Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WAN - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WAN

IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks avser att köpa CloudGenix, ett företag som levererar en lösning för SD-WAN. Palo Alto Networks har skrivit under ett avtal som innebär att de betalar runt 420 miljoner dollar kontant för företaget. Förvärvet förväntas slutföras under sommaren.
Allt fler applikationer flyttas idag till molnet och SaaS och användare behöver då säker tillgång till applikationerna oavsett var de befinner sig. Att hantera användarnas access till applikationer är en utmaning för utspridda verksamheter. Äldre typer av lösningar för detta är komplexa, dyra och ofta inte tillräckligt säkra.

Dagens moderna lösningar för att ge tillgång till applikationer oavsett plats med integrerad säkerhet från molnet kallas i branschen för ”secure access service edge”, eller SASE. Detta är något som Palo Alto Networks redan erbjuder genom sin produkt Prisma Access. Med förvärvet av CloudGenix kan företaget nu integrera deras lösning för SD-WAN som hanteras i molnet. På så sätt kan de öka hastigheten för att ge användare access i Prisma Access.

Nikesh Arora, vd och styrelseordförande för Palo Alto Networks kommenterar förvärvet: ”Företag blir idag allt mer utspridda och vill ha mer flexibla lösningar som verkligen fungerar och som både klarar kraven på säkerheten och på nätverket. När förvärvet genomförts kommer våra kombinerade produkter ge företag en komplett SASE-lösning som blir den bästa i branschen. Den är enkel att implementera, hanteras i molnet och levereras som en tjänst.”

CloudGenix har i nuläget ca 250 kunder, varav många i Fortune 1000. Kunderna finns i branscher som hälso- och sjukvård, handeln, tillverkning, bank och finans samt teknik. CloudGenix grundare Kumar Ramachandran, Mani Ramasamy och Venkataraman Anand kommer i fortsättningen arbeta för Palo Alto Networks.

”CloudGenixs vision har varit att revolutionera hur geografiskt utspridda verksamheter arbetar. Genom att gå samman med Palo Alto Networks kommer vi snabbare kunna hjälpa kunder och partners med sin omvandling av nätverket och säkerheten”, säger Kumar Ramachandran, vd och medgrundare på CloudGenix.

För mer information, kontakta gärna:

Michael Falk
presskontakt
tel. 073-397 46 55
michael.falk@agerapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser