TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electric

300 hk och fyrhjulsdrift: Nya Grandland X Hybrid4-versionen leder Opels SUV-familj.
⦁Fyra körlägen: Fullt elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport.
⦁Bekvämt: Litiumjon-batteriet blir fulladdat på en timme och 50 minuter.
⦁Opel goes electric: Hela produktportföljen blir elektrifierad till 2024.

Opel goes electric! Som en del av Opels strategiska PACE-plan presenteras nu Opel Grandland X som fyrhjulsdriven plug in-hybrid. Med en 1.6-liters bensinmotor och två elektriska motorer kommer Opel Grandland X Hybrid4 att generera 300 hk med en bränsleförbrukning på 2.2 l/100 km och ett CO2-utsläpp på 49 g/km. Försäljningen av Opel Grandland X Hybrid4 kommer att starta inom kort och de första leveranserna beräknas nå kunderna i början av 2020.

Opels första plug in-hybrid är också startskottet för arbetet med att elektrifiera det tyska märkets produktportfölj till 2024 och en viktig del i strategin för att nå kommande CO2-mål. Lanseringen av nästa generation Opel Corsa som elbil är ytterligare ett steg i detta arbete.

För att understryka och förstärka Opels position som ett spännande och tillgängligt tyskt bilmärke presenteras Opel Grandland X Hybrid4 med toppmodern plug in-hybridteknik, som består av:

⦁En WLTP-certifierad, och Euro 6d-Temp-kompatibel, fyrcylindrig 1.6 liters bensinmotor som genererar 200 hk/147 kW.

⦁Ett elektriskt hybrid-system som består av två elektriska motorer som genererar 80 kW/109hk och som arbetar tillsammans med ett 13.2 kWh litiumjon-batteri. Den främre elektriska motorn sitter på framaxeln och är kopplad till en 8-stegad automatisk växellåda, som är anpassad för hybriddrift. Den bakre elmotorn är monterad tillsammans med en omvandlare på bakaxeln, vilket ger Opel Grandland X Hybrid4 fyrhjulsdrift.

50 km räckvidd – fyra körlägen
Opel Grandland X Hybrid4 har en elektrisk räckvidd på 50 km enligt den nya striktare WLTP-körcykeln (60 km enligt NEDC), vilket enligt studier i Tyskland täcker cirka 80 procent av alla dagliga körsträckor.

Opel Grandland X Hybrid4 lanseras med fyra körlägen – elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport – för att anpassa bilens egenskaper efter förarens önskemål och aktuellt underlag. Väljer föraren hybrid-läget så anpassar bilen val av framdrivning efter situation, genom att exempelvis välja eldrift vid stadskörning. Väljer föraren fyrhjulsdrift aktiveras elmotorn på bakaxeln och ökar på så vis grepp och kraft på alla typer av underlag.

Snabbladdning – ökad effektivitet
Opel har arbetat för att erbjuda en smidig och effektiv laddning av plug in-hybriden. Laddtiderna kommer att variera beroende på vilken laddare kunden väljer men exempelvis kommer batteriet att vara fulladdat på en timme och 50 minuter om kunden använder en wallbox på 7.4 kW.
För att ytterligare förstärka effektiviteten har Opel Grandland X Hybrid4 ett bromssystem som utvinner den energi som uppstår av friktion i samband med inbromsningar. Genom att omvandla och använda denna energi utökas räckvidden i Grandland X Hybrid4 med upp till 10 procent i snitt.

Nya Opel Grandland X Hybrid4 tar täten i Opels arbete med nästa generation elektrifierade fordon. Inom de kommande 20 månaderna kommer Opel sedan lansera nästa generation Corsa, nya Zafira Life och nya Vivaro samt ersättaren till Mokka X – samtliga som elektrifierade versioner.

För mer information och ett längre pressmeddelande, besök:
int-media.opel.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser