Om du vill att det ska hålla, bygg det i stål - industritorget.se
SÖNDAG 05 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Om du vill att det ska hålla, bygg det i stål

JTK Power Group är specialister på industriella stållösningar för marin-, gruv-, logistik- och energisektorerna.
JTK Power Group erbjuder högklassiga lösningar för ett urval branscher. Gruppen omfattar tre bolag med anläggningar i Finland, Estland och Kina. De erbjuder ljuddämpar- och ventillinjeprodukter; mekaniska, akustiska och industriella tjänster och skyddsrumsutrustning.

De är kända för att ha den bästa teknologiska sakkunskapen inom sina områden, 100-procentig leveranssäkerhet och dimensionsnoggrannhet på sina produkter. JTK Power strävar till att ge sina kunder de bästa kvalitetslösningarna, som gör det möjligt för dem att förbättra säkerheten, effektiviteten och pålitligheten, samtidigt som de sparar tid och pengar.

JTK Power har rötter som sträcker sig 60 år tillbaka i tiden. Gruppen sysselsätter över 200 experter och har en årlig omsättning på ca 500 miljoner SEK. Deras lösningar återfinns i varje världsdel.

JTK Power formger ljuddämpare för diesel- och bensinmotorer, gasturbiner, kompressorer, vakuumpumpar och utblåsningsventiler. Avgasljuddämpare med gnistfångare kan användas i marin- och off-shore -tillämpningar, där miljön är klassificerad som „lättantändlig“ eller „explosiv“. Med sin omfattande maritima erfarenhet är JTK Power experter på att planera ljuddämpare för både stränga ljud- och utrymmeskrav.

De formger och tillverkar även integrerade lösningar, såsom ljuddämpar-rökgångskonstruktioner. Dessa kan skapas för de mest krävande omgivningar, såsom regioner som är utsatta för orkaner eller jordbävningar.

Dessutom skapar JTK Power insugningsljuddämpare för stora turbokompressorer, som används i diesel- och bensinmotorer samt insugningsluftfläktar för kraftverk.

JTK anser att de bästa insatserna ger de bästa resultaten, så de har stränga krav på sina råmaterial. De är också redo att testa ljuddämparna för att säkra att de motsvarar förväntningarna, till exempel med testerna NDT (icke-nedbrytande provningsmetoder), SAT (läckageprovning och plats) och FAT (leveranstest).

Under mer än 25 år har JTK Power arbetat med originalutrustning på ventilsäten, i synnerhet för stora diesel- och bensinmotorer. Deras CNC-maskinbearbetningsverkstad är försedd med den senaste utrustningen, och deras specialister tillverkar högkvalitativa produkter av krävande material. Hittills har de levererat mer än 1,1 miljoner utblås- och inblåsningsventilsäten.

Bolaget skapar också specialdörrar för byggindustrin, till exempel för de skyddsrum, som krävs i byggnaderna i vissa länder. JTK Powers skyddsrumsdörrar tillverkas enligt det finska inrikesministeriets stränga krav. Dessutom producerar de andra dörrar för särskilda ändamål, såsom för röntgenrum eller andra kundanpassade ändamål.

JTK Power utför högklassig svetsning och montering av avgasmoduler, avgasrörslösningar, gasventilenheter och selektiva katalytiska reduktionslösningar.
De arbetar med sina kunder ända från formgivningsfasen för att skapa selektiva katalytiska reduktionsenheter för diesel- och bensinmotorer i marin- och energisektorerna. Svetsarna och ingenjörerna har specialkunskaper för dessa krävande stålkonstruktioner.

JTK Power är även experter på komplicerade handsvetsade projekt, som bygger på kundens ritningar. De har smidigheten att utföra krävande arbeten och kapaciteten att utföra stora arbeten. JTK Power anskaffar materialen, utför monteringen, svetsinspektionen och förpackningen. Goda exempel på dessa produkter är katalysatorkåpor och EGM-moduler för stora motorer.

JTK Power tillhandahåller fullständiga tillverkningstjänster baserade på kundens specifikationer. Häri kan ingå plasma- och gasskärning samt plåtformning med bocknings- och valsmaskiner. Bolaget har omfattande svetskapacitet, inklusive manuell svetsning, robotsvetsning och bågsvetsning under vatten. De har också blästrings- och våtlackeringsanläggningar.

Deras omfattande kapacitet och resurser gör att de kan utföra nyckelfärdiga projekt i tillverkningen av stålkonstruktioner, som kräver särskilda färdigheter i bullerreducering eller förståelse av avgaser.

JTK Power kan utföra nyckelfärdiga projekt från motorn, genom kanalerna och hela vägen upp till rökgången.
Under årtionden har JTK Power trott på att förse kunderna med innovationer, så att de kan öka säkerheten, effektiviteten och lönsamheten.

Den traditionen fortsätter i dag med bolagets FoU-avdelning. Deras design- och FoU-personal är försedda med de allra senaste verktygen för att skapa de bästa lösningarna för sina kunder. De har särskilda styrkor i akustisk design och arbetar med kunderna för att lösa problem med omgivningsbuller och strålningsbrus.

Editor Helsinki
Valtteri Rantalainen | tuotanto(a)editorhelsinki.fi I www.editorhelsinki.fi

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser