Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader - Storsatsar! - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader - Storsatsar!

Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.
Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar.

Göteborgsföretaget Ink n Art satsar stort på digitaltryckta förpackningar. Helhetsleverantören av tryck har på senare år sett tillväxtpotential inom förpackningar. Nu skrider de till verket på allvar med att sjösätta en webbshop för att nå ut till fem marknader.

– Vi lanserar sidan och marknadsför med fokus på B2B men på sikt skall vi även försöka nå slutkonsument där vi ser ett par spännande nya områden, säger företagets vd Jesper Hammarstrand.

I fem länder
Först ut sjösätts sajterna i Sverige, Danmark, England, Tyskland och Polen. Alla sajter finns på respektive lands språk. I nuläget finns inget som talar emot att fler länder kan tillkomma framåt:
– Tanken är att vi ska öka antalet marknader på sikt. Vi släpper en första betaversion på fem marknader nu i dagarna, men tanken är att fortsätta utveckla sidan och designverktyget samt öka antalet länder framöver.

Ink n Art är inriktade på trycksaker, storformat, profilprodukter och kläder har även tidigare kunnat erbjuda förpackningar, men då har tillverkningen lagts ut hos andra tryckerier. För att kunna fullfölja satsningen på förpackningar har företaget investerat stort i efterbehandling. Falsning, stansning och kapsellimning är på plats i huset för att producera olika standardiserade samt icke standardiserade förpackningar.

– Det är ett automatiserat arbetsflöde från beställning till tryck, säger han och fortsätter:

– Det som är unikt gällande produktionen är inställningstiden för att sätta igång jobben. Det går väldigt fort, vi skär ner i timmar för att sätta igång ett jobb. I första hand är det en- två eller trepunktslimning.

En långsiktig investering
En Canon Imagepress 10 000 och en 8 000 trycker pappersarken.

– Vi har också en jäkligt fin folierings- och präglingsmaskin så att vi kan producera top notch-produkter, gärna i mindre volymer där konkurrensen inte är lika hård, säger han.

– Den här investeringen gör vi inte för de kommande tre åren utan för de kommande 5-10 åren. Vi väljer att gå in i en bransch nu som vi tror extremt mycket på. Tittar man på förpackningsbranschen globalt och vad det spås kring det digitala förpackningstrycket så ska det röra sig från 5 till 40 miljarder dollar de kommande tio åren. Nu börjar det komma igång på riktigt.

– Vi får ofta frågan om 50 till 100 lådor. Pacsome.com är ett sätt att kunna köpa hem standardiserade lådor i väldigt små volymer, säger han men tillägger att de även kan tillgodose andra önskemål om förpackningar.

Startar med två papperssorter
Förpackningar i 350 grams solidkartong kan beställas från 30 stycken och uppåt. Till en början går det att välja på två papperssorter – vit solidkartong och kraftkartong för att skapa förpackningar som kuddlådor, klassiska produktlådor, popcornbägare, lådor med lock med mera.
Att sajten ska vara enkel att använda har varit en viktig pusselbit i utvecklandet av webbshoppen.

– Vi har jobbat stenhårt med hela UX-biten. Det ska vara lätt för användaren, med så få klick som möjligt från att man kommer in på sajten till att man gör sin check out. Du väljer vilken typ av låda du vill ha, vilka mått och antal.

I designverktyget i webbshoppen kan du fritt designa din produkt helt från scratch. Det går att lägga till vektorgrafik, bilder, figurer och texter. För den som inte har så mycket erfarenhet finns teman att välja där du sedan enkelt bara lägger till texter och så vidare.

– När du designar kartongen så kommer du se den liggande plano, så att du ser och kan göra vad du vill. På de fåtal onlinetjänster som finns kan man bara designa panel för panel, men vill man göra något runt panelen så går ofta inte det. Men självklart finns även möjligheten att se och rotera lådan i 3d.

Vill samarbeta med tryckerier
Ink n Art hoppas även att deras satsningar på efterbehandling av förpackningar ska komma att tilltala andra tryckerier i branschen.
– I dag har vi ett samarbete med ett fåtal offsettryckerier och något enstaka digitaltryckeri men vi vill verkligen kroka arm med fler i branschen, säger Jesper Hammarstrand.

Juridiskt är Pacsome ett separat bolag vid sidan av Ink n Art.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser