SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt hemligt vapen mot köldförseningar på byggarbetsplatsen

Ankarmassan FIS V Zero kan användas ända ner till -10 grader
Nu är det slut med förseningar på grund av frostdrabbade byggarbetsplatser, där kylan ofta stoppar härdningsprocesserna vid infästningsarbeten. Med FIS V Zero har fischer lanserat marknadens första Svanenmärkta ankarmassa, som till och med kan användas i så låga temperaturer som -10 grader. På så sätt kan infästningsuppgifterna nu fortgå lika enkelt och smidigt på vintern som på sommaren.

Varje år när vinterkylan lägger sig över Sverige, drabbas byggbranschen av kostsamma förseningar på grund av låga temperaturer, kondens och blött väder – vilket försenar härdningsprocesserna vid installationer och infästningar. Det återkommande problemet ger upphov till frustrationer bland många hantverkare som ser sig tvingade att kontakta tillverkarna.

- Vintern är högsäsong för frågor från hantverkare som inte kan komma vidare med monterings- och infästningsuppgifter när frosten dyker upp, och som ofta får vänta länge innan de kan återuppta arbetet, säger Lars Holbæk, Nordic Head of Product and Marketing Management hos fischer.

Ny ankarmassa löser frostproblemen

Nu är dock en hjälpande hand på väg till de frostdrabbade hantverkarna. Med ankarmassan FIS V Zero, som just lanserats, har fischer tagit det första steget mot en effektiv lösning på köldproblemen.

- FIS V Zero är designad för att användas vid så låga temperaturer som -10 grader C. Och vi tvivlar inte på att det kommer att göra skillnad på byggarbetsplatserna att ha en produkt tillgänglig i containern eller butiken som kan användas året runt, förklarar Lars Holbæk och fortsätter:
- Du kan använda produkten i samband med betong och murverk, såsom infästning av parabolantenner, räcken, stålkonstruktioner, kabelrännor och rör samt balkongbräckningar. Det är dyrt när det drar ut på tiden och därför är vi glada över att nu kunna erbjuda en effektiv lösning på ett problem som tusentals hantverkare brottas med den här tiden på året.

Farväl till röda varningssymboler
Som namnet indikerar representerar FIS V Zero den senaste utvecklingen av den välkända och populära ankarmassan FIS V. Enligt Lars Holbæk är den nya produkten marknadens enda ankarmassa som är certifierad enligt Svanen, A+ och Eurofins guld. Den patenterade ‘Zero Hazard’-teknologin säkerställer största möjliga säkerhet och hänsyn till både människor och miljö, samtidigt som den ger dig en lösning som har samma produktprestanda som den traditionella ankarmassan.
- Med FIS V Zero får du en produkt som garanterar säkra infästningar och som inte är klassad som farlig. Och eftersom ankarmassan samtidigt är helt fri från peroxider, farliga kemikalier och utsläpp av föroreningar, behöver man inte oroa sig för varningssymboler, säkerhetsdatablad eller särskild hänsyn vid avfallshantering. FIS V Zero kommer helt enkelt göra arbetet på byggarbetsplatsen lite enklare, sommar såväl som vinter, avslutar Lars Holbæk.

För mer information, kontakta:
Lars Holbæk | Nordic Head of Product- & Marketing Management, fischer a/s
T +45 46 32 02 20 | E-mail: lh@fischerdanmark.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljenVolvo CE påskyndar över­gången till elektromobilitet Den sista svensk­producerade Volvo-väghyveln på auktionOptimal ledningsdragning med norelems kabelkedjorNy frekvensomriktar­teknik ökar effekt­densiteten med 100%Tillverkningsindustrin uppmärksammar Lexmark Valde SENNEBOGEN 643E-R från Scantruck ABNya WebEx-produkter för inkluderande hybridarbeteBolist lanserar eventet Byggfesten på Kristi himmelsfärdSå kan robotar vinna människors tillitNy Nordenchef för Panasonic
2022-05-12
Att höja ribban för att förhindra skador ovanför ossRen luft utan föroreningar förbättrar arbetsmiljönAutomatiskt kopplingsbord effektiviserar material­hanteringTillsammans bygger vi industrin i SverigeNytt kontor i MalmöNy teknik för cirkulär användning av oljaRototilt växlar uppSvenska "Samster" gör världsunika solhybrider Inbjudan till Öppet HusRevolutionerar design och prestandaSordin förvärvar ShothuntFörnybar diesel i Göteborgs skärgårdHLD Heatless Adsorption-tork
2022-05-11
Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstålLaser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPGPlåtbearbetning i sömlösa flödenÖvervakning och kontroll av vakuumprocesser IIOT - När du vill digitalisera ditt företagVerizon Business blir Bertelsmanns partnerFinnfoam satsar 100 miljonerOptimal resursanvändning för hållbar tillverkning och produktivitetHexicon och Elia Grid International ingår globalt samarbeteSolectro AB visar DATRONs nya verktygsväxlare Kunder testar högkvalitativa produkterTesta våra nya produkter nästa veckaBOLIST öppnar i BrunfloHCL Technologies förvärvar ConfinaleFasadproducent expanderar
2022-05-10
Nya sättet att auktionera maskinerProduktiv kokpunkt för livsmedelsindustrinRobotar för en flexibel och hållbar industri i fokus Teknoprod mässaVälj rätt kabelkedjaLanserar prisbelönt grönt och digitalt ställverk på svenska marknadenWallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030Tjänster och produkter anpassade för installations­marknadenImorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 maj