LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LK

Den vackra stenstaden Sundsvall växer och byggnationen av det nya resecentrumet, som beräknas vara klart i augusti 2021, är i full gång och projektet är en bra bit in.
Den gamla centralstationen ska bli ett nytt resecentrum för att möta framtiden.

I projektet ingår bland annat en ny bussterminal samt upprustning av det K-märkta stationshuset och dess utemiljö. Syftet är att samla och förenkla det kollektiva resandet genom att det nu ska bli enklare att byta mellan olika transportslag, exempelvis buss och tåg. Sundsvall har som mål att växa som stad och ett nytt resecentrum blir en viktig plats med stora möjligheter att utveckla byggnader i nära anslutning till resecentrumet men också längs Sundsvallsfjärdens kajer.

Det kommunala fastighetsbolaget SKIFU äger Sundsvalls centralstation och är byggherre för projektet.

- Sundsvall fortsätter att satsa på hållbara resor och centralstationen ska förvandlas till ett modernt resecentrum med målet att bli en trygg och trivsam plats dit det är enkelt att ta sig. Eftersom funktionaliteten är viktig har vi valt att investera i markvärme som ökar tillgängligheten men som också passar bra in i vårt hållbarhetsarbete, säger Urban Simander, förvaltare på SKIFU

Många fördelar med markvärme

Förutom att markvärmen håller snö och is borta från terminaler, plattformar och plattformsförbindelserna skapar det också en ökad komfort och säkerhet med minskade risker för halka och benbrott* men också ett minskat behov av snöröjning och renhållning. Tåg och bussar hålls även de rena och fräscha eftersom passagerare inte drar in snö och grus vilket leder till mindre slitage och underhåll.

Byggprojektets entreprenör, Rekab, har anlitat underentreprenör för att installera markvärme från LK

- Det ska vara enkelt att göra smarta och hållbara val i vardagen. Det nya resecentrumet i Sundsvall är ett lysande exempel på att skapa bättre förutsättningar genom att minska risken för halkolyckor, öka tillgängligheten och nyttja resurserna på ett smart och hållbart vis, säger Christer Öhgren, säljare på LK.

Ansvarig rörentreprenör är Gustafssons Rör som startade i Umeå men som nu finns på flera platser i Norrland, däribland Sundsvall.

- Vi har länge haft en bra relation med LK och för oss är det viktigt med en bra leverans- och produktkvalitet. LK utvecklar hela tiden smarta och hållbara lösningar tillsammans med oss rörmontörer vilket gör vardagen enklare för oss, säger Christer Persson, ledande montör på Gustafssons Rör.

* Varje vinter varnar medier och myndigheter för halka. Socialstyrelsens statistik visar att nästan 18.000 personer fick specialistvård för fall i samband med is eller snö år 2017. Det totala antalet drabbade är ännu högre eftersom patienter i primärvården inte är inkluderade i statistiken.


För en enklare och smartare vardag
Enklare, smartare och mer hållbart – på LK utgår vi alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. I allt vi gör föredrar vi innovation över status quo och enkelhet över komplexitet. Med den övertygelsen utvecklar vi på LK smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.

Vi på Gustafssons Rör har arbetat nära våra kunder i Umeå sedan starten för över 17 år sedan. Nu är vi över 30 medarbetare som jobbar med allt inom VVS i flera orter i Norrland. Vi är ett företag som sätter stort värde på hög moral, trygghet och närhet till våra kunder och anställda. Vi vill vara en bra arbetsgivare som ger våra medarbetare möjlighet att vara delaktig och möjlighet att utvecklas. Våra kunder skall se oss som en rättvis och ärlig motpart och ett företag med hög tillgänglighet, flexibilitet och effektivitet.

SKIFU är ett kommunägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter. Bolagets syfte är att främja utveckling och nyetablering i Sundsvalls kommun.


Henrik Abraham
PR- och kommunikationsansvarig LK Group
henrik.abraham@lagerstedt-krantz.se
08-506 851 24
Kontaktinformation
Postadress
Box 66
16126 Bromma
Besöksadress
Johannesfreds­vägen 7
SE-16126 Bromma
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556507-9844
Grundat: 1910
Anställda: 470
För en enklare och smartare vardag
Enklare, smartare och mer hållbart – på LK utgår vi alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. I allt vi gör föredrar vi innovation över status quo och enkelhet över komplexitet. Med den övertygelsen utvecklar vi på LK smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet samt för flödeskontroll i marina installationer.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.

LK Armatur är en ledande ventil- och systemtillverkare i Europa med en årlig produktion av miljontals ventiler för den globala VVS-marknaden. Våra lösningar baseras på en helhetssyn om hur ventiler, styrenheter, komponenter och prefabricerade produkter fungerar ihop. I allt från standard till avancerade specialanpassningar ser vi till att den lösning du behöver idag också rustar dig för framtiden.

LK Pex tillverkar plaströr av hög kvalitet till VVS-industrin. Våra egentillverkade, förnätade PE-Xa-rör med unik böjlighet och tryckstyrka är exempel på en ständig produktutveckling, alltid med målet att förenkla din vardag och säkra dig för en ännu smartare framtid.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Henrik Abraham
Brand & Content Communicator
+46 850 68 51 24
+46 730 86 78 37

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

LK Vattenfelsbrytare

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser