Oracle presenterar sin nya giv för avancerade IT-lösningar - industritorget.se
MÅNDAG 10 AUGUSTI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Oracle presenterar sin nya giv för avancerade IT-lösningar

När Oracle presenterar sin nya giv för avancerade IT-lösningar är esset i leken en komplett molnplattform i kundens egna datacenter, med den mest avancerade databasen som pricken över i.
På Oracle är det inte svensk industrisemester som gäller. Några lanseringar de senaste dagarna har potentialen att skaka om marknaden för företags-IT ordentligt, den som kallas ”enterprise IT” på modern svenska.
Innan vi särskådar lanseringarna är det på sin plats med en analys av de stora dragen. Om Oracle ror den här satsningen i land finns det potential för följande för kunderna:

– Att komma runt besvärlig lagstiftning om var och hur data får lagras, och ändå använda moderna molnlösningar.

– Att kunna migrera existerande IT-lösningar till en molnplattform på ett kontrollerat sätt. Det innebär mindre investeringar och mindre krångel för att dra nytta av de fördelar som molnteknik ger, som till exempel skalbarhet.

– Att kunna bygga flexibla hybridarkitekturer med både molnteknik och äldre tekniklösningar. Fördelarna är de samma som för föregående punkt.

– Att ha dörren öppen för nya avancerade tekniklösningar, utan att behöva skrota existerande lösningar som fungerar tillfredsställande.

Alla de här potentiella fördelarna bygger på en lansering med det hiskeliga namnet Oracle Dedicated Region Cloud@Customer. I korthet handlar det om att precis hela Oracles molnplattform, med alla molnapplikationer (affärssystem, HR, CRM, etcetera), kan köras i en kunds egna datacenter, utan begränsningar.

Oracle berömmer sig själva för att vara ensamma om en sådan här lösning. Och man beskriver priset som startar på 500 000 dollar, cirka 4,5 miljoner kronor, i månaden som ”en bråkdel av vad det kostar att ha en skräddarsydd molnregion från andra molnleverantörer”.

Men hur är det med den Oracleprodukt som trots allt är den som de allra flesta kommit i kontakt med: databasen? Jo, det finns nyheter vad gäller Oracle Database också. Håll i dig nu, för det är en lansering vars poäng behöver beskrivas i flera led.
Oracle lanserar den allra mest avancerade databasvarianten Autonomous Database på toppen av molntjänsten Exadata Cloud@Customer som kan köras i, just det, kundernas egna datacenter. Som namnet anger är Autonomous Database tänkt att vara självgående tack vare en hög grad av automatisering, med mindre problem, lägre personalkrav och lägre kostnader som följd.

Enkel drift är bara en del av poängen med Autonomous Database. Den är en plattform för att använda en uppsjö av moderna tekniklösningar, som maskininlärning, blockkedjor, med flera. Samtidigt är Autonomous Database länken till äldre existerande IT-lösningar som är Oraclebaserade. Om allt fungerar som det är tänkt erbjuder Autonomous Database alltså det bästa av båda världar, gammalt och nytt.

Finns det inga farhågor med Oracles kraftfulla satsning? Förutom att det återstår att se hur alla olika delar av plattformen fungerar i praktiken så är det en sak som egentligen inte är ett problem, men som kanske ändå kan oroa: Oracle erbjuder en mycket hög grad av flexibilitet vad gäller implementation av IT-lösningar. Det går att välja mellan traditionell drift, det publika molnet och privata moln i egna datacenter. Det gäller alltså att fatta en del beslut.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-07-13
Dynatrace förbättrar transparens över Kubernetes-miljöer med hjälp av AI
2020-07-10
ABB lanserar Collaborative Operations för metallindustrinNy garantifond för företag som är auktoriserade enligt ”Trygg plåt”Nu slår vi hål på gamla myter och bygger mer i träOm el var en bristvara: Var tredje svensk skulle prioritera mobilen Dubbelt så snabbt, tre gånger säkrare att lägga takEngcon redovisar positivt resultat 2019Uppsving för onlinevideo under COVID-19Ny version av affärssystemet Unit4 ERP lanserat
2020-07-09
ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotarNy lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
2020-07-08
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
2020-07-07
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
2020-07-06
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
2020-07-04
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
2020-07-03
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
2020-07-02
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
2020-07-01
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
2020-06-30
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från Kaltenbach
Annonser