Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader - Storsatsar! - industritorget.se
ONSDAG 05 AUGUSTI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader - Storsatsar!

Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.
Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar.

Göteborgsföretaget Ink n Art satsar stort på digitaltryckta förpackningar. Helhetsleverantören av tryck har på senare år sett tillväxtpotential inom förpackningar. Nu skrider de till verket på allvar med att sjösätta en webbshop för att nå ut till fem marknader.

– Vi lanserar sidan och marknadsför med fokus på B2B men på sikt skall vi även försöka nå slutkonsument där vi ser ett par spännande nya områden, säger företagets vd Jesper Hammarstrand.

I fem länder
Först ut sjösätts sajterna i Sverige, Danmark, England, Tyskland och Polen. Alla sajter finns på respektive lands språk. I nuläget finns inget som talar emot att fler länder kan tillkomma framåt:
– Tanken är att vi ska öka antalet marknader på sikt. Vi släpper en första betaversion på fem marknader nu i dagarna, men tanken är att fortsätta utveckla sidan och designverktyget samt öka antalet länder framöver.

Ink n Art är inriktade på trycksaker, storformat, profilprodukter och kläder har även tidigare kunnat erbjuda förpackningar, men då har tillverkningen lagts ut hos andra tryckerier. För att kunna fullfölja satsningen på förpackningar har företaget investerat stort i efterbehandling. Falsning, stansning och kapsellimning är på plats i huset för att producera olika standardiserade samt icke standardiserade förpackningar.

– Det är ett automatiserat arbetsflöde från beställning till tryck, säger han och fortsätter:

– Det som är unikt gällande produktionen är inställningstiden för att sätta igång jobben. Det går väldigt fort, vi skär ner i timmar för att sätta igång ett jobb. I första hand är det en- två eller trepunktslimning.

En långsiktig investering
En Canon Imagepress 10 000 och en 8 000 trycker pappersarken.

– Vi har också en jäkligt fin folierings- och präglingsmaskin så att vi kan producera top notch-produkter, gärna i mindre volymer där konkurrensen inte är lika hård, säger han.

– Den här investeringen gör vi inte för de kommande tre åren utan för de kommande 5-10 åren. Vi väljer att gå in i en bransch nu som vi tror extremt mycket på. Tittar man på förpackningsbranschen globalt och vad det spås kring det digitala förpackningstrycket så ska det röra sig från 5 till 40 miljarder dollar de kommande tio åren. Nu börjar det komma igång på riktigt.

– Vi får ofta frågan om 50 till 100 lådor. Pacsome.com är ett sätt att kunna köpa hem standardiserade lådor i väldigt små volymer, säger han men tillägger att de även kan tillgodose andra önskemål om förpackningar.

Startar med två papperssorter
Förpackningar i 350 grams solidkartong kan beställas från 30 stycken och uppåt. Till en början går det att välja på två papperssorter – vit solidkartong och kraftkartong för att skapa förpackningar som kuddlådor, klassiska produktlådor, popcornbägare, lådor med lock med mera.
Att sajten ska vara enkel att använda har varit en viktig pusselbit i utvecklandet av webbshoppen.

– Vi har jobbat stenhårt med hela UX-biten. Det ska vara lätt för användaren, med så få klick som möjligt från att man kommer in på sajten till att man gör sin check out. Du väljer vilken typ av låda du vill ha, vilka mått och antal.

I designverktyget i webbshoppen kan du fritt designa din produkt helt från scratch. Det går att lägga till vektorgrafik, bilder, figurer och texter. För den som inte har så mycket erfarenhet finns teman att välja där du sedan enkelt bara lägger till texter och så vidare.

– När du designar kartongen så kommer du se den liggande plano, så att du ser och kan göra vad du vill. På de fåtal onlinetjänster som finns kan man bara designa panel för panel, men vill man göra något runt panelen så går ofta inte det. Men självklart finns även möjligheten att se och rotera lådan i 3d.

Vill samarbeta med tryckerier
Ink n Art hoppas även att deras satsningar på efterbehandling av förpackningar ska komma att tilltala andra tryckerier i branschen.
– I dag har vi ett samarbete med ett fåtal offsettryckerier och något enstaka digitaltryckeri men vi vill verkligen kroka arm med fler i branschen, säger Jesper Hammarstrand.

Juridiskt är Pacsome ett separat bolag vid sidan av Ink n Art.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-07-09
2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
2020-07-08
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
2020-07-07
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
2020-07-06
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
2020-07-04
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
2020-07-03
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
2020-07-02
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
2020-07-01
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
2020-06-30
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labbFör gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
2020-06-29
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och Quectel
Annonser