TISDAG 18 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från Oilquick

Den största nyheten från OilQuick i år är naturligtvis lanseringen av deras nya tiltrotator-serie OQTR-E.
OilQuick har lanserat den som ”Världsledande i dubbel bemärkelse” och ”Det bästa från två världar”. När man hör bakgrunden till OQTR-E så förstår man varför.

OilQuick och Engcon är två välkända aktörer. OilQuick är världsledande på fullautomatiska snabbfästessystem och Engcon är världsledande på tiltrotatorer och tillbehör till grävmaskiner.

– Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB.

– Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon AB.

Genom det här samarbetet med Engcon breddar Oilquick sitt tiltrotatorerbjudande till fler tillverkare.

– Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik.

Alla modeller kommer vara tillgängliga i alla länder där OilQuick har försäljning idag. Serien har 5 olika modeller för grävmaskiner från 6 ton upp till 33 ton. Produktionen är i full gång och några leveranser har redan lämnat fabriken.

På ConExpo kommer du kunna se den nya tiltrotatorn tillsammans med flera andra produkter. OilQuick finns i monter F2876.

OQLS – Världens säkraste snabbfästessystem

OilQuick tar säkerheten på arbetsplatsen på största allvar och ett stort arbete läggs på att kunna leverera de säkraste snabbfästessystemen på marknaden.

Sedan fem år tillbaka erbjuds det elektroniska övervakningssystemet OQ LockSupport (OQLS), som är marknadens mest avancerade säkerhetssystem för grävmaskiner. Nu lanseras OQ LockSupport 2.0 som erbjuder nya sensorer, bättre kablage och helt ny mjukvara. Redan tidigare uppfylldes alla förekommande säkerhetskrav från myndigheter, och den nya versionen kommer naturligtvis också göra detsamma.

OQLS guidar föraren igenom hela redskapsbytesprocessen, standardiserar manövreringen av låsfunktionen och ger föraren information över en hyttpanel. OQLS finns även för två snabbfästen i s.k.”Sandwichutförande”, d.v.s. över och under tiltrotatorn.

Fler nya innovativa säkerhetslösningar från OilQuick

Nu har OilQuick även tagit fram en innovativ fallsäkring – OQSH, som förhindrar farliga tapp av redskap runt maskinen. Vid slarvig eller felaktig koppling av föraren så fångar OQSH´s säkerhetskrokar redskapet i alla lägen. Man kan jämföra OQSH med ett säkerhetsbälte i en bil, som automatiskt träder i kraft vid tillbud och risk för personskada.

Som ytterligare ett komplement har OilQuick också tagit fram en mekanisk låsindikator – MRL, som ger föraren klart besked om fästets låskolvar är i låst eller olåst läge. OBS! MRL visar att redskapet är riktigt kopplat och låst ENBART när låskolvarna är i rätt position under grindaxeln.

OQLS, OQSH och MRL är fristående säkerhetslösningar som kan användas fristående eller i olika kombinationer med varandra. OilQuick är det enda företaget på marknaden som kan erbjuda detta breda utbud av säkerhetslösningar.

Gå till monter F2876 på ConExpo om du vill veta mer om nya innovativa säkerhetslösningar.

OilQuick har funnits på den nordamerikanska marknaden i ganska många år nu. Flera år av stadig försäljningsökning har gjort att verksamheten nu har en etablerad säljorganisation, reservdelsförsörjning och eftermarknadshantering. OilQuick finns representerade på ett flertal områden utöver hela nordamerikanska kontinenten och växer kontinuerligt. På den amerikanska websajten hittar du kontaktuppgifter: www.oilquickusa.com/contact/
På plats på ConExpo finns ett flertal säljare, servicepersonal och även en demomaskin där alla kan se produkterna ”in action”.

OQC med ny förbättrad rotator
OQC är ett OilQuick-utvecklat snabbfästessystem för pendelupphängda redskap avsett framför allt för användning på materialhanteringsmaskiner och lastkranar. Systemet består i huvudsak av en ytterst robust rotor, som fästs ovanför vårt helhydrauliska, beprövade snabbfäste och möjliggör obegränsad 360 graders rotation. Enheten OQC monteras pendlande på materialhanteringsmaskinens sticka och systemet kan också utrustas med en elektrisk swivel för att styra en magnetplatta.

Johan Schedin, Säljare på OilQuick berättar:
–Nyligen lanserade vi ett kraftigt förbättrade fästessystem för alla som arbetar med pendlande redskap. Vi har bytt rotor till en helt ny och bättre. Fästena finns i två storlekar, OQC65 och OQC70/55 med maximal lyftkraft 20 ton respektive 30 ton.
– Vi har testat systemen hårt ute hos kund under lång tid och vi har sålt ett flertal installationer. Resultatet är imponerande. Hållfasthet, säkerhet, pålitlighet och prestanda uppfyller alla krav som kan tänkas. Den klarar alla miljöer och är dessutom mindre och lättare än den tidigare. På ConExpo visar vi den mindre av modellerna.

Johan listar fördelarna med OQC:
• Blixtsnabb, säker koppling – Enkla och säkra byten av hydrauliska, mekaniska och elektriska redskap direkt från förarhytten.
• Maximal lönsamhet och flexibilitet – Användning av lämpligt redskap vid varje tillfälle gör maskinen till en mångsidig redskapsbärare. På så sätt kan bärarmaskinen utnyttjas maximalt och processerna optimeras.
• Integrerad elsvivel som tillval – Användning av magnetplattor utan extra manuell kabeldragning från maskinen till magnetplattan.
• Maximal flexibilitet – Alla redskap kan rotera obegränsat 360 grader med hjälp av rotorn.
• Miljövänlig – Minimerar oljespill vid redskapsbyten.
• Individuell användning – Brett urval av redskap, dessutom möjlighet att använda specialkonstruktioner.
• Kan utrustas med OilQuick Locksupport (OQLS) – ett användarvänligt förarstöd för säkra och trygga redskapsbyten.
• OilQuick – Originalet med fler än 29 000 system sålda världen över! Beprövat och testat i praktiken i tusentals installationer under mer än 25 år!

OQTR-N – En cylinderlös tiltrotator med OilQuicks fullautomatiska snabbfästessystem.

Erfarenhet och innovation har lett till ett av de mest avancerade verktygen i branschen. OQTR-N är baserad på den välkända cylinderlösa NOX-tiltrotatortekniken.

Kontinuerlig 360° rotation och en tiltvinkel på 2 x 50°.
Tillsammans med OilQuicks fullautomatiska snabbfästen och säkerhetssystemet OQLS så får du ett komplett hjälpmedel för att effektivisera och maximera din vardag. Hydrauliska och elektriska verktyg kan bytas på några sekunder utan att behöva kliva ur hytten. Vill du se vår cylinderlösa tiltrotator så visar vi den på ConExpo i monter F2876.

• Maximal sikt runt tiltrotatorn, utan utstickande cylindrar, gör arbetet smidigare och risken för olyckor minskar.
• Inga utskjutande delar gör grävning med smalskopa i trånga eller djupa schakt lättare, samtidigt som risken för skador på utstickande cylindrar elimineras.
• Hög stabilitet och lång hållbarhet tack vare specialgjutet hus med alla hydraulik integrerad.
• Kontinuerlig 360° rotation och en tiltvinkel på hela 2 x 50°.

Övriga frågor:
Jocke Bohlin
Marknadskoordinator
OilQuick AB
Hudiksvall, Sweden
Mobile: +46 (0)70-255 20 80
Email: jocke.bohlin@oilquick.com
Web: www.oilquick.com
Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Orgnr:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
Välkommen till OilQuick AB!

VÄRLDENS FRÄMSTA SNABBFÄSTESSYSTEM!
Fler än 22 000 sålda system världen över sedan 1993!

OilQuick AB har specialinriktning på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Produkterna marknadsförs och säljes under varumärket OilQuick. Företaget säljer sedan snart 30 år tillbaka även Grab John skopor, som är ett välbekant begrepp inom linjebyggnad.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
Tobias Dahlström
0703803209

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-11
Gapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordon
Annonser