar haven från 100 000 ton plastErgofast introducerar en ny uppgraderad isolerspikpistolNy stackläggare hos Norditek
2020-02-21
Industritorget.se har tecknat ett nytt avtal med Easyfairs Scandinavia Svenska flygbolaget BRA punktligast i världen 2019Fortsatt stor efterfrågan på EnergiingenjörerSvenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.Parker lanserar SensoControl ServiceJunior Här byggs skogsmaskin­bolagets nya superfabrikIdrifttagning central skärvätskereningsanläggningVD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk
Annonser