MÅNDAG 14 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pelly Group ville ha med Jernbro på resan till Nässjö

Pelly Group letade efter leverantörer som kunde hjälpa dem med underhåll och flytt av maskiner från Hillerstorp till Nässjö. Med Jernbro som ensam samarbetspartner, slog de två flugor i en smäll.
– Avseende underhållet, såg jag det som ett långsiktigt projekt och letade därför efter ett företag som kunde göra en nulägesanalys och säkerställa ett strategiskt och förebyggande underhåll. Eftersom Jernbro även kunde genomföra flytten, kunde jag slå två flugor i en smäll. Jag hade även viss erfarenhet av Jernbro sedan tidigare och därigenom fått gott förtroende för dem. Därför kändes det rätt att ha med Jernbro på den här resan, berättar Mattias Runbjörk, Technical Manager på Pelly Group.

Jernbro har hjälpt Pelly Group med en stor och tekniskt komplicerad automation, kallad Träkarusellen, som tillverkar hörnkaruseller till Ikeas hörnskåp. Träkarusellen består av 9 ihopkopplade och samverkande maskinenheter. Jernbro har även arbetat med en manuell del där skjutdörrspartier tillverkas.

– I våras inleddes vårt arbete med en tillståndskontroll, som innebär att vi analyserar och kontrollerar statusen på maskinparken. Man kan likna det med en besiktning, där vi tar reda på hur maskinerna mår och vad vi behöver göra för att få upp tillgängligheten på maskinparken, säger Anders Gustafsson, säljare på Jernbro.

Mattias förtydligar:
– Anledningen till att vi ville göra en kontroll var att jag hade identifierat ett befintligt underhållsbehov på Träkarusellen. Jag ville att analysen skulle påvisa vilka åtgärder som var viktiga att genomföra innan flytten för att maskinerna skulle producera så bra som möjligt fram till att de stängdes av. Jag ville också säkra upp robustheten på anläggningen så den skulle klara av själva flytten. Med Jernbros kompetens inom underhållssegmentet identifierade vi många punkter. Jernbro har också kommit fram till förbättringar som kommer att förenkla det framtida förebyggande underhållet.

Under hela våren har Jernbro arbetat med de förbättringsåtgärder som beslutades vara lämpliga att göra innan flytten och som kunde samsas med produktionsplanen. Det arbetet gav också Jernbro möjlighet att lära känna den komplicerade träkarusellen innan den stängdes av och flyttades. Den kunskapen gjorde att idrifttagandet, i den nya fabriksdelen i Nässjö, säkerställdes.

Inför flytten kom parterna fram till att maskinerna inte skulle demonteras i allt för små paket för att arbetet med återmonteringen skulle minimeras. I samband med nedmonteringen passade man på att göra en del renoveringar och byta ut vissa delar, som till exempel ett gammalt hydraulaggregat, skenstyrningar och kablage. Den fysiska flytten genomfördes under augusti månad.

– Nu, när allt är flyttat och produktionen är i full igång, ska vi arbeta mer strategiskt med förebyggande underhåll och arbeta vidare med det som tillståndskontrollen kom fram till, men som vi då bedömde var mer fördelaktigt att genomföras efter flytten, säger Mattias.

– Det känns bra att vi har kunnat ta ett helhetsgrepp om analys, planering, resursstöd, utförande, driftsättning och nu är med som stöttning en tid framåt, framhåller Anders.

– Nu i efterhand har det visat sig att de personer som jag och Jernbro ansåg skulle leda det här arbete från deras sida var ett lyckat val, avslutar Mattias.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic ABFantasi och gedigna material möts när Lisebergs upplevelsehotell växer framNu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmediaNy VD för XL-BYGG Lundgrens i KalmarRabbalshede Kraft och Solkompaniet erbjuder investeringsfri solel
2021-05-27
SMC gillar IO-LinkIndustrilås expanderar i FrankrikeVäderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC. Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företagKRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i NorgeBosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serienDet fortsätter uppåt!Arevo släpper världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit
Annonser