SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nykomlingen sänker produktionsledtiderna

Certainli reser miljoner och välkomnar anrik kund
Med Certainli kan teknikprodukttillverkare spara upptill hundratusentals kronor per utvecklad och lanserad produkt. Detta genom att eliminera manuellt arbete, extrautgifter och förseningar vid CE-märkning och andra globala produktcertifieringar. RegTech-bolaget grundades av ett team ingenjörer i februari 2022 och nu knappt ett år efter uppstart tar uppstickaren in tre miljoner kronor för fortsatt expansion. De välkomnar dessutom teknikjätten Megger som kund.

3,8 miljarder SEK – så mycket kostar det teknikprodukttillverkare i Europa uppskattningsvis varje år att manuellt samla in nödvändiga testcertifikat från komponenttillverkare. För att effektivisera dessa manuella arbetsprocesser startades Certainli av den ingenjörsgrundade bolagsbyggaren Hidden Dreams tillsammans med de tre ingenjörerna Alfred Samuelson, Susanne Sundström och Johan Rågmark. De har sen tidigare med sig Life Science-aktören Key2Compliance på resan. Nu står det klart att Megger också kliver på som en av bolagets första kunder. Anrika Megger har varit ledande inom elektriska tester och mätningar globalt i drygt130 år. Från elproduktion till eluttag i ditt hem täcker Meggers produkter i princip alla testapplikationer inom elförsörjningsindustrin och kommer därmed spela en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen av tjänsten.

– Vi har fått en fantastisk start på vår bolagsresa med stark validering från industrin att Certainlis produkt behövs på marknaden, och nu även från externa investerare som sätter förtroende i oss och vår affärsidé. Produktutvecklingsföretag på dagens marknad måste hantera pågående global komponentbrist och leveranskedjeproblem, utlöst av Covid-pandemin och förstärkt av växande geopolitisk spänning. Detta tvingar våra kunder till frekventa komponentutbyten i sina produkter, samt att upprätthålla ett stort antal likvärdiga alternativ från olika leverantörer för varje komponent. Dessutom ser vi ständigt ökande produktregleringar världen över. Därmed är effekten av den ineffektivitet vi tar itu med större nu än någonsin, säger Alfred Samuelson, medgrundare och vd på Certainli.

Certainli tar in tre miljoner för att expandera teamet på såväl utvecklings- som kundhantering-/säljsidan i syfte att lansera och vidare kommersialisera sin instegsprodukt. Den nyfyllda kassan ska dessutom gå till att etablera deras position på den nordiska marknaden och därefter stegvis ut i Europa. Bland investerarna i rundan finns bland andra affärsprofilerna Maximilian Hermelin och Louis Hedberg. – Certainlis tjänst kommer lösa en riktigt jobbig huvudvärk för produktutvecklingsindustrin. Plattformen har potential att helt och hållet automatisera vårt inhämtande av komponentcertifikat för kritiska komponenter.

Tjänsten kommer dessutom förenkla compliancebedömningen för komponenter redan tidigt i utvecklingsprocessen, för att undvika förseningar och extrakostnader vid certifiering av produkten som helhet.

Som ett resultat kommer vi både bli mer effektiva och lönsamma, det här är början på ett spännande och viktigt samarbete säger David Millares, Team Manager Hardware Development på Megger Sweden.

Presskontakt:
Alfred Samuelson, Vd Certainli
Mail: alfred@certain.li
Tel: 076-394 27 23
Kontaktinformation
Postadress
Wallin­gatan 12
11160 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559336-2006
Grundat: 2021
Anställda: 3
Välkommen till certainli AB

Komponentcertifikat förenklat!

Det är enkelt att hitta resurser för funktionsbedömning av komponenter till din produkt. Men att skaffa den dokumentation om komponenters compliance du behöver för att få din produkt certifierad är ett krångel. Certainli är här för att ändra på det.

Det är 2022. Du ska inte behöva jaga dina leverantörer via e-post för efterlevnadsdokumentation.
Långa ledtider, osäkerhet och merkostnader. Efter dussintals intervjuer med efterlevnadsproffs har vi sett att dagens arbetsprocess när man samlar in dokumentation om efterlevnad av leverantörer vanligtvis är onödigt kaotisk. Låter det bekant?

Välkomna att kontakta oss så hjälper vi dig med certifiering av din teknik!

Företagets tjänster/produkter

Datorutrustning & Mjukvara: Certifiering av mjukvaror

Kontakter

Alfred Samuelson
CEO
+46 (0) 763 94 27 23

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon