SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Optimal ledningsdragning med norelems kabelkedjor

Kabelkedjor av plast
Norelems utbud av kabelkedjor omfattar nu kabelkedjor av plast, vilket säkerställer att kablar och ledningar kan dras och skyddas optimalt.

Med enkel linjetilldelning och flexibla designalternativ har konstruktörer ännu större val när det gäller att dra kablar och slangar i tillämpningar som sträcker sig från CNC-verktygsmaskiner och förpackningsutrustning till höglagersystem. norelems kabelkedjor är modulärt uppbyggda och kan därför snabbt och enkelt förkortas eller förlängas.

norelems utbud av kabelkedjor har kedjelänkar som kan öppnas individuellt, vilket gör det ännu enklare att dra kablar och slangar. Dessutom är de lätta att installera med förinstallerade pluggar och om flera kablar läggs i kedjan är avdelare perfekta för att separera varje kabel.

norelems kabelkedjor finns i invändig höjd på 12 till 45 mm, samt invändig bredd upp till 200 mm och olika böjradier. Plastmaterialet är också UV-beständigt och lämpar sig därför för utomhusbruk. Som standard är kabelkedjorna förspända för att få maximal självbärande längd. Förspänningen producerar ett valv i den övre delen av den självbärande längden och ger också hög vridstyvhet som håller kablar och ledningar skyddade.

Det nya plastsortimentet kompletterar ytterligare de många versioner och tillbehör som finns tillgängliga genom norelems THE BIG GREEN BOOK, som även inkluderar monteringsfästen som säkerställer tillförlitlig infästning av kabelkedjorna vid installation och spänningsavlastningslösningar.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Kabelkedjor används varje dag i industriella tillämpningar för att bära och styra ledningar till rörliga delar av maskiner eller strukturer. Försiktighet måste vidtas för att säkerställa att dessa kablar och slangar förblir skyddade - lätta att installera och underhålla. Vårt utbud av kabelkedjor är lättillgängliga för att hålla kraftöverföringssystemen igång smidigt, säkert och effektivt.”

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online, och kan beställas direkt via norelems webbshop.

För mer om norelem, besök norelem.se

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.
Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen