MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electric

300 hk och fyrhjulsdrift: Nya Grandland X Hybrid4-versionen leder Opels SUV-familj.
⦁Fyra körlägen: Fullt elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport.
⦁Bekvämt: Litiumjon-batteriet blir fulladdat på en timme och 50 minuter.
⦁Opel goes electric: Hela produktportföljen blir elektrifierad till 2024.

Opel goes electric! Som en del av Opels strategiska PACE-plan presenteras nu Opel Grandland X som fyrhjulsdriven plug in-hybrid. Med en 1.6-liters bensinmotor och två elektriska motorer kommer Opel Grandland X Hybrid4 att generera 300 hk med en bränsleförbrukning på 2.2 l/100 km och ett CO2-utsläpp på 49 g/km. Försäljningen av Opel Grandland X Hybrid4 kommer att starta inom kort och de första leveranserna beräknas nå kunderna i början av 2020.

Opels första plug in-hybrid är också startskottet för arbetet med att elektrifiera det tyska märkets produktportfölj till 2024 och en viktig del i strategin för att nå kommande CO2-mål. Lanseringen av nästa generation Opel Corsa som elbil är ytterligare ett steg i detta arbete.

För att understryka och förstärka Opels position som ett spännande och tillgängligt tyskt bilmärke presenteras Opel Grandland X Hybrid4 med toppmodern plug in-hybridteknik, som består av:

⦁En WLTP-certifierad, och Euro 6d-Temp-kompatibel, fyrcylindrig 1.6 liters bensinmotor som genererar 200 hk/147 kW.

⦁Ett elektriskt hybrid-system som består av två elektriska motorer som genererar 80 kW/109hk och som arbetar tillsammans med ett 13.2 kWh litiumjon-batteri. Den främre elektriska motorn sitter på framaxeln och är kopplad till en 8-stegad automatisk växellåda, som är anpassad för hybriddrift. Den bakre elmotorn är monterad tillsammans med en omvandlare på bakaxeln, vilket ger Opel Grandland X Hybrid4 fyrhjulsdrift.

50 km räckvidd – fyra körlägen
Opel Grandland X Hybrid4 har en elektrisk räckvidd på 50 km enligt den nya striktare WLTP-körcykeln (60 km enligt NEDC), vilket enligt studier i Tyskland täcker cirka 80 procent av alla dagliga körsträckor.

Opel Grandland X Hybrid4 lanseras med fyra körlägen – elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport – för att anpassa bilens egenskaper efter förarens önskemål och aktuellt underlag. Väljer föraren hybrid-läget så anpassar bilen val av framdrivning efter situation, genom att exempelvis välja eldrift vid stadskörning. Väljer föraren fyrhjulsdrift aktiveras elmotorn på bakaxeln och ökar på så vis grepp och kraft på alla typer av underlag.

Snabbladdning – ökad effektivitet
Opel har arbetat för att erbjuda en smidig och effektiv laddning av plug in-hybriden. Laddtiderna kommer att variera beroende på vilken laddare kunden väljer men exempelvis kommer batteriet att vara fulladdat på en timme och 50 minuter om kunden använder en wallbox på 7.4 kW.
För att ytterligare förstärka effektiviteten har Opel Grandland X Hybrid4 ett bromssystem som utvinner den energi som uppstår av friktion i samband med inbromsningar. Genom att omvandla och använda denna energi utökas räckvidden i Grandland X Hybrid4 med upp till 10 procent i snitt.

Nya Opel Grandland X Hybrid4 tar täten i Opels arbete med nästa generation elektrifierade fordon. Inom de kommande 20 månaderna kommer Opel sedan lansera nästa generation Corsa, nya Zafira Life och nya Vivaro samt ersättaren till Mokka X – samtliga som elektrifierade versioner.

För mer information och ett längre pressmeddelande, besök:
int-media.opel.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser