Nya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris - industritorget.se
TORSDAG 04 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris

Nu har SolcellsOfferter lanserat en ny tjänst som innebär att privatpersoner snabbt och enkelt kan göra en investering i solceller till bäst pris.
Hos SolcellsOfferter kan privatpersoner beställa tre offerter från solcellsleverantörer på sin ort. Det gör det möjligt för privatpersoner att kunna jämföra offerter och därmed erhålla bästa pris för sitt köp av solceller.

En solcellsanläggning hjälper privatpersoner och företag att minska sina kostnader för sin fastighets energiförbrukning samtidigt som solceller, som kategoriseras som förnybar energi, bidrar till en bättre miljö.

Fram till idag har priserna för solceller sjunkit drastiskt de senaste åren samtidigt som strafftullsavgifterna för billigare solceller har tagits bort, vilket gör att de flesta kan investera i en solcellsanläggning idag.

Energimyndigheten erbjuder även privatperson ett investeringsbidrag, ett så kallat solcellsbidrag, på 20 procent. Det betyder att privatpersoner som installerar en solcellsanläggning kan erhålla ett bidrag som motsvarar 20 procent av den totala kostnaden.

En solcellspanel har måtten 1 m x 1,6 m och är vanligast tillverkad med Poly- och monokristallina kiselsolceller. Solcellspanelen har en framsida i blått eller svart glas och en baksida. När solens strålar belyser solcellspanelens framsida så bildas en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan.

Denna elektriska spänning fångas upp av en metallwire, som är seriekopplad mellan alla solcellspaneler i anläggningen. Metallwiren för sedan strömmen vidare till en växelriktare där likströmmen omvandlas till växelström, som sedan direkt kan användas av fastigheten.

En solcellsanläggning med en effekt på 10 kW producerar cirka 10 000 kWh per år, vilket ungefär motsvarar hälften av en normalstor villas elförbrukning varje år. Det gör att en investering i en solcellsanläggning innebär att besparingen varje år blir cirka 13 000 kronor, om elpriset ligger på 1,30 kr per kWh.

Återbetalningstiden för en solcellsanläggning på 10 kW är cirka 10 år medan livslängden för solceller är minst 25 år. Det gör att över tid så är en solcellsanläggning en mycket lönsam investering.

Eftersom en solcellsanläggning bara producerar elektricitet, den kan inte lagra elektricitet, så innebär det att den elektricitet som produceras behöver användas direkt. Den elektricitet som fastigheten inte använder för stunden går vidare ut på elnätet för försäljning på elmarknaden. Detta innebär att ingen av den elektricitet som solcellsanläggningen producerar går förlorad.

Priset för att köpa el och att sälja el genom elbolaget blir i stort detsamma, efter skatteavdraget. Det betyder att när solcellerna inte producerar elektricitet så köps elen från elbolaget till ungefär samma pris som priset för den elektricitet som har sålts.

Frida Engström
Ägare
armin.z.a@gmail.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-27
Robotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitetWibax – en trygg och säker leverantör!Makita lanserar kolborstfri grästrimmerNya e-tjänster för att söka bygglov ska ge snabbare beskedSvensk säljstart för Mercedes -Benz 8-sitsiga elbilPortabel markradar ger fullständig rapport över nedgrävda ledningarBillerudKorsnäs introducerar nytt verktyg för livscykel­analyser av förpackningarEn egen maskin var mer flexibelt och gav bättre ekonomi för Addes Mark & Bygg i Stockholm ABHallandsHamnar automat­iserar sin tullhantering – inför molnbaserad lösning från Descartes
2020-05-26
Schneider Electric och EcoDataCenter vidareutvecklar klimatpositivt samarbeteNya broschyrer om Din tryckluft i fokus Nytt sortiment av teleskopskenorLackerare lär sig hantera riskerBeijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro
Annonser