TISDAG 18 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OutSystems fortsätter att växa i Sverige

Nya kunder, nya partnerskap – och nya medarbetare. OutSystems tillväxt i Sverige fortsätter på flera fronter.
Den ledande leverantören av så kallade low-code-plattformar har rekryterat Michael Söderholm som Account Director.

Michael Söderholm har en lång karriär av ledande positioner inom IT-branschen i Sverige och Finland, med erfarenhet från världsledande leverantörer som Dell, IBM och SAP. Han kommer närmast från molnapplikationsleverantören Workday.

”Jag har haft privilegiet av att befinna mig precis där det händer i IT-branschen de senaste femton åren. Jag är oerhört tacksam för resan så här långt. På Dell var det servervirtualisering, som gjorde det möjligt – ur ett infrastrukturperspektiv – att köra applikationer som kräver hög tillgänglighet på vanliga, standardiserade x86-maskiner.

På IBM fick jag vara med i den stora våg av outsourcing av tjänster som följde på standardiseringen av IT-infrastruktur. Under tiden på SAP arbetade jag med själva kärnan av affärssystem, med fokus på hur företag kan använda data – och hur de bäst kan inhämta värdefulla insikter i sin data. På Workday handlade det om att koppla samman ERP med leverans via molnet”, säger Michael Söderholm.

”Det var detta som lockade mig mest med OutSystems. Jag tror stenhårt på low-code. I kombination med den växande mognadsgraden och den allt större acceptansen för molntjänster så finns det en oerhörd potential att från grunden omdefiniera nästa steg i digitaliseringen. Idag har de flesta organisationer tillgång till de verktyg som behövs för att göra det, för att ta nästa stora digitaliseringskliv; infrastruktur och API:er som öppnar upp för mer utveckling internt, för att ta fram moderna, innovativa och skräddarsydda applikationer som ger verkliga konkurrensfördelar. Det är här OutSystems kommer in i bilden, det är här vi kan göra skillnad och jag är oerhört glad över att få vara med i centrum av det här skiftet i branschen”, säger Michael Söderholm.

Michael Söderholm kommer att vara baserad i Stockholm och därifrån hålla nära kontakt med OutSystems nyckelkunder och -partners, samtidigt som han har i uppgift att driva försäljning. Under 2019 tecknade OutSystems flera nya partneravtal med bland andra Solita, Centigo och Relight, och idag jobbar fler än 80 företag med att ta nästa steg på sin digitaliseringsresa på OutSystems plattform. För Michael Söderholm råder det ingen tvekan – det finns gott om utrymme för fortsatt tillväxt:

”En av de stora styrkorna med OutSystems är att vi har ett kärnbudskap som är lätt att ta till sig och lätt att relatera till, oavsett om du är kund eller partner. Det utgår från flera av de stora utmaningar som företag står inför i sitt digitaliseringsarbete; från det skriande behovet av kompetenta utvecklare, till önskan att organisationen själv ska kunna behålla kontrollen över utvecklingsprocessen och samtidigt ha möjlighet att få ut så mycket som möjligt av den senaste tekniken för att uppnå konkurrensfördelar. Den vinnande strategin här handlar mindre om att återuppfinna hjulet och mer om att anpassa och ta till sig den kraft som finns i standardiserade funktioner och verktyg”, säger Michael Söderholm.

För mer information om OutSystems, kontakta Mattias Källman, AxiCom PR på mattias.kallman@axicom.com / +46 760 289 270

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-11
Gapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordon
Annonser