SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt på hyllan

Konstruktionsskruv med optimal styrka
Att sammanfoga bärande träkonstruktioner har blivit en större del av hantverkarens vardag. Det kräver kraft från både människa och maskin. fischer lanserar nu PowerFull II – en uppgraderad konstruktionsskruv med innovativ design, för att säkra snabbare och mindre betungande infästningar och för att minska batteriåtgången på maskinen.

I Sverige byggs det fler och fler avancerade träkonstruktioner, vilket ställer större krav på förankringen av dem. Infästningstillverkaren fischer ser därför vikten av att kunna erbjuda den svenska marknaden en premiumprodukt för arbeten med både limträ och vanligt konstruktionsträ.

- Vi ville utveckla en markant förbättrad version av vår helgängade konstruktionsskruv PowerFull. Den uppgraderade versionen PowerFull ll har några nya fantastiska funktioner som kommer att göra byggproffsets vardag bättre och mer flexibel och vi är övertygade om att den här lösningen kommer att bli ett starkt alternativ på hyllan, säger Lars Holbæk, Nordic Head of Product & Marketing Management hos fischer.

Kräver mindre kraft från både hantverkare och maskin
Utmaningen med de långa traditionella konstruktionsskruvarna i större diameter är att de kräver mycket kraft av både hantverkaren och skruvdragaren. För att minska belastningen och säkerställa en mer flexibel infästning har PowerFull ll utvecklats med en förbättrad skruvgeometri.

- PowerFull ll har en innovativ spets som bland annat ser till att skruvarna greppar blixtsnabbt och minskar risken för att virket spricker. Skruvspetsen gör det enkelt att positionera skruven vid exempelvis skråskruvning och har ett ökat utdragsvärde som optimerar inskruvningsmomentet och ger en snygg, flisfri slutfinish. Alla dessa egenskaper gör att montagearbetet går snabbare och kräver mindre kraft från både hantverkare och maskin, förklarar Lars Holbæk.

Han lägger vikt vid att det är de patenterade fräsribborna på skruven som förenklar inskruvningen och gör det därmed möjligt att montera flera skruvar med ett och samma batteri och med mindre ansträngning.

Snickaren Alexander Bore, känd från Instagram som Snekkerbore, har testat konstruktionsskruvarna och han kan intyga skruvens kraftfulla egenskaper:
- De här konstruktionsskruvarna är väldigt lätta att skruva i för att vara så starka och långa. Jag använde min största skruvdragare, men märkte att jag kunde ha klarat mig bra med en mindre maskin eftersom skruvarna gick in i virket så lätt. Jag tycker att PowerFull ll fungerar väldigt bra, med stor styrka och otaliga tillämpningar i olika konstruktionsdelar, säger Alexander Bore.

Invändiga fräsfickor
Den helgängade elförzinkade konstruktionsskruven finns i två varianter, med cylinderhuvud eller försänkt huvud. De två varianterna har olika fördelar och egenskaper.

- Det cylindriska huvudet med invändiga fräsfickor ger en snygg försänkning av huvudet och kan skruvas djupt in i träet med långa bits, vilket ger en osynlig infästning. Skruven med det försänkta huvudet har även den invändiga fräsfickor som är perfekta för att fästa beslag mot trä eller trä mot trä. Detta gör skruven mångsidig och användarvänlig för flera olika applikationer, säger Lars Holbæk och avslutar:

- PowerFull ll har testats i Sverige och vi har fått mycket positiv feedback på skruven. Produkten kommer att landa på hyllorna nu i mars och vi ser fram emot att se att den blir en naturlig del av hantverkarens verktygslåda.

För ytterligare information, kontakta:
Lars Holbæk | Nordic Head of Product- & Marketing Management, fischer Group | T +45 22 60 64 76 | E-mail: lh@fischerdanmark.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige