TORSDAG 23 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris

Nu har SolcellsOfferter lanserat en ny tjänst som innebär att privatpersoner snabbt och enkelt kan göra en investering i solceller till bäst pris.
Hos SolcellsOfferter kan privatpersoner beställa tre offerter från solcellsleverantörer på sin ort. Det gör det möjligt för privatpersoner att kunna jämföra offerter och därmed erhålla bästa pris för sitt köp av solceller.

En solcellsanläggning hjälper privatpersoner och företag att minska sina kostnader för sin fastighets energiförbrukning samtidigt som solceller, som kategoriseras som förnybar energi, bidrar till en bättre miljö.

Fram till idag har priserna för solceller sjunkit drastiskt de senaste åren samtidigt som strafftullsavgifterna för billigare solceller har tagits bort, vilket gör att de flesta kan investera i en solcellsanläggning idag.

Energimyndigheten erbjuder även privatperson ett investeringsbidrag, ett så kallat solcellsbidrag, på 20 procent. Det betyder att privatpersoner som installerar en solcellsanläggning kan erhålla ett bidrag som motsvarar 20 procent av den totala kostnaden.

En solcellspanel har måtten 1 m x 1,6 m och är vanligast tillverkad med Poly- och monokristallina kiselsolceller. Solcellspanelen har en framsida i blått eller svart glas och en baksida. När solens strålar belyser solcellspanelens framsida så bildas en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan.

Denna elektriska spänning fångas upp av en metallwire, som är seriekopplad mellan alla solcellspaneler i anläggningen. Metallwiren för sedan strömmen vidare till en växelriktare där likströmmen omvandlas till växelström, som sedan direkt kan användas av fastigheten.

En solcellsanläggning med en effekt på 10 kW producerar cirka 10 000 kWh per år, vilket ungefär motsvarar hälften av en normalstor villas elförbrukning varje år. Det gör att en investering i en solcellsanläggning innebär att besparingen varje år blir cirka 13 000 kronor, om elpriset ligger på 1,30 kr per kWh.

Återbetalningstiden för en solcellsanläggning på 10 kW är cirka 10 år medan livslängden för solceller är minst 25 år. Det gör att över tid så är en solcellsanläggning en mycket lönsam investering.

Eftersom en solcellsanläggning bara producerar elektricitet, den kan inte lagra elektricitet, så innebär det att den elektricitet som produceras behöver användas direkt. Den elektricitet som fastigheten inte använder för stunden går vidare ut på elnätet för försäljning på elmarknaden. Detta innebär att ingen av den elektricitet som solcellsanläggningen producerar går förlorad.

Priset för att köpa el och att sälja el genom elbolaget blir i stort detsamma, efter skatteavdraget. Det betyder att när solcellerna inte producerar elektricitet så köps elen från elbolaget till ungefär samma pris som priset för den elektricitet som har sålts.

Frida Engström
Ägare
armin.z.a@gmail.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttider
Annonser