TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OilQuick bäst igen!

OilQuick gör det igen och tar hem titeln Sveriges Bästa Industriföretag 2021! Dessutom har dom placerat sig som nr 9 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021.
Priserna delas ut av organisationen Great Place To Work som utför världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelser till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen.

För att få komma in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste man först erhålla en Great Place to Work® certifiering. Det är tuff process med otroligt höga krav på verksamheten och alla anställda får komma till tals i en anonym enkät. Av alla som blir certifierade så är det endast de 25 bästa resultaten av kulturutvärderingen och medarbetarundersökningen som får kalla sig Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021.
OilQuick klättrar från plats 15 förra året till plats 9 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021 i klassen medelstora företag 50-250 anställda.

Att få dessa utmärkelser betyder mycket för OilQuick. Extra mycket ett år som detta.

Henrik Sonerud, VD på OilQuick:
–Vi är mycket glada och stolta att vi trots detta tuffa år mitt i pandemin, lyckats behålla glädjen och engagemanget hos våra fantastiska medarbetare. För andra året blir vi Sveriges Bästa Industriföretag och för tredje året tar vi oss in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. Vi har fortfarande en hel del saker som vi kan förbättra och det kommer vi fortsätta jobba hårt med. Men just nu vill vi fira den här framgången.

–Hårt arbete lönar sig alltid. Vi har precis visat att när det är som svårast, då står vi som starkast tillsammans!


Malin Lindqvist, HR chef på OilQuick:
–Vi jobbar hårt under pandemin för att stötta våra medarbetare på bästa sätt. Alla tjänstemän som sitter hemma samt alla ute i verkstan som får jobba med förhållningsregler och begränsningar. Det är inte helt lätt för alla och vi erbjuder den hjälp vi kan. En anledning till att vi får bra betyg av personalen även detta år är att vi redan innan pandemin hade kommunikationskanaler och rutiner fastställda. Vi kommunicerar regelbundet genom vår app, vi håller digitala event, gemensamma middagar och AW och erbjuder andra saker man kan göra på distans utan att fysiskt träffas.

– Att ännu en gång utses till en av Sveriges 25 bästa medelstora arbetsplatser är resultatet av ett långt intensivt arbete där medarbetarna varit högst delaktiga och där företaget prioriterat att värdera medarbetarnas behov och önskningar.


59 procent högre vinstmarginal om du har nöjda medarbetare
Organisationen Great Place to Work har frågat 23 074 medarbetare runtom på svenska organisationer.
Resultaten visar bland annat att organisationer som är med på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser har nästan 50 procent lägre sjukfrånvaro än genomsnittet i Sverige.

Siffrorna blir ännu mer imponerande när de ekonomiska resultaten jämförs. Vinstmarginalen hos Sveriges bästa arbetsplatser på Great Place to Works lista är 59 procent högre för både stora och medelstora organisationer jämfört med svenska genomsnittsföretag. Rörelsemarginalen är 42 procent respektive 37 högre jämfört med de 10 000 svenska genomsnittsföretag som ingick i den jämförande ekonomiska analysen.

Läs rapporten här.

– Att investera i sitt ledarskap och i sina medarbetare är något vi rekommenderar alla verksamheter som vill få ökad lönsamhet och samtidigt få ner graden av sjukfrånvaro och personalomsättning. Innovationskraft, nöjda kunder, bra rykte och bättre business – allt springer ur en hög grad av tillit, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Årets alla vinnare och den fullständiga listan korades den 25 mars 2021.
Hela presentationen finns att se på greatplacetowork.se

Övriga frågor:
Jocke Bohlin
Marknadskoordinator
OilQuick AB
Hudiksvall, Sweden
Mobile: +46 (0)70-255 20 80
Email: jocke.bohlin@oilquick.com
Web: www.oilquick.com

Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Orgnr:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
Välkommen till OilQuick AB!

VÄRLDENS MEST SÅLDA SNABBFÄSTESSYSTEM!
Fler än 31 000 sålda system världen över sedan 1993!


OilQuick AB har specialinriktning på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Produkterna marknadsförs och säljes under varumärket OilQuick. Företaget säljer sedan snart 30 år tillbaka även Grab John skopor, som är ett välbekant begrepp inom linjebyggnad.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
070-2552080
Tobias Dahlström
0703803209

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
KB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser