Nytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfri - industritorget.se
ONSDAG 01 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfri

Nu vill E-TRON elektrifiera fastighetsbranchen med arbetsfordonet PRO Litium 3800 Van.
Ett helt elektriskt arbetsfordon med gott om skåputrymme anpassat för fastighetsskötsel. Fordonet är frambyggt likt en lastbil för att maximera skåpvolym och lastkapacitet. Med en svängradie på endast 3,7 meter och en bredd på 130 cm underlättas framkomligheten i bostadsområden med smala gångvägar och trånga passager.

Fordonet är unikt inom sin kategori med ett skåp som är helt integrerat i chassit vilket ger en extra stabilitet vid körning.

Skåpet kan även kundanpassas för att passa fastighetsskötarens behov, som t ex placering av och typ av skåpdörrar eller vilken interiör som ska finnas inuti skåpet.

Modellen finns även att tillgå med ett kombinerat skåp och flak eller ett hydrauliskt tippbart helflak.

Tack vare topphastigheten på 30-35 km/h får fordonet framföras med AM-behörighet eller traktorkort vilket underlättar för personal utan B-körkort eller sommarjobbare. Batteristorleken kan anpassas efter kundens behov för att täcka en hel arbetsdag på en laddning.

Huge Bostäder AB som ägs av Huddinge kommun satsar på eldrivna arbetsfordon och är ett av flertalet fastighetsbolag som valt att köpa PRO Litium 3800 Van. Fastighetsskötare Hans Lange har bara gott att säga om fordonet:

- Vi använder fordonen dagligen. Ibland går de från sju på morgonen till halv sju på kvällen på en laddning, och då är det fortfarande 20% kvar av batteriet. Fördelen med fordonen är att de är smala men samtidigt rymliga. Många gångvägar i bostadsområdena har bommar, men den tar sig förbi utan att behöver öppna dom. Skåpet har perfekt storlek. Även fast jag har en fastinstallerad hylla i skåpet med lådor samt diverse verktyg så får jag ändå in ett badkar, säger Hans.

PRO Litium 3800 Van är så nära underhållsfri det går att komma. Fordonets chassi är helt byggt i aluminium och rostfritt stål med en stark AC-motor och litiumbatteri av typen Li-ion (Litium – Järnfosfat) som tillhör den mest säkra, miljövänliga och ekonomiska batteritypen i ett längre perspektiv. Fordonet är dessutom utrustat med standardiserade bilkomponenter.

En stor vikt har lagts på förarens arbetsmiljö där servostyrning, komfortstolar och eluppvärmd framruta tillhör standardutrustningen.

- Vi har sedan lång tid tillbaka skött service och reparationer av elfordon åt flertalet stora bostadsbolag och lyssnat in behoven för hur ett bra arbetsfordon ska vara utformat. Det har utmynnat i PRO Litium 3800 Van som fått fantastiskt bra betyg från användarna, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON.

Fordonet kommer att visas upp på Fastighetsmässan i Malmö 26-27 februari.

Andreas Magnusson
Marknadschef
andreas@etron.se
070-7745704

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-26
Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19Elektrifiering kan minska 60 procent av Europas utsläpp senast 2050Panasonic lanserar högeffektiv värmepump – sänker energiförbrukningen med 75 procent Absolut Company donerar etanol till produktion av handsprit på KiiltoBatterifabriken som skapar tusentals hållbara jobbHCL lanserar Unica v12.0 Giltighetstiden för YKB behöver förlängas om transporterna ska rullaPlåstret som ska förhindra djupa blodsockerfallUltrakondensatorer i solcellsanläggningFUCHS i Skandinavien är nu en del av DMG MORI – FUCHS Technology PartnershipONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
2020-03-23
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08NCC bygger ytterligare ett reningsverk i ÅreSkanska bygger nytt kontorshus åt Castellum i Malmö för cirka 920 miljoner kronorVinnergi etablerar kontor i GävleVolkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven​Swecon levererar trots störningarSekab producerar 65 000 liter handsprit till sjukvårdenIndustridagen 2021 till Västerbotten och SkellefteåSmakfulla digitala möten - så löser vi det tillsammans!
2020-03-20
Easyfairs gör sina mässhallar tillgängliga för myndigheterna att använda i bekämpningen av Covid-19.Vi har investerat i utrustning för lasergraveringSchneider Electric lanserar rackmonterad kyllösning från UniflairSträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyftMimecast: 7 tips för ett säkrare hemmakontor
Annonser