SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyutvecklade specialfjädrar

Öppnar nya vägar för tunga lastfordon
Tung belastning ställer mycket höga krav på ett fordons fjädring. Bristfällig fjädring kan orsaka en rad problem så som minskad bromseffektivitet, däckslitage och svårigheter att styra. Det leder också till extra kostnader, något vi kunnat reducera rejält tack vare en ny fjädringsdesign.

Livet för en pickup är tufft. De har allvarliga uppgifter att utföra, har inte tid med krångel utan ska klara robust hantering i oländig terräng. Men titta lite djupare under dess machoskal och du finner en ingenjörskonst som är skräddarsydd för att hantera de tuffa förväntningarna. Det finns också krav på ökad nyttolast, vilket kräver en helt ny kvalitetsnivå på fjädringen.

Skräddarsydd fjäderlösning
En av de ledande fordonsaktörerna på den brittiska marknaden kontaktade Lesjöfors Heavy Springs UK för en specialdesignad fjädringslösning. En förbättrad fjädring skulle lösa ett upprepande viktproblem, reducera tidigare begränsningar i stor utsträckning samt minska efterföljande fjädringsskador på pickuper med tung belastning.

I ett nära samarbete med kunden för att förstå behoven, kunde de tekniska experterna på Lesjöfors Heavy Springs designa och tillverka en fjäderlösning som uppfyllde alla krav och samtidigt ökade verksamhetens kostnadseffektivitet.

"Samarbetet mellan pickup-specialisterna och våra ingenjörer har också lett till utvecklingen av nya fjädringar speciellt för rullstolsanpassade mobila fordon", säger Michael Gibbs, vd för Lesjöfors Heavy Springs.

Typgodkännande för den brittiska marknaden
När brittiska importörer tar in pickup-bilar har fordonen en lättare nyttolast och måste modifieras för de tyngre lasterna på den brittiska marknaden. Lesjöfors-teamet designade och utvecklade inte bara en fjäderlösning för att passa kundens krav, de fick också det viktiga erkännandet "typgodkänd" för den brittiska marknaden, vilket är en enorm utmaning.

"Med en av de mest avancerade utrustningarna för tillverkning av tunga fjädrar kunde vårt team av ingenjörer arbeta på flera olika designlösningar, utveckla prototyper och prover som skapade rätt lösning för kunden. Tillsammans utvecklade vi en produkt som inte bara säkrade en ny fjäderlösning, vi levererade också en ny kostnadseffektiv produktlinje för kunden”, säger Michael Gibbs.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen, där svenska säljbolaget Lesjöfors Springs & Pressings ingår, är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-22
Totalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbranschAlutrade firar 40-års jubileum Seco stärker sitt varumärke för framtida framgångar
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
2023-09-18
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor