SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyhet – OilQuick släpper ny gripmodul

Den största nyheten är OQ Sync
OilQuick har lyssnat på sina kunders önskemål och utvecklat en helt egen gripmodul till sina tiltrotatorer. Modulen kommer finnas i 4 olika storlekar. Den första ut är GM950. Denna modul uppfyller alla högt ställda krav och den har även funktioner som konkurrenterna saknar.

Den största nyheten är OQ Sync. En OilQuick-unik lösning för snabbare och mer exakt styrning av gripklorna. Med OQ Sync går gripklorna jämnt och synkroniserat i alla lägen och hastigheter.

Ett traditionellt system är beroende av belastningen och hastigheten på gripklorna. Om den ena klon har motstånd så vill den andra klon gå med högre hastighet och de hamnar då ur fas i griprörelsen.
Med OQ Sync sker en automatisk utjämning av klorna sker varje gång man stänger gripklorna helt. Detta eliminerar helt risken för att klorna kan komma i osynk vid t.ex snedbelastning eller när man krypkör gripen. OQ Sync gör att gripklorna alltid möts spets-mot-spets och att alla lyft sker centrerat i gripen.

Med utökad gripvidd och gripdjup hanteras nu stora vägtrummor och liknande utan problem. Men även små objekt hanteras nu bättre. Ända ner till diameter 12 mm kan hanteras eftersom gripklorna sluter tätt i stängt läge.

3-fingers gripklorna är tillverkade i höghållfast stålgjutgods. Kanterna är rundade så att man inte skadar känsliga objekt som kablar etc.

Hydraulcylindrarna sitter skyddade i fasta konsoller. Inga lösa delar som riskerar att gå sönder eller lossna.

Skyddade spetsar. När gripen är helt stängd så placeras klospetsarna innanför kanten på modulens stomme. Inget sticker ut och riskerar att fastna i omgivningen.

Den första modellen GM950 passar våra OQ70- och OQ65-snabbfästen och kan därför appliceras på flera av OilQuicks tiltrotatorer (E19, E26, E33). Under året kommer fler modeller släppas löpande till övriga snabbfästen och tiltrotatorer.

Läs mer om våra tiltrotatorer här

Frågor:
Jocke Bohlin
Marknadskoordinator
OilQuick AB
Hudiksvall, Sweden
Email: jocke.bohlin@oilquick.com
Web: www.oilquick.com

Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
OilQuick AB är ett modernt, innovativt, familjeägt industriföretag med fokus på utveckling, tillverkning och försäljning. Vi är specialinriktade på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Vi erbjuder även högkvalitativa tiltrotatorer för grävmaskiner upp till 33 ton.

Vi erbjuder världens mest sålda snabbfästessystem med över 38 000 sålda system världen över. Vi har decennier av erfarenhet och testande bakom oss. Våra lösningar fungerar och du får en enastående kombination av kvalité, prestanda och säkerhet.

OilQuick verkar på alla marknader världen över och erbjuder förutom världsledande produkter även förstklassig support och service.
Med vårt säkerhetssystem OilQuick LockSupport undviker du arbetsplatsolyckor och tillbud. Det levereras som standard när du köper ett OilQuick fäste eller tiltrotator. OilQuick LockSupport uppfyller alla säkerhets¬krav som finns på marknaden.

Vi har valt att själva tillverka våra produkter. Detta gör att vi kan kvalitetssäkra och äga ledtider och på så sätt bli mer effektiva och konkurrenskraftiga. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall och där sker även den största delen av tillverkningen. Vi har dotterbolag och försäljningsorganisationer i flera länder. Vi växer så det knakar och med 110 anställda var förra årets omsättning Ca 500 miljoner SEK.

Vid frågor runt tiltrotatorer, fästesval, maskinkrav och olika redskapskombinationer, tveka aldrig att kontakta oss för experthjälp. Vi har mer än trettio års erfarenhet från denna typ av frågor och vi står alltid till ditt förfogande.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
070-2552080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin