P2P-långivaren Fixura väljer Mambus molnbaserade bankplattform - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

P2P-långivaren Fixura väljer Mambus molnbaserade bankplattform

Det gör detta för att skala upp och utveckla sin marknad i Norden.
I arbetet med att ta fram en ny låneprodukt, som skulle ge peer-to-peer-långivaren Fixura en tydligare bild av lånesökarnas ekonomiska status, ville de finna en partner som snabbt och säkert kunde genomföra produktutvecklingen med bibehållen tillväxt och kapacitet för Fixuras befintliga produkter och tjänster.

Valet föll på Mambu, ett fintechbolag med beprövad track-record för att hjälpa finansaktörer att lansera nya produkter och funktioner snabbt och effektivt och i en molnbaserad miljö som har flexibilitet att ändras efter behov med marknaden.

– Mambu är i huvudsak kärnan i vårt system, och det har verkligen påskyndat utvecklingen och med en go-to-market-tid som imponerar, säger Hannu Puolitaival, COO på Fixura.

Fixura som grundades 2009, är den äldsta P2P-långivaren i Norden och de har en enkel affärsidé - att förena investerare och privatpersoner med behov av finansiering på ett sätt som gynnar båda. Fixura erbjuder konsumentlån med låg kostnad och investeringstjänster som är enkla att använda. Den nya plattformen förbättrar redan avsevärt slutkundens upplevelse .

Fixura är det första utlåningsföretaget i Norden som använder PSD2- baserad (payment services directive) kontoinformation, och har utvecklat sina egna algoritmer för att använda maskininlärning för att kategorisera informationen. Detta ger en mycket komplett bild av lånesökarens ekonomiska status.

Trots den ekonomiska turbulensen till följd av COVID-19 har Fixura tack vare Mambus snabba bankteknik lyckats lansera en ny låneprodukt mycket snabbt. Den nya plattformen, som har varit under utveckling under de senaste sex månaderna, är igång och erbjuder bland annat Fixuras nya autoinvest-funktioner, som automatiskt diversifierar investeringar till hundratals lån och sänker risknivån avsevärt.

– Vi insåg att det gamla systemet var daterat efter fem år.. Vi visste att såvida vi inte gjorde en uppgradering att vi kunde möta större utmaningar i framtiden, särskilt också med tanke på att vi vill skala upp verksamheten och lansera nya produkter på nya marknader, säger Hannu.

Genom att tillhandahålla snabba och flexibla banklösningar har Mambu hjälpt Fixura att skapa konkurrenskraftiga kundupplevelser, utveckla sin affärsmodell och sina tjänster.

Fixura planerar att utvecklas genom att titta på möjligheten att införa nya produkter och tjänster för sina kunder. För Fixura var Mambus adoptionshastighet värdefull - med det första beslutet att dra igång efter bara 2-3 månader.

– Ur ett kundperspektiv ger Mambu stabilitet och effektivitet. Vi lanserade för bara tre månader sedan, och vi kör redan på en riktigt pålitlig nivå när det gäller att hantera kundkonton, vi ser inte mycket kvar att göra när det gäller förbättringar, något som vi också hör från våra kunder, säger Hannu.

Som nästa steg planerar Fixura att utvidga sin räckvidd i hela Norden och i Europa, de ser fram emot fortsatt samarbete och utnyttja Mambu för att skala sin verksamhet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser